Įkraunama...
Įkraunama...

Optimalus auklės amžius

4u.gif as manau kad reikia nei per jaunos nei per senos 30-40m
Atsakyti
QUOTE(IEVA2007 @ 2007 03 22, 11:24)
4u.gif as manau kad reikia nei per jaunos nei per senos 30-40m

smile.gif bet tokio amziaus aukle sunkiausia rasti
Atsakyti
Kartais tas amžius mažai apsprendžia ax.gif ,būna tokių niurzgų 30 metų,o žiūrėk kokia močiutėlė uh kiek prigalvoja užsiėmimų ir šiaip energinga būna biggrin.gif
Atsakyti
man amžius nelabai turi įtakos, svarbiausia pabendravus jausti, kad auklė gera... jau vien bendravimas daug pasako, arba tiesiog pokalbis, kitokios tokios baisuoklės, žodžio ramiai nesurezga o nori auklėm dirbt unsure.gif
Atsakyti
yra skirtumas tarp to, kiek yra metu ir kaip zmogus jauciasi. Kitas 60 gali sokineti, o 50 metis jau nebepaeina smile.gif
Atsakyti
Ir jaunesnės, ir pensijinio amžiaus auklės turi savų privalumų ir trūkumų. Sunku pasakyti kas geriau. Kiekvienas žmogus yra skirtingas...

QUOTE(jurgytia @ 2006 08 31, 17:00)
Čia mano nuomonė, bet aš galvoju, kad jauna moteris gal kokių problemų turi ar šiaip, jei eina dirbti aukle už tokius nedidelius pinigus. Todėl aš ir nenorėčiau jaunos auklės.  biggrin.gif

Man 21m. Aukle dirbu jau trečią vasarą ir, manau, dirbsiu dar kokias dvi tongue.gif . Nesirenku oficialaus darbo, nes paprasčiausiai, manau, kad dar spėsiu. O beto netraukia manęs nei barmenės, nei kasininkės, nei valytojos darbas, o vasarai kažko geresnio ir negausi tongue.gif Kai baigsiu mokslus tada ir žiūrėsiu biggrin.gif O auklės darbas man patinka - myliu vaikus, randam bendrą kalbą, smagius užsiėmimus ir t.t. Galbūt ir kitoms jaunoms auklėms taip pat yra smile.gif

QUOTE(MaTo @ 2006 09 21, 15:39)
as tai pasisakyciau visgi uz vyresnio amziaus aukle (nuo 50m)atsakomybes supratimas kitas, patirtis visgi daro savo, o kokai patirtimi gali pasigirti 20???kuriai tik masimatymai galvoja.
Tikrai nesu nusiteikusi pries jaunsu zmones, bet manau aukles pozicijai nelabai tinka.

"o kokai patirtimi gali pasigirti 20" - čia toks pat posakis, kaip apie visas blondines, o jos juk nėra visos "blondinės", taip pat ir auklė auklei nėra lygi tongue.gif Dvidešimtmetės auklės patirtis gali prilygti ir kaikurių supermamyčių patirčiai, o gal ir daugiau. Aš 14 metų jau, galima sakyti, auginau savo sesę, prižiūrėjau kaimynų vaikus (nors gal labiau tiktų 'kūdikius'), o dar kiek vasarų praleistų stumdant vėžymėlius doh.gif ...vat kai ir studente tapau, šios veiklos neatsisakau...todėl tikrai turiu patirties tongue.gif...Gal čia ir kaip gyrimąsis skamba lotuliukas.gif , tačiau tikrai yra nelygi žmonių patirtis...
Atsakyti
biggrin.gif O auklės darbas man patinka - myliu vaikus, randam bendrą kalbą, smagius užsiėmimus ir t.t. Galbūt ir kitoms jaunoms auklėms taip pat yra smile.gif
"o kokai patirtimi gali pasigirti 20" - čia toks pat posakis, kaip apie visas blondines, o jos juk nėra visos "blondinės", taip pat ir auklė auklei nėra lygi tongue.gif Dvidešimtmetės auklės patirtis gali prilygti ir kaikurių supermamyčių patirčiai, o gal ir daugiau. Aš 14 metų jau, galima sakyti, auginau savo sesę, prižiūrėjau kaimynų vaikus (nors gal labiau tiktų 'kūdikius'), o dar kiek vasarų praleistų stumdant vėžymėlius doh.gif ...vat kai ir studente tapau, šios veiklos neatsisakau...todėl tikrai turiu patirties tongue.gif...Gal čia ir kaip gyrimąsis skamba lotuliukas.gif , tačiau tikrai yra nelygi žmonių patirtis...
[/quote]
thumbup.gif as irgi uz jaunas aukles.turejau tavo metu aukle,dirbo nepriekaistingai.be to jaunesnis zmogus visada lankstesnis, pasakai jam ir jis klauso, o vyresniam,"su patirtim" gali tekt irodinet kodel taip, o ne kitaip reikia elgtis.antra vertus, sveikata, energingumu ir zaismingumu jaunas zmogus niekada nenusileis pagyvenusiam.
tongue.gif jei gyventum Kaune tikrai tave pasikviesciau dukrytes paziureti.
Atsakyti
as irgi kai pati dar neturejau vaikelio, dirbdavau aukle. ir ne todel, kad negaledavau susirasti kito darbo, o todel, kad man potikdavo buti su vaikais. su vaikeliu tevais visad labai gerai sutardavau ir budavome kaip draugai. tad kai maniske mazyle paaugs, samdysiu tik jauna aukle, aisku - labai atsakingai. ir ziuresiu, visu pirma, kad mano mergytei ji patiktu. o senos aukles nepatinka todel, kad jos pradeda aiskinti, kaip reikia auginti vaikus. gal as patirties turiu ir maziau uz jas, bet tai yra mano vaikas.
Atsakyti
smile.gif SVEIKI.MANAU,KAD AUKLE(JEI JI-NE VAIKO MOCIUTE AR GIMINAITE),TURETU BUTI NUO 25 IKI 55 METU.YRA NAMAZAI ATVEJU,KAI I AUKLES SIULOSI PEDAGOGES-PENSININKES.IPRATE PRIE SENESNIU,ATGYVENUSIU PEDAGOGINIU NORMU.JAUNESNES-NEGERAI.DIRBAU PREVENCINEJE VAIKU AUKJLEJIMO GRUPEJE,TAI NUO SIU METU VADOVAS PEREJO PRIE PRAKTIKOS g.gif I GRUPELIU VADOVUS SKIRTI 17-20 METU JAUNIMELI unsure.gif NORS IS NELEBAI GERU(NERETAI ASOCIALIU SEIMU)TIE VAIKUCIAI-BET IR TOKIU NEGALIMA PATIKETI ZALIAM JAUNIMUI...
Atsakyti
QUOTE(cernaite @ 2007 07 20, 13:32)
smile.gif SVEIKI.MANAU,KAD AUKLE(JEI JI-NE VAIKO MOCIUTE AR GIMINAITE),TURETU BUTI NUO 25 IKI 55 METU.YRA NAMAZAI ATVEJU,KAI I AUKLES SIULOSI PEDAGOGES-PENSININKES.IPRATE PRIE SENESNIU,ATGYVENUSIU PEDAGOGINIU NORMU.JAUNESNES-NEGERAI.DIRBAU PREVENCINEJE  VAIKU AUKJLEJIMO GRUPEJE,TAI NUO SIU METU VADOVAS PEREJO PRIE PRAKTIKOS g.gif I GRUPELIU VADOVUS SKIRTI 17-20 METU JAUNIMELI unsure.gif NORS IS NELEBAI GERU(NERETAI ASOCIALIU SEIMU)TIE VAIKUCIAI-BET IR TOKIU NEGALIMA PATIKETI ZALIAM JAUNIMUI...

tikrai nesutinku, su šia pozicija. pas mane dirbo aukle ir 21 metų mergina (kuri, beje buvo geriausia) ir auklė virš 50. Viskas priklauso nuo individualių žmogaus savybių. Jeigu žmogus žino kas yra vaikas ir yra lankstus, atsižvelgia į pastabas ir t.t., tai jokios problemos nematau. kalbant apie vyresnį žmogų, manau, kad svarbiau atsižvelgti į sveikatą, kad vaikas gatvėje kur nors vienas neliktų dėl auklę ištikusio kokio infarkto ar insulto, ar dar kokios bėdos. Manau, nereikia prisirišti prie stereotipo, juk visos auklės yra kieno nors "močiutės ar giminaitės", tai godėl savos močiutės auklės gerai, o svetimos bus būtinai netinkamos? 4u.gif
Atsakyti
Cernaite, jūs gal norit pasisakyt kurioje nors temoje, bet vietos mygtuko "atsakyti" spaudžiat "nauja tema" biggrin.gif biggrin.gif ? Kad sukuriat jau ne pirmą, betikslę temą doh.gif ??? Bent kelios temos jau yra apie amžių: apie jaunas aukles, apie optimaliausią auklės amžių, apie aukles virš 60-ies....

gal vertėtų laikytis forumo taisyklių ir "nespamint" mirksiukas.gif , nekurt bet kokių temų g.gif , apsidairykit truputį dominančiame skyrelyje, gi tiek temų, jei jau taip norisi pasisakyt mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 07 20, 18:57)
Cernaite, jūs gal norit pasisakyt kurioje nors temoje, bet vietos mygtuko "atsakyti" spaudžiat "nauja tema"  biggrin.gif  biggrin.gif ? Kad sukuriat jau ne pirmą, betikslę temą  doh.gif ??? Bent kelios temos jau yra apie amžių: apie jaunas aukles, apie optimaliausią  auklės amžių, apie aukles virš 60-ies....

gal vertėtų laikytis forumo taisyklių ir "nespamint"  mirksiukas.gif , nekurt bet kokių temų  g.gif , apsidairykit truputį dominančiame skyrelyje, gi tiek temų, jei jau taip norisi pasisakyt  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif Tai,kad ji savo skelbima idejo net 4 kartus,ko noreti. doh.gif
Atsakyti