QUOTE(dziugena @ 2007 09 17, 14:53)
Nesusilaikysiu pasisakyti ne į temą: man keista, kad dirbdama su vaikais (ypač prevencijos srityje), nežinote, kad vaikai/jaunimas žymiai lengviau randa kalbą su jaunais žmonėmis. Ir prevencinėse programose labai dažnai ir taikomas principas jaunimas-jaunimui pati dar būdama "žalia" dirbau su paaugliais ir iš to, kad po 10 metų mane susistabdo gatvėje ir sako "ar atsimenate mane?" - daug ką reiškia
O dabar į temą: kaip tik renkamės auklę. Siūlosi ir jaunos merginos, ir vyresnės moterys. Jaunai auklytei tikrai patikėčiau mūsų mažąją, bet... kas garantuos, kad jaunas žmogus, kuris šiuo metu nesimoko, neišvažiuos ieškoti geresnio gyvenimo, o gal kitais metais norės mokytis (nesvarbu, kad dabar taip negalvoja).
O dabar į temą: kaip tik renkamės auklę. Siūlosi ir jaunos merginos, ir vyresnės moterys. Jaunai auklytei tikrai patikėčiau mūsų mažąją, bet... kas garantuos, kad jaunas žmogus, kuris šiuo metu nesimoko, neišvažiuos ieškoti geresnio gyvenimo, o gal kitais metais norės mokytis (nesvarbu, kad dabar taip negalvoja).
O kas trukdo to jauno žmogaus paklausti apie jo galimybes keisti savo gyvenimą ateityje,apie planus? Nera netaktiška paklausti ką panelė ruošiasi veikti kitais metais ir,jei dar nenusprendusi,tai susitarti priimant,kad,jei nuspręs nebedirbti auklyte ar kas keisis - pasakytų iš kart po sprendimo,t.y. iš anksto,kad galėtumėt kitą susirasti.Yra pakankamai sąžiningų ir jaunų panelių,kurios tikrai įspės apie permainas.