QUOTE(Katu @ 2007 02 04, 20:54)
O aš, kiek girdėjau, tai duonai reikia ne 550C, o 1050 ar 1150 miltų (antrosios rūšies), kurios pas mus mažais kiekiais nepardavinėja (parduoda po 25 kg ir 50 kg).
Daugiau apie miltus rasite gamintojų puslapiuose, pvz. www.malsena.lt ir www.kauno-grudai.lt. Ten kažkur paieškokit prie produkcijos, gana smulkiai apibūdinta, kur kokie naudojami.
Na, o aš pirmą kartą išbandžiau duonkepę. Kepiau prie jos esančią duoną su razinom, tik norėjau saldesnės, tai vietoj 2 įdėjau 4 šaukštus cukraus Žodžiu, dėl to ji man labai labai iškilo ir kepant pradėjo liest dangtį, aš labai išsigandau, atidariau duonkepę (ko daryt negalima), tai ji sukrito per vidurį. Šiaip gavosi labai skanus naminis pyragas - viršų atidaviau ciucikui, o aš ir toliau doroju likusią dalį Beje, kepiau su 550 D miltais, nes 550 C negavau pirkti nei mūsų IKI, nei Megos Rimi parduotuvėj.
Daugiau apie miltus rasite gamintojų puslapiuose, pvz. www.malsena.lt ir www.kauno-grudai.lt. Ten kažkur paieškokit prie produkcijos, gana smulkiai apibūdinta, kur kokie naudojami.
Na, o aš pirmą kartą išbandžiau duonkepę. Kepiau prie jos esančią duoną su razinom, tik norėjau saldesnės, tai vietoj 2 įdėjau 4 šaukštus cukraus Žodžiu, dėl to ji man labai labai iškilo ir kepant pradėjo liest dangtį, aš labai išsigandau, atidariau duonkepę (ko daryt negalima), tai ji sukrito per vidurį. Šiaip gavosi labai skanus naminis pyragas - viršų atidaviau ciucikui, o aš ir toliau doroju likusią dalį Beje, kepiau su 550 D miltais, nes 550 C negavau pirkti nei mūsų IKI, nei Megos Rimi parduotuvėj.
Na del per didelio iskilimo , tai jeigu daudoji ilgo kepimo funkcija , tai man visada per daug iskyla.Tada as pati sutrumpinu kelimosi laika, kad duona nebutu tokia ispusta , be to ir pjaustant nebyra. Zodziu , prie visko reikia pridet , ranka ir sirdi - aparatas lieka aparatu .