QUOTE(forta @ 2007 02 07, 15:37)
ne tokia saldi,kaip Nomkes pyragas
Siaip tai jokio pyrago recepto ir nera
Tiesiog,naudojant ta recepta kur pries tai parasiau, idedi visokiu riesutu, razinu (instrukcijoje parasyta, kad jas reikia suvilgyti arba sirupu, per puse vandens ir cukraus, arba alkoholiniu gerimu, brendziu, konjaku, degtine).
Forta ragavo tik ka iskepta, dar karsta, todel jai ir pasirode, kad tai pyragas. Vakar kepiau bandeles su cinamonu, tai super, super, super.
. Siandien bandysiu kept "Duona su fetos suriu, medetku ziedlapiai ir ciobreliais", aisku, jei rasiu pirkt kukuruzu miltu. Gal jus zinote, kur ju pirkt? Viena moteris man siandien dave si recepta (ji si recepta atsiveze is Kretos salos), ji ja pastoviai kepa ir sako, kad labai skanu. Receptas skirtas ne duonkepiai, bet pabandysiu, gal pavyks. Jei pavyks, rytoj parasysiu recepta.
Katu, asmeniskai man, tos duonos i kuriu sudeti ieina ir ruginiai miltai, nepatiko. Mano tevui patinkanti duona kepama su 8 programa (duona su jogurtu ir tik 1000 gr. dydzio, si programa (kaip ir kitos, kurios skirtos duonai i kuriu sudeti ieina ruginiai miltai) skiriasi nuo pagrindines, nes pirmiausia 30 min. viskas sildoma, o tik po to maisoma.
Duona su jogurtu
1. Vanduo - 200 ml.
2. Naturalus jogurtas - 125gr. (perku Danone firmos)
3. Druska - 2 a.s.
4. Cukrus - 1 v.s.
5. Miltai 550C - 480 gr.
6. Ruginiai miltai - 70gr.
7. Mieles - 2.5 a.s. (apie 8 gr.)
O cia receptas tos duonos, kuri patiko Fortai. Pas mane programa 3, skirta rupiai duonai.
Valstieciu duona
1. Sviesta / margarinas - 1v.s. (2 a.s.)
2. Vanduo - 360ml. (270 ml.)
3. Druska - 2a.s. (1.5 a.s.)
4. Cukrus - 1 v.s. (2a.s.)
5. Miltai 550C - 300 gr. (230 gr.)
6. Ruginiai miltai - 150 gr. (110 gr.)
7. Rupus kvietiniai miltai - 150 gr. (110 gr.)
8. Mieles - 1.5 a.s. arba 5 gr. (1 a.s.)