Mes ir pasirinkom jauna aukle. Jai 22m. Sia savaite bus pirmi bandymai - matysim kas ir kaip...
Jau jeigu apie fizines jegas prasnekom, tai irgi ne nuo amziaus pareina - mano auklei vos ne dvigubai daugiau nei man, o i kalniuka uzskrenda - vienoj rankoj vaikas, kitoj vezimas, kai tuo tarpu as pati liezuvi iskisus vos uzsistumiu... Nu nesakau, gal akrobatinius pratimus as geriau padaryciau, bet man ir nereikia kad jinai ant galvos stovetu.
Kas del nurodinejimu ka ir kaip reikia daryti, as jau pirmame pokalbyje paminejau kad nepakenciu kai man nurodinejama kaip reikia vaikus auginti, ir jei jau jai labai kas nepatiks ar atrodys neprotinga tai bandysim sneketis kodel jai taip atrodo. Per pusmeti tik karta ir teko duot pastaba, kad saldainiu vaikui neduotu.
Kas del nurodinejimu ka ir kaip reikia daryti, as jau pirmame pokalbyje paminejau kad nepakenciu kai man nurodinejama kaip reikia vaikus auginti, ir jei jau jai labai kas nepatiks ar atrodys neprotinga tai bandysim sneketis kodel jai taip atrodo. Per pusmeti tik karta ir teko duot pastaba, kad saldainiu vaikui neduotu.
QUOTE (nikitta @ 2004 04 14, 10:47) |
su viskuo galiu sutikt, isskyrus viena fakta- dvidesimtmecio ir penkiasdesimtmecio zmogaus jegos skiriasi. tiesiog elementarus pavyzdys, kartu su savo mama padarykite kad ir desimt pritupimu. koks rezultatas? o norint su kudikiu kokybiskai leist laika reikia velniskai daug fiziniu jegu. |
Nu kur jau, gal 60m. bobikei ir sunkoka būtų, bet jei moterėlė iki 50m., tai nemanau, kad problem būtų Na bent jau mūsiškė auklė (48m.) tai dar drūta kaip turi būt, vežimas vienoj rankoj, vaikis kitoj - ir varo .Ir nieko nenurodinėja, nesikiša, nebent atsargiai ką nors pataria. O ir tie patarimai, sakyčiau, visai nekvaili, tai pykti tikrai nėr dėl ko
As tik uz vyresne aukle, kuri uzauginus vaikus, gauna pensija ir cia "prisiduria". Nes vargstam su jauna, tai is ryto veliau ateis, nes pas gydytojus laksto, tai vakare anksciau - nes asmeninis gyvenimas, tai mazai mokam, tai darbo vis ieskosi, dar ir i pokalbius isleisk, tai atostogu draugas eina birzeli (o mes - liepa), tai duoda suprast kad kazkaip reikes ir ja isleist... nu vienu zodziu.. Kas is to klausymo ka pasakai, jei aklai vykdo o ne pagal situacija paziuri. Pasakiau ryte kad gal reiketu ploniau i lauka vaika rengt (bet juk oras keiciasi, as gi negaliu numatyt), tai ir aprenge ploniau. Griztu is darbo, lauke jie mane pasitinka - vaikas susales - rankos, nosis salta, o ji nieko, valanda lauke buvom. Sako - as ir pati susalau...
Vasara, jums tiesiog kvailoka aukle gal pasitaike, kad bukai nurodymu klausosi.
Musu dvynukai turejo kelias aukles. Kosmaru nepasakosiu.
Dabar turime mums patiems netiketa, bet visus tenkinancia situacija:
2 aukles!!
Viena ateina is ryto ir dirba 4 val. Tada su vaikais 2 val. as uzsiimu (o siaip kai aukles yra, tai einu i biblioteka ir diplomini darba rasau). Po to ateina kita, irgi 4 val. Atlyginima daliname per puse, bet vaikams taip zymiai geriau, nes aukles pavargsta maziau, negu kad viena su jais sedetu visa diena. As ir pati nelabai noreciau 8 val. viena su jais buti, nes tikrai sunku.
Dabar kiekviena ateina, pamaitina, pabuna lauke 2 val., pabendrauja, vel pamaitina ir viskas, darbo laikas baigiasi.
O amzius aukliu - 27 (rezidente medike) ir 38. Tai ta vyresne ne tik savo vaika uzauginusi, bet jau ir anuke turi! As visuomet buvau pries jaunas aukles, pries tai turejome vyresnes, bet taip gerai kaip dabar su pensininkems nebuvo.
O medike nors savo vaiku neturi, su musiskiais puikiai tvarkosi. Labai svelniai, kantriai. Maziukai nusvinta ja pamate, nors dabar ju toks amzius, kad jie mieliau nusisuktu. Kiek buvau neplanuotai namo sugrizusi, vaikai ramus, knygutes skaito, muzikos klausosi, ar siaip "snekasi" (jiems 4 men.)
Tai va, nors ir esu kritiska, bet siomis padejejomis patenkinta
Musu dvynukai turejo kelias aukles. Kosmaru nepasakosiu.
Dabar turime mums patiems netiketa, bet visus tenkinancia situacija:
2 aukles!!
Viena ateina is ryto ir dirba 4 val. Tada su vaikais 2 val. as uzsiimu (o siaip kai aukles yra, tai einu i biblioteka ir diplomini darba rasau). Po to ateina kita, irgi 4 val. Atlyginima daliname per puse, bet vaikams taip zymiai geriau, nes aukles pavargsta maziau, negu kad viena su jais sedetu visa diena. As ir pati nelabai noreciau 8 val. viena su jais buti, nes tikrai sunku.
Dabar kiekviena ateina, pamaitina, pabuna lauke 2 val., pabendrauja, vel pamaitina ir viskas, darbo laikas baigiasi.
O amzius aukliu - 27 (rezidente medike) ir 38. Tai ta vyresne ne tik savo vaika uzauginusi, bet jau ir anuke turi! As visuomet buvau pries jaunas aukles, pries tai turejome vyresnes, bet taip gerai kaip dabar su pensininkems nebuvo.
O medike nors savo vaiku neturi, su musiskiais puikiai tvarkosi. Labai svelniai, kantriai. Maziukai nusvinta ja pamate, nors dabar ju toks amzius, kad jie mieliau nusisuktu. Kiek buvau neplanuotai namo sugrizusi, vaikai ramus, knygutes skaito, muzikos klausosi, ar siaip "snekasi" (jiems 4 men.)
Tai va, nors ir esu kritiska, bet siomis padejejomis patenkinta
Ne ne buka, o tiesiog zmogus neturintis savo vaiku nelabai isivaizduoja tokiu niuansu, kad greiciau susala ir greiciau susyla ir t.t.
as vel aukles paieskose ir giiiiliuose pamastymuose kokios aukles noreciau... visgi amzius kiekvienas turi savu pliusu ir savu minusu...
QUOTE (Aferiste @ 2004 08 31, 09:41) |
as vel aukles paieskose ir giiiiliuose pamastymuose kokios aukles noreciau... visgi amzius kiekvienas turi savu pliusu ir savu minusu... |
o kodel? t.y. kodel netenkino anoji aukle? Smalsu tiesiog....
Mes galvojam, ka reikes daryti, jei kuris nors vaikis susirgs, o aukles neturesim. Pradedu mastyti apie moteri, norincia sutvarkyti namus ir karts nuo karto parvesti vaikus is darzo ar su jais pabuti... Ai, bloga nuo perspektyvu...
Gera auklė yra kaip dovana. Jei jau radai gerą, tai rektų mesti į šoną visus prietarus ir įsitikinimus dėl amžiaus ir imti.
QUOTE (aifa @ 2004 08 31, 12:58) |
Gera auklė yra kaip dovana. Jei jau radai gerą, tai rektų mesti į šoną visus prietarus ir įsitikinimus dėl amžiaus ir imti. |
Sutinku
Turim dabar gera, beveik seimos nariu tapo, bet kad nebeisgalim duoti jai darbelio visai dienai, o ir pinigu nera marios. Bandau jai kazka rasti, pati ieskosi.
O man paciai jau reikia dairytis zmogaus, norincio/galincio padirbeti laisvu grafiku. Nu ziuresim
QUOTE (prabegom @ 2004 08 31, 12:51) |
o kodel? t.y. kodel netenkino anoji aukle? Smalsu tiesiog.... |
anoji aukle tenkino labai, kas liecia uzsiemima su vaiku, bet kai jauna... atsakomybes truko, nors aisku amzius-ne atsakomybes rodiklis, kartais jaunos paneles daug atsakingesnes uz senyvas moteras... zodziu anoji mazumele veluodavo rytais ir sugebedavo sekmadieniais parasyt sms, kad gal gali pirmadieni neateit, nes prie ezero ilsisi... bet i tai numojau ranka, nes su vaiku labai uzsiiminejo, o juk tai svarbiausia... taciau pirmadieni ji pasake, kad ketvirtadieni ty ryt isvaziuoja i uzsieni... pyktelejau, nes juk i uzsieni isvaziuot sugalvojama ne per savaitgali... bet yra kaip yra, visgi jai esu dekinga uz gera mano maziuko prieziura...
sendien buvo atejusi viena aukle 43 metu, ryt ateis porai valandu. Seip simpatiska moterele, bet bus matyt... po pirmosios aukles nuotykiu i visas pretendentes ziuriu kiek atsainiai...