Įkraunama...
Įkraunama...

Optimalus auklės amžius

QUOTE(li-li @ 2009 09 20, 16:55)
As turejau jauna aukle -23 metu. Pabuvo 1 men ir pabego doh.gif  Sunku matyt pasidare, po to sugrizo po pusmecio, taciau jau as buvau atsitokejusi ir tuomet galvojau kaip as galejau buti tokia lengvabude? Merginai, kuri savo vaiko nera turejusi patiketi savo pati pati pati brangiausia turta nono.gif

As irgi taip galvoju
Atsakyti
as nemanau kad amzius yra labai svarbus, svarbiausia, kad vaikus myletu, o tam reikia poklabio su atejusiu zmogum,gal pradzioj ir trumpiau palikt su vaikiuku, ne amzius svarbiausia,o jo poziuris i vaikus.
Atsakyti
Tikrai, svarbiausia NUOJAUTA ir tai, koks zmogus. Pati budama 24-25 metu dirbau aukle Svedijoje pagal tuo metu (cia pries 7 m buvo) populiaria AU PAIR programa. Myliu vaikus, dabar jau ir savo turiu. Seima mane savo vaiku aukle pasirinko paziureje keleta nuotrauku ir paskaite motyvacini laiska. Buvo tik 1 pokalbis telefonu, atvykimo detalems suderinti. Gyvendama toje seimoje veliau paklausiau, kaip jie taip drasiai pasielge? Juk nezinia, kas galejo atvaziuoti, is kazkokios beveik nezinomos Lietuvos?! Supratau, kad tie zmones (inteligentiska gydytoju onkologu seima) taip pat pasikliove nuojauta, is nuotrauku sklindancia energija... As lygiai taip pat isvaziavau i svetima sali metams pas svetimus, tik nuotraukoje matytus zmones.Taciau nenusivyle nei viena puse. Vaikai mane prieme ir pamilo, as labai prisirisau prie ju. Praejus tiek laiko mes vis dar siunciam vieni kitiems Kaledu sveikinimus, teveliai man atsiuncia jau isaugusiu vaiku nuotraukas. Turiu atskira albuma - juk tai "mano svedukai"...
Atsakyti
QUOTE(li-li @ 2009 09 20, 16:55)
As turejau jauna aukle -23 metu. Pabuvo 1 men ir pabego doh.gif  Sunku matyt pasidare, po to sugrizo po pusmecio, taciau jau as buvau atsitokejusi ir tuomet galvojau kaip as galejau buti tokia lengvabude? Merginai, kuri savo vaiko nera turejusi patiketi savo pati pati pati brangiausia turta nono.gif

Na cia gal Jums nepasiseke tiesiog su auklyte mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,
idomu pasidare beskaitant. Zinot, as dirbau aukle budama 10-oje klaseje... Eidavau po pamoku ir iki vakaro priziuredavau berniuka vos nuo 3 menesiu. Visa tai buvo daugiau nei pries 10 metu. Siandien pati auginu 2 menesiu dukryte. Bet, tiesa sakant, manau, kad buvau visai nebloga auklyte. Dar ir siandien pabendraujam su tuo berniuku ir jo mama (tevai issiskyre). Aisku, dabar jei dirbciau toki darba, visai kitaip i viska ziureciau ir daug ka kitaip daryciau. Tada tiesiog zaisdavau su vaiku, padarydavau viska kas butina (sauskelniu keitimas, maitinimas, ejimas i lauka ir t.t.), bet viska dariau tikrai su meile. Esu isitikinusi, kad ne amzius ir ne tai ar aukle turejo savo vaiku yra svarbiausia. Viskas priklauso nuo konkretaus zmogaus... Zinoma, siandien nepatikeciau savo mergaites pirmai pasitaikiusiai 16-metei, bet lygiai taip pat itariai ziureciau ir i 60-mete. siaip as pati esu linkusi jaunesnes auklytes ieskoti... Kad negrauztu sazine jog reikia vezima tasyti ir pan. Na ir kai mergyte paaugs, kad su ja pazaistu, lauke palakstytu, kokia lavinamaja veikla uzsiimtu... Vyresni zmogu sunkiau prikalbinti naujovems, tokiems dalykams, kuriu jos laikais nebudavo... Gal ir klystu, tiesiog siandien noreciau jaunesnes aukles. Aisku, gal ne 15-metes, bet ir ne tos, kuriai virs 60.
Atsakyti
QUOTE(jur-kli @ 2010 01 22, 15:52)
Sveikos,
idomu pasidare beskaitant. Zinot, as dirbau aukle budama 10-oje klaseje... Eidavau po pamoku ir iki vakaro priziuredavau berniuka vos nuo 3 menesiu.

blink.gif O tevai taip aprastai leido? Tikrai neleisciau, kad mano dukra vos 16metu po pamoku eitu kazkur dirbt. Po mokyklos vaikas turi pailseti ir pamokas paruost, o ne svetimus vaikus priziuret. Ir tik nereikia sakyt, kad gi galima vaika priziurint mokytis. Mokymuisi reikia susikaupti, reikia ramios aplinkos. Tikrai nedarbinciau sesiolikmetes, bet ne del amziaus. Gaila jos mokslu.
Atsakyti
as vienuoliktoje klaseje ir mokiausi ir kavineje dirbau vakarais, tiesiog pamirsti apie laisvalaiki, grizes po pamooku pasidarai namu darbus ir eini i darba smile.gif zinoma, buciau rinkusis ta vrianta, kad tik mokytis, bet juk ne visu tevai isgali jaunam zmogui duoti tiek pinigu kiek jis nori, as juos uzsidirbdavau, pasitaupydavau, o ir tevam lengviau ir man smagiau kai nebereikejo is mamos kaulyti pinigu nusipirkti naujam lupu blizgiui, ar norint su dragem nueiti i kavine biggrin.gif as manau jei darbas yra lengvai suderinimas su mokslais, ir aiksu jei jis netrukdo mokytis tai jaunuoliai drasiai gali ir dirbti ir mokytis, manau tai net padeda greiciau supratsi pinigu reiksme ir savaime tapti savarankiskesniais cool.gif
Atsakyti
QUOTE(linneka @ 2010 01 23, 16:04)
as vienuoliktoje klaseje ir mokiausi ir kavineje dirbau vakarais, tiesiog pamirsti apie laisvalaiki, grizes po pamooku pasidarai namu darbus ir eini i darba smile.gif zinoma, buciau rinkusis ta vrianta, kad tik mokytis, bet juk ne visu tevai isgali jaunam zmogui duoti tiek pinigu kiek jis nori, as juos uzsidirbdavau, pasitaupydavau, o ir tevam lengviau ir man smagiau kai nebereikejo is mamos kaulyti pinigu nusipirkti naujam lupu blizgiui, ar norint su dragem nueiti i kavine  biggrin.gif  as manau jei darbas yra lengvai suderinimas su mokslais, ir aiksu jei jis netrukdo mokytis tai jaunuoliai drasiai gali ir dirbti ir mokytis, manau tai net padeda greiciau supratsi pinigu reiksme ir savaime tapti savarankiskesniais cool.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif Šaunuolė

Aš asmeniškai nesirinkčiau vyresnio amziaus moters,šiam darbui....Man teko susidurt ir su miegančiom,ir vagančiom,ir įv.amziaus auklėmis...gal kiek nusišneku,nes kas vagia--tai nepriklauso nuo amziaus.... smile.gif Bet asmeniškai aš rinkčiausi ,jauną,atvirą naujovėms,ir šio laikmečio pažiūrų auklytę mirksiukas.gif žaidimų draugę,o ne tarnaitę....
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2010 01 22, 18:20)
blink.gif  O tevai taip aprastai leido? Tikrai neleisciau, kad mano dukra vos 16metu po pamoku eitu kazkur dirbt. Po mokyklos vaikas turi pailseti ir pamokas paruost, o ne svetimus vaikus priziuret. Ir tik nereikia sakyt, kad gi galima vaika priziurint mokytis. Mokymuisi reikia susikaupti, reikia ramios aplinkos. Tikrai nedarbinciau sesiolikmetes, bet ne del amziaus. Gaila jos mokslu.

Na ka as galiu pasakyt... Nenumiriau is nuovargio, o mokslai, manau irgi nenukentejo, jei sugebejau du aukstuosius baigti... Na, gal buciau tris pabaigus jei ne tas vaikas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jur-kli @ 2010 01 27, 13:35)
Na ka as galiu pasakyt... Nenumiriau is nuovargio, o mokslai, manau irgi nenukentejo, jei sugebejau du aukstuosius baigti... Na, gal buciau tris pabaigus jei ne tas vaikas  biggrin.gif

thumbup.gif

Aišku, auklės visai dienai mano vaikai nėr turėję, o valandinę tik jauną renkuosi. Vyresnė su mano padūkeliais greit pavargtų. doh.gif
Atsakyti
Gal reikia konkrečiai pagal žmogų žiūrėt g.gif Jauna energinga, vyresnė daugiau patirties turi
Atsakyti
QUOTE(Mandra Sandra @ 2010 02 13, 13:45)
Gal reikia konkrečiai pagal žmogų žiūrėt g.gif  Jauna energinga, vyresnė daugiau patirties turi

Bet vyresnės ir baimių daugiau turi "nelipk, nukrisi, užsigausi ir pan." Man toks požiūris netiko visai. schmoll.gif
Atsakyti