Įkraunama...
Įkraunama...

Optimalus auklės amžius

QUOTE(dziugena @ 2007 09 17, 14:53)
Nesusilaikysiu pasisakyti ne į temą: man keista, kad dirbdama su vaikais (ypač prevencijos srityje), nežinote, kad vaikai/jaunimas žymiai lengviau randa kalbą su jaunais žmonėmis. Ir prevencinėse programose labai dažnai ir taikomas principas jaunimas-jaunimui  4u.gif  pati dar būdama "žalia" dirbau su paaugliais ir iš to, kad po 10 metų mane susistabdo gatvėje ir sako "ar atsimenate mane?" - daug ką reiškia  4u.gif

O dabar į temą: kaip tik renkamės auklę. Siūlosi ir jaunos merginos, ir vyresnės moterys. Jaunai auklytei tikrai patikėčiau mūsų mažąją, bet... kas garantuos, kad jaunas žmogus, kuris šiuo metu nesimoko, neišvažiuos ieškoti geresnio gyvenimo, o gal kitais metais norės mokytis (nesvarbu, kad dabar taip negalvoja).

O kas trukdo to jauno žmogaus paklausti apie jo galimybes keisti savo gyvenimą ateityje,apie planus? Nera netaktiška paklausti ką panelė ruošiasi veikti kitais metais ir,jei dar nenusprendusi,tai susitarti priimant,kad,jei nuspręs nebedirbti auklyte ar kas keisis - pasakytų iš kart po sprendimo,t.y. iš anksto,kad galėtumėt kitą susirasti.Yra pakankamai sąžiningų ir jaunų panelių,kurios tikrai įspės apie permainas.
Atsakyti
Mano nuomone ne amžiuje esmė blush2.gif Juk kiekvienas žmogus yra skirtingas, vienas atsakingas, kitas ne ir pan... Kad ir 23m. pavyzdžiui mergina, neturinti vaikų ir nedirbus su jais bus "žalesnė" už kokią 19m., kuri gal daugiau žinos už ją doh.gif O dėl atsakomybės, tai jeigu jos neturi 20m, tai nelb turės ir 30m. būdama.. Visi juk turi trūkumų, jaunos auklės tipo blogai, o tai kuo senos jau geresnės... Aš nenusiteikus prieš nei vienas, bet nepabandęs niekada nesakyk niekada... smile.gif
Atsakyti
Mes irgi esam išbandę ir visai jaunutes ir vyresnes, ir į abejų daržus galėtume po kelis akmenukus įmest, tačiau jie būtų mažyčiai, nes patys žmonės pasitaikė nuostabūs thumbup.gif Jei man dabar reiktų rinktis auklytę, tikrai žiūrėčiau tik į ją kaip žmogų, ne kaip į "jauną" ar "seną", nes kartais tos jaunos būna protingesnės, geresnės ir pan. nei jau savo vaikus ar/ir anūkus užauginusios. Plius dar ir į vaiko poreikius reikėtų atkreipt dėmesį - jei vaikas mažas, tik pradedantis vaiksčiot, jaunesnei bus lengviau su juo..
Atsakyti
O as jaunos nei uz ka nebeimciau. Buvom paeme viena studente, tai po savaites sukurusi kazkokia pigia istorija apie ligas ir operacijas, pasiplove (matyt pamate, kad sedejimas su vaiku ne toks kaip ji isivaizdavo ir realiai vaikas demesio reikalauja bei neleidzia ramiai televizoriaus ziuret g.gif )
Aisku buvo gaila vaiko, nes vis tiek prisirisa, pabandem su dar viena jauna, galvojam socailine pedagogika studijuoja, su mokslais grafika suderinom , galvojam bus atsidavus, pagal pasaukima... na keista budavo, kad ka palikdavau is maisto, tai vaikas vis nevalges, pasak aukles - nenorejo, nors realiai manau aukle tingejo salotas papjaustyt ar blynelius apkept, paprasciau budavo paduot vaikui sausa sumustini, arba... suns edalo blink.gif nuo tada jinai pas mus nebedirba (gerai, kad vaikas loti nepradejo cool.gif )
Atsakyti
Joa blink.gif Įdomiai.. Na būna tų nevalgiadienių vaikams, bet tai dažniausiai pora dienų, ne daugiau unsure.gif Fuj, net nesmagu skaityt..
Atsakyti
QUOTE(JUKA @ 2003 09 23, 22:13)
Sveikos mamos,
Intensyviai per pazistamus ir kitais budais ieskome aukles savo vieneriu metuku dukrelei. Paskambino viena studente 22 metu, prisistate, pasirode labai maloni, teige dirbusi aukle ir priziurejusi vaikus nuo 4 menesiu ir vyresnius. Tik va problema - ar ne per jauna ji buti aukle, pati savo vaiku neturi, studijuoja ??? Buvau nusiteikusi samdytis moteryte kokiu 50, tacaiu dabar nezinau, ar isties amzius turi lemiama reiksme  :-/. Pasidalinkit savo gera ir bloga patirtimi

nu man 13m. bet su vaikais labai gerai sutariu ir tikrai kai kurie man sako kad tokiu metu per daug ziuriu i gyvenima nes tokiu metu vaikai turetu su kompu zaist o as noriu dyrbti ir buti gera aukle ir yrodyti sau ir kitiems kad amzius nieko nelemia. o jei kas noretu akles kreipkites!!!
Atsakyti
Mano sūneliai irgi turėjo įvairaus amžiaus auklių. Po tokios patirties labiau simpatizuoju jaunoms. Su dirbančiomis auklėmis "ne pirmą kadenciją" labiausiai nesutardavome dėl to, kad jos vaikus įpratusios auginti pagal savo metodikas: pvz. maitinti pasistačiusios prie lango (nors vaikas puikiausiai už stalo valgo pats), vežioti suvystytą vežimėlyje (o vaikui jau metukai ir jis nori bėgioti, nors lauke ir viduržiemis), eiti pasivaikščioti auklei patogiu laiku ir maršrutu (kur galėdavo paplepėti su kitomis auklėmis, o vaikas tuo tarpu "užsiimdavo su kitais vaikais", o realiai pats su savimi, nes metinukai dar nelabai bendrauja tarpusavyje)... Jaunos kur kas labiau stengdavosi įsiklausyti į mano prašymus ir prisitaikyti prie vaiko, su juo žaisti, pramogauti ir pan. Tiesa, vyresniosios neprašomos kol vaikas miega man ir namus sutvarkydavo, ir pietus padarydavo, ir skalbinius išlygindavo. Betgi aš AUKLĘ samdžiau, o ne namų tvarkytoją...
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2008 05 19, 16:46)
Mano sūneliai irgi turėjo įvairaus amžiaus auklių. Po tokios patirties labiau simpatizuoju jaunoms. Su dirbančiomis auklėmis "ne pirmą kadenciją" labiausiai nesutardavome dėl to, kad jos vaikus įpratusios auginti pagal savo metodikas: pvz. maitinti pasistačiusios prie lango (nors vaikas puikiausiai už stalo valgo pats), vežioti suvystytą vežimėlyje (o vaikui jau metukai ir jis nori bėgioti, nors lauke ir viduržiemis), eiti pasivaikščioti auklei patogiu laiku ir maršrutu (kur galėdavo paplepėti su kitomis auklėmis, o vaikas tuo tarpu "užsiimdavo su kitais vaikais", o realiai pats su savimi, nes metinukai dar nelabai bendrauja tarpusavyje)... Jaunos kur kas labiau stengdavosi įsiklausyti į mano prašymus ir prisitaikyti prie vaiko, su juo žaisti, pramogauti ir pan. Tiesa, vyresniosios neprašomos kol vaikas miega man ir namus sutvarkydavo, ir pietus padarydavo, ir skalbinius išlygindavo. Betgi aš AUKLĘ samdžiau, o ne namų tvarkytoją...

Tai vat aš ta ir noriu pasakyti, kad jaunos (pvz kaip aš 13m.) mes mokam su vaikais bendrauti, nes mes patys vaikai mes zinom ka jie mėgsta kaip su jeis elgtis ir pnš. mes žinome ka tokio amžiaus vaikai nori žinoti. tai jei kam reiktu aukle Kaune Aleksote kreipkites smile.gif
Atsakyti
turim dvi aukles. viena yra pagyvenus moteriškė, o kita dar paauglė. tai kai reikia vaiką porai valandų padabot, tada kviečiamės tą mergaitę. o kai reik ilgesniam laikui palikt, tai užsiima ta pagyvenus -- nes netik pažaist, bet reik ir valgyt padaryt, ir nupraust, ir užmigdyt. taipogi prižiūrėt kad neperšaltų ar neperkaistų. viso to paauglei patikėt negalim, nes jai pačiai reikia mokytis, ir su draugais pasibūt, todėl jinai tikrai negalėtų būt su vaiku visą dieną.

QUOTE(evelynkaa @ 2008 05 19, 18:13)
Tai vat aš ta ir noriu pasakyti, kad jaunos (pvz kaip aš 13m.) mes mokam su vaikais bendrauti, nes mes patys vaikai mes zinom ka jie  mėgsta kaip su jeis elgtis ir pnš. mes žinome ka tokio amžiaus vaikai nori žinoti. tai jei kam reiktu aukle Kaune Aleksote kreipkites smile.gif

tas tiesa gal dėl žaidimų, bet dėl visų kitų vaiko priežiūros dalykų abejoju ar 13metė efektyviai susitvarkytų, nes ir tėvams tas nevisad gerai pavyksta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2008 05 19, 18:59)
tas tiesa gal dėl žaidimų, bet dėl visų kitų vaiko priežiūros dalykų abejoju ar 13metė efektyviai susitvarkytų, nes ir tėvams tas nevisad gerai pavyksta  4u.gif

bet vaikai kartais ir nuramint moka smile.gif
juk nevisi vien rekia ar draudzia 4u.gif
juk turi viskas isbandyt
aisku jei soktu per langa ar jimtu peili tai to neleisciau tas leidimas turi savo ribas
nesakau kad vaikai visad susitvarkys bet kaip viresne sesute juk pabut tai galiu?

Papildyta:
QUOTE(Šeima @ 2007 10 11, 21:21)
O as jaunos nei uz ka nebeimciau. Buvom paeme viena studente, tai po savaites sukurusi kazkokia pigia istorija apie ligas ir operacijas, pasiplove (matyt pamate, kad sedejimas su vaiku ne toks kaip ji isivaizdavo ir realiai vaikas demesio reikalauja bei neleidzia ramiai televizoriaus ziuret g.gif )
Aisku buvo gaila vaiko, nes vis tiek prisirisa, pabandem su dar viena jauna, galvojam socailine pedagogika studijuoja, su mokslais grafika suderinom , galvojam bus atsidavus, pagal pasaukima... na keista budavo, kad ka palikdavau is maisto, tai vaikas vis nevalges, pasak aukles - nenorejo, nors realiai manau aukle tingejo salotas papjaustyt ar blynelius apkept, paprasciau budavo paduot vaikui sausa sumustini, arba... suns edalo blink.gif  nuo tada jinai pas mus nebedirba (gerai, kad vaikas loti nepradejo  cool.gif )

nu sito tai as tikrai neleisciau pyrma vaikas pavalgdintas ir t.t. o po to as vistiek aki dyrbi aukle tai rupiniesi vaiku kad jam nieko nenutiktu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(evelynkaa @ 2008 05 19, 19:19)
bet vaikai kartais ir nuramint moka smile.gif
juk nevisi vien rekia ar draudzia 4u.gif
juk turi viskas isbandyt
aisku jei soktu per langa ar jimtu peili tai to neleisciau tas leidimas turi savo ribas
nesakau kad vaikai visad susitvarkys bet kaip viresne sesute juk pabut tai galiu?
Papildyta:
nu sito tai as tikrai neleisciau pyrma vaikas pavalgdintas ir t.t. o po to as vistiek aki dyrbi aukle tai rupiniesi vaiku kad jam nieko nenutiktu 4u.gif

visų pirma, tu su vaiku galėtum būti ne ilgiau keleto valandų. nes kadangi pati esi vaikas, tai nori ir daugiau pramogauti, galų gale, turi ir savo veiklos -- mokytis, sportuoti, namie padėti. todėl nemanau kad galėtum ir pajėgtum sau prisiimti VISAS vaiko priežiūros pareigas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2008 05 19, 19:32)
visų pirma, tu su vaiku galėtum būti ne ilgiau keleto valandų. nes kadangi pati esi vaikas, tai nori ir daugiau pramogauti, galų gale, turi ir savo veiklos -- mokytis, sportuoti, namie padėti. todėl nemanau kad galėtum ir pajėgtum sau prisiimti VISAS vaiko priežiūros pareigas  4u.gif

as nekalbu visa diena kokias 3-4h ar daugiau kodel gi ne?
o apie keliu metu vaika kalba eina? jei apie 4m?
tai kodel gi ne, nes nera labai jau mazas pavalgdinti aprengti pazaisti.
juk viena diena padyrbti tai galiu, netynka nereik! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evelynkaa: 19 gegužės 2008 - 18:45