Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija (5 tema)

QUOTE(ramzyte @ 2010 11 19, 16:06)
Na,man tikrai neteko girdėti,kad darytų konizaciją vien tik dėl žaizdelės,jeigu ji sveika ir be piktybinių pakitimų  4u.gif  Kitos moterys atvirkščiai bėga pas kitas ginekologes,kad tik išsaugotų kaklelį neoperuotą,jei tam nėra būtinybės  4u.gif  bent mano ginė kažkada minėjo,kad tie visokie šaldymai,deginimai,tik pablogina situaciją,nes kaklelis surandėja ir pan  g.gif

aciu uz paaiskinima 4u.gif as tikrai isivaizdavau kitaip doh.gif o tai kas kiek laiko man dabar reikes gultis i ligonine tam CIn tyrimui su narkoze? ne jau kas pusmeti g.gif
Atsakyti
Jeigu nėra jokių pakitimų,kurie nustatotmi per onkocitologonį,PAP tyrimą,kai paimamas tepinėlis iš gimdos kaklelio,tai ir nereikės gultis jokiems tyrimams su narkoze 4u.gif Ar jums padarė tą PAP tyrimą? jį rekomenduoja darytis į metus kartą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ramzyte @ 2010 11 19, 16:27)
Jeigu nėra jokių pakitimų,kurie nustatotmi per onkocitologonį,PAP tyrimą,kai paimamas tepinėlis iš gimdos kaklelio,tai ir nereikės gultis jokiems tyrimams su narkoze  4u.gif  Ar jums padarė tą PAP tyrimą? jį rekomenduoja darytis į metus kartą  4u.gif

siandien paeme onkocitoligini tyrima. bet sake kad ir koks bus atsakymas vistiek guldys i ligonine, ten ispjaus dali zaizdeles kad paziureti del vezio g.gif o paprasta tepineli del vezio man daro kas 6 men. ginelologei labai nepatinka mano viena zaizdeles vieta.
Atsakyti
tai gal tada guldys daryti biopsiją,paims medžiagos iš tos įtartinos vietos ir tirs 4u.gif tai lengviau ,nei konizacija.Daugumai net be narkozės daro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ramzyte @ 2010 11 19, 17:42)
tai gal tada guldys daryti biopsiją,paims medžiagos iš tos įtartinos vietos ir tirs  4u.gif  tai lengviau ,nei konizacija.Daugumai net be narkozės daro  smile.gif

aha, taip ir darys. o kuo skiriasi biopsija nuo PAP ax.gif juk ir tas ir tas tyrimas ziuri del vezio g.gif
Atsakyti
PAP tai tiesiog paimtas tepinėlis,jis netgi gali būti klaidingas ir rodyti pakitimus,nors galbūt moteriai tuo metu yra stiprus uždegimas,o ne vėžiniai pakitimai. O biopsijos metu yra paimami labai mažyčiai odos gabaliukai,kurie vėliau ištyriami ir nustatoma kokie tie pakitimai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ramzyte @ 2010 11 20, 12:19)
PAP tai tiesiog paimtas tepinėlis,jis netgi gali būti klaidingas ir rodyti pakitimus,nors galbūt moteriai tuo metu yra stiprus uždegimas,o ne vėžiniai pakitimai. O biopsijos metu yra paimami labai mažyčiai odos gabaliukai,kurie vėliau ištyriami ir nustatoma kokie tie pakitimai  smile.gif

aciu labai uz atsakima 4u.gif nors jums zinancioms tikriausiai mano klausimai atrodo kvaili blush2.gif
Atsakyti
daug laiko praėjo,kol gaudytis pradėjau,aš aplamai išgirdus rezultatus,pasijaučiau kaip kosmose,kas ,kur ir su kuo,tie visi terminai,o dar kai nesi gyvenime susidūrus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ramzyte @ 2010 11 20, 16:19)
daug laiko praėjo,kol gaudytis pradėjau,aš aplamai išgirdus rezultatus,pasijaučiau kaip kosmose,kas ,kur ir su kuo,tie visi terminai,o dar kai nesi gyvenime susidūrus  doh.gif

smile.gif
ir dar klausimelis: o PAP pagodo CIN ar ne?
Atsakyti
dėl šito būna nesutarimų,PAP rodo lengvus pakitimus,vidutinius ir žymius pakitimus,berods jie žymimi raidėmis HSIL ir pan. temos pradžioj turėtų būti parašyta. Tokiai kaip man,vistiek lengviausias paaiškinimas,kad CIN1 - atitinka nežymius pakitimus,CIN2 - vidutinius ir t.t nežinau ar supratai smile.gif
Atsakyti
Mažė_:),aš dbr jau nebesuprantu, ar tau rado CIN ar ne nes vienoje vietoje rasai kad rado kitoje jau lyg pati tik taip itarinėji, nebesuprantu taves
Atsakyti
Rastika,na aš kiek žinučių skaičiau,tai supratau,kad tik tepinėlis rodo nežymius pakitimus ir daktarei tiesiog nepatinka jos kaklelis g.gif
Atsakyti