Įkraunama...
Įkraunama...

Optimalus auklės amžius

musu jaunai auklei buvo 20 metu wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Aferiste @ 2004 09 01, 13:00)
QUOTE (prabegom @ 2004 08 31, 12:51)
o kodel? t.y. kodel netenkino anoji aukle? Smalsu tiesiog....

anoji aukle tenkino labai, kas liecia uzsiemima su vaiku, bet kai jauna... atsakomybes truko, nors aisku amzius-ne atsakomybes rodiklis, kartais jaunos paneles daug atsakingesnes uz senyvas moteras... zodziu anoji mazumele veluodavo rytais ir sugebedavo sekmadieniais parasyt sms, kad gal gali pirmadieni neateit, nes prie ezero ilsisi... bet i tai numojau ranka, nes su vaiku labai uzsiiminejo, o juk tai svarbiausia... taciau pirmadieni ji pasake, kad ketvirtadieni ty ryt isvaziuoja i uzsieni... pyktelejau, nes juk i uzsieni isvaziuot sugalvojama ne per savaitgali... mad.gif bet yra kaip yra, visgi jai esu dekinga uz gera mano maziuko prieziura...
sendien buvo atejusi viena aukle 43 metu, ryt ateis porai valandu. Seip simpatiska moterele, bet bus matyt... po pirmosios aukles nuotykiu i visas pretendentes ziuriu kiek atsainiai... huh.gif

ar atpazysta jos tave,kad Nomedoj dalyvavai? wink.gif gal labiau bijosi kai zino,kad filmuoji aukles? wink.gif
Atsakyti
QUOTE (mamulia @ 2004 09 05, 14:52)
ar atpazysta jos tave,kad Nomedoj dalyvavai? wink.gif gal labiau bijosi kai zino,kad filmuoji aukles? wink.gif

Butinaj pasakysiu thumbup.gif wink.gif tongue.gif
Atsakyti
Mano auklei 65m. Ji pasitempusi, susitvarkiusi, gerai atrodanti , tiek metu nei neduočiau. ax.gif Na gal nelaksto kaip padukus, bet puikiai priziuri mergina, valgyt padaro. Dukra labai ja patenkinta, niekad nemaciau verkiancios, kai iseinu į darbą ar grįžtu. Galų gale, per savo amžių patirties nemažai sukaupusi, kaip reikia elgtis su vaikais. Aš patenkinta thumbup.gif
Atsakyti
As uz vyresnes!Nors patirties dar neturiu, bet man atrodo, kad ju gyvenimo patirtis labai reikalinga priziurint mazus vaikus.
Atsakyti
jei ziureti i vaika, o ne i patoguma tevams ar piniginiu atzvilgiu, tai ko gero geriausia vidutinio amziaus aukle. Jaunoms minusas del to, kad dar neturi patirties, neturi savo vaiku, todel ziuri pagal save, o ne pagal vaikiuka, tiesiog nesuvokia, kaip turetu buti. O pagyvenusios ypac paaugus vaikiukui, ima jam paistyti nesamones, meluoti - gal tai suvaikejimo pozymis, o gal senas poziuris i auklejima... Aisku yra isimciu - gal jauna padejo daboti savo sesutes ar broliukus, o gal tai jos pasaukimas.... O gal senoji - tiesiog sviesus ziburelis... Labai priklauso ir nuo zmogaus... Manau, kad pirmas kriterijus paieskose turi buti - koks tai zmogus. Sekmes paieskose
Atsakyti
as dabar visokiu bijau: ir jaunu, ir senu... kazkaip kol vaiko neturejau, viskas daug paprasciau atrode, o dabar kai savo mazylei reikia ieskoti aukles, tai man baisu pasidaro vien pagalvojus... blink.gif
Atsakyti
Na mums iki auklės paieškų dar toli ax.gif , bet paskaitinėt kaip kitos mamytės renkasi savo atžaloms ,,sergėtojas''-tikrai labai įdomu.Pati kai buvau 17-18 metų dvi vasaras prižiūrėjau vaikiukus, vienu momentu teko su dviem iš karto užsiimt(broliuku 4 metų ir sesyte1,5 metų).Tikrai nesiskundžiu, nes kitai vasarai buvau prašoma, kad vėl ateičiau blush2.gif , bet pati negalėjau nes 12 klasės reikaliukai spaudė padus. mirksiukas.gif o ir po 12 klasės iš karto sužinojau, kad pati laukiuosi(čia tarp kitko) biggrin.gif .Teiva, dirbdama aukle turėjau begalias įspūdžių...su vaikais (vaiku)ištisą dieną duodavausi po lauką tol kol išalkdavom.Vakare (iki kol tėveliai sugrįždavo) skaitydavom pasakas, statydavom lego , dėliogavom puzle ir t.t... mirksiukas.gif Yra buvę tokių atvejų kai mama paskambindavo ir pasakydavo, kad vėliau grįš (Vėliausiai buvo 20.00 val), tai aš nieko nelaukdavau dar spėdavau ir nupraut klecką.Tada mama grįžusi vaiką rado jau ir miegantį savo lovelėje...Vargo buvo daug, bet visai nesigailiu... rolleyes.gif Vasaras praleisdavo ir turiningai ir dar užsidirbdavau. thumbup.gif O apie atlygį kalbant, tai gaudavau už valandas(2 lt), bet budavo ir taip, kad mėnesio gale duodavo ir magaryčiaus(netgi pasakydavo už ką)...Ir dar...Namuose kaip ir nelabai būdavome, tad ir tvarkyti kažkokio chaoso nelabai būdavo ką...Susitvarkydavau tai ką palikdavom po savęs(su vaikais ar vaiku)...Taiva, dabar augindama savąją mergytę drąsiai galiu teigti, kad auklės amžius neturi reikšmės, svarbiausia kokias funkcijas ji atlieka su vaiku... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sssvaja @ 2006 04 05, 00:10)
As uz vyresnes!Nors patirties dar neturiu, bet man atrodo, kad ju gyvenimo patirtis labai reikalinga priziurint mazus vaikus.

Aš tai pogi už vyresnes 4u.gif
Atsakyti
Aš tik už jauną - iš patirties kalbu thumbup.gif Ji mano dukrytę augino nuo 10 mėnesių iki pat dabar (2,2 m). BE GALO patenkinta esu ir buvau (vesim į darželį nuo rudens dukrytę, tai su auklyte atsisveikinsim verysad.gif ). Na gal dar tiktų moteriškė apie 40 metų, bet ne vyresnė schmoll.gif Eidama iš darbo kasdien prie namų matau smėlio dėžėj besikapstančią mergytę mažą ir ant suoliuko besėdinčią ją prižiūrinčią auklę (ar močiutę) visiškai jau žilą. Nu tokio vaizdo nenorėčiau schmoll.gif Nei ji prieina prie to vaiko, tas vaikas ją kalbina, kažką rodo, nori bendraut, o ta sėdi, knapsi, nei tokia su vaiku besikarstys ant kokių sūpynių ir t.t. Na man atrodo su mažu judriu vaiku reikia "judriai" ir aktyviai bendraut. Na čia tik mano nuomonė, remiantis patirtimi tongue.gif Atsiprašau, jeigu ji kam netinka.
Atsakyti
QUOTE(Fanta @ 2006 08 03, 09:02)
Aš tik už jauną - iš patirties kalbu thumbup.gif Ji mano dukrytę augino nuo 10 mėnesių iki pat dabar (2,2 m). BE GALO patenkinta esu ir buvau (vesim į darželį nuo rudens dukrytę, tai su auklyte atsisveikinsim verysad.gif ). Na gal dar tiktų moteriškė apie 40 metų, bet ne vyresnė schmoll.gif Eidama iš darbo kasdien prie namų matau smėlio dėžėj besikapstančią mergytę mažą ir ant suoliuko besėdinčią ją prižiūrinčią auklę (ar močiutę) visiškai jau žilą. Nu tokio vaizdo nenorėčiau schmoll.gif Nei ji prieina prie to vaiko, tas vaikas ją kalbina, kažką rodo, nori bendraut, o ta sėdi, knapsi, nei tokia su vaiku besikarstys ant kokių sūpynių ir t.t. Na man atrodo su mažu judriu vaiku reikia "judriai" ir aktyviai bendraut. Na čia tik mano nuomonė, remiantis patirtimi tongue.gif Atsiprašau, jeigu ji kam netinka.

drinks_cheers.gif esu visiškai tokios pat nuomonės. Aš irgi turiu jauną energingą auklę ir esu labai ja patenkinta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rimuze @ 2006 07 31, 21:57)
Aš tai  pogi už vyresnes  4u.gif

Fanta, o ar jusu auklyte jau turi nauja darba nusiziurejusi? Mes kaip tik nuo rugsejo ieskome geros aukles savo metu ir menesio maziukui. Gal pas mus noretu? mirksiukas.gif Gyvename Valakampiuose.

Papildyta:
QUOTE(Fanta @ 2006 08 03, 11:02)

Fanta, o ar jusu auklyte jau turi nauja darba nusiziurejusi? Mes kaip tik nuo rugsejo ieskome geros aukles savo metu ir menesio maziukui. Gal pas mus noretu? Gyvename Valakampiuose.
Ankstesnes teko atsisakyti, nors ir nebuvo labai bloga, bet norejo baisia daug atostogu (per 10 men. kokie 2 menesiai susidare), duodavo maziui zaisti su kremo tubelem, raktais, aromatinem zvakem (karta radau krema nuo issutimo praksta), isizeizdavo del pastabu ir su tvarkingumu buvo nelabai. Nors darbas jos buvo tik vaika ziureti ir jam valgyt padaryt.
Taigi dabar esu didelej neviltyje, nes jau dirbu puse metu ir geros auklytes skubiai reikia, o ieskoti sekasi prastai.
Atsakyti