QUOTE(*mamyte* @ 2007 02 04, 21:21)
.Dar negirdejau , kad jei mieliu per daug , tai duona neiskils , na jei padauginsit cukraus ar riebalu , va tada , tai tikrai neiskils
Ir ir riebalus butinai deti reikia gale , kai beveik viskas issimaise
. Sekmes kepant duonele
.
Deja
Fortos atveju duona labai puikiai kylo, o po to sukrito tik del to, kad buvo daugiau mieliu nei reikia, net mano duonkepes instrukcijoje tai didelemis pajuodintomis raidemis parasyta.
QUOTE(Katu @ 2007 02 04, 21:54)
O aš, kiek girdėjau, tai duonai reikia ne 550C, o 1050 ar 1150 miltų (antrosios rūšies), kurios pas mus mažais kiekiais nepardavinėja (parduoda po 25 kg ir 50 kg).
Daugiau apie miltus rasite gamintojų puslapiuose, pvz. www.malsena.lt ir www.kauno-grudai.lt. Ten kažkur paieškokit prie produkcijos, gana smulkiai apibūdinta, kur kokie naudojami.
Na, o aš pirmą kartą išbandžiau duonkepę. Kepiau prie jos esančią duoną su razinom, tik norėjau saldesnės, tai vietoj 2 įdėjau 4 šaukštus cukraus
Žodžiu, dėl to ji man labai labai iškilo ir kepant pradėjo liest dangtį, aš labai išsigandau, atidariau duonkepę (ko daryt negalima), tai ji sukrito per vidurį. Šiaip gavosi labai skanus naminis pyragas - viršų atidaviau ciucikui, o aš ir toliau doroju likusią dalį
Beje, kepiau su 550 D miltais, nes 550 C negavau pirkti nei mūsų IKI, nei Megos Rimi parduotuvėj.
Jo, 550C net ir Vilniuje ne visose didziosiose parduotuvese yra pirkt. Tiesiog kepan su C, o ne D ji skanesne ir baltesne. Pagal kitas recepturas as naudoju ir ruginius miltus ir rupius kvietinus (perku ten, kur ekologiski produktai ir nei numeriu, nei raidziu ant ju nera, bet gaunasi gerai.) O del to, kad sukrenta atidarius, nezinau, kiek kartu atidarinejau ir nieko, aciu dievui, dar nei karto nieks man nesukrito.