Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimas

Nu joo, visas tai kažin g.gif tongue.gif

Duona ir vaisius bei daržoves užsakinėjau iš Absolutely Organic, vis dar tebelaukiu. Šiaip ten nelabai didelis pasirinkimas, bet man jų puslapio dizainas labiau priimtinas. Šiandien dar bandžiau miltus ir kt. užsakinėt iš Ballybrado, bet kažkaip nelabai norėjo man šiandien leist susimokėt. Šiaip pas juos pasirinkimas labai platus: maisto produktai, valymo priemonės ir pan.
Dar yra http://theorganicstore.ie , bet jų išvis nesu bandžiusi. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kobriukas @ 2008 04 30, 18:03)
na va truputi laik yra tai pirma receptuka idesiu o kaip vaikas prabus padarysiu nuotrauka savo duonytes  rolleyes.gif
Duonyte panasi  i Borodino duona  thumbup.gif
vanduo 400ml
ruginiai miltai 3 ¼  puodelio(240ml)
kvietiniai miltai ½ puodelio
druska 1 a.s
medus 2 v.s
aliejus 2 v.s
mieles 1 pak. 7g (sausos)
salyklo ekstraktas dejau 2 v.s
saulegrazu 2v.s
na as kaip visada dariau isradimus tai i ruginius miltus damaisiau ruginiu sėlenu  ax.gif  tik labi iskilo ir kepant sukrito virsus gal but per mazai miltu buvo arba perdaug salyklo  g.gif ...bet pati duonike tai pasaka  thumbup.gif


Kobriuk - kad man dviračio neišradinėti - kaip angliškai salyklas ir ruginiai miltai vadinasi? kur tu juos perki?
Atsakyti
QUOTE(kobriukas @ 2008 04 30, 15:03)
na va truputi laik yra tai pirma receptuka idesiu o kaip vaikas prabus padarysiu nuotrauka savo duonytes  rolleyes.gif
Duonyte panasi  i Borodino duona  thumbup.gif
vanduo 400ml
ruginiai miltai 3 ¼  puodelio(240ml)
kvietiniai miltai ½ puodelio
druska 1 a.s
medus 2 v.s
aliejus 2 v.s
mieles 1 pak. 7g (sausos)
salyklo ekstraktas dejau 2 v.s
saulegrazu 2v.s
na as kaip visada dariau isradimus tai i ruginius miltus damaisiau ruginiu sėlenu  ax.gif  tik labi iskilo ir kepant sukrito virsus gal but per mazai miltu buvo arba perdaug salyklo  g.gif ...bet pati duonike tai pasaka  thumbup.gif


salyklo ekstraktas neturėtų būti kaltas g.gif Kitas reikalas, kai jis yra sausas ir dalyvauja tešlos fermentavimosi procese. sakyčiau, visoms duonelėms su bet kokiais priedais tešla daroma kietesnė.
Šaunuolė, pramušei ledus thumbup.gif Nuo pradžių pradžios šitos temos daug kas ieškojo būdų išsikepti ale "Bočius"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Donalita: 07 gegužės 2008 - 17:39
Auu - ar mane kas girdi? - Tai kur gi UK salyklo ir ruginiu miltu gauti?
Atsakyti
QUOTE(editamm @ 2008 05 08, 13:57)
Auu - ar mane kas girdi? - Tai kur gi UK salyklo ir ruginiu miltu gauti?


Saulutė šviečia, į kiemą kviečia mirksiukas.gif
Tau tereikia paskaityti paskutinius keletą puslapių. Įvairiausių miltų rasi sveiko maisto parduotuvėse. Jei nežinai nė vienos, mėgink google'inti, pvz., "health store" +tavo miesto pav. Ten pat rasi ir salyklo ekstrakto. Angl. malt extract.
Atsakyti
Jungiuosi ir aš į duonos kepėjų ratą...smile.gif Savaitgalį išbandžiau savo Eureka X838 (pagal viską prancūziškas Clatronic 2605 analogas) duonkepę. Iškepiau paprastą baltą ir pusiau ruginę su saulėgražomis duoną. Džiugu, kad pavyko iš pirmo karto. Miltų 550C, deja niekur neradau, bet ir su 550D visai skani duonelė gavosi. Į ruginę dėjau per pusę 550D ir ruginių miltų, dėjau salyklo ekstrakto pakelį (spalvai ir kvapui) bei obuolių acto šaukštą. Aišku ruginė duona ne tokia, kaip su raugu kepta, bet vistiek skani. Gražiai iškilo. Dabar bandysiu gamintis raugą ir toliau eksperimentuoti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Endendu: 19 gegužės 2008 - 10:13
Gaivinu tema biggrin.gif

Radau toki recepta: Graiku ukininko duona(duonkepei)

reikia 10-iai porciju(to nesupratau, nes kepu orkaitej. Cia verciu kas parasyta)

1arb.s. sausu mieliu,
400g kvietiniu miltu (pas mus tipas 405, patys paprasciausi),
1arb.s. druskos,
3 kartus ant peilio galo cukraus doh.gif (geri matavimo vienetai),
20ml alyvu aliejaus(tik jokiu budu ne aitraus, turi buti svelnus),
250g neriebaus jogurto.

Produktus dedam is eiles(kaip auksciau isvardinta) i duonkepe.
Programa(Program):Normal, Apkepinimo lygis(Bräunung):Medium, Dydis(Größe): Regular.

Prie jos tinka tcaciki. Sita duona tinka brusketai.

Gal kam tiks 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jblmami: 27 gegužės 2008 - 21:32
Sveikos, man dukra iš ekskursijos "Duonos kelias" Anykščiuose parvežė raugo, tai kepiau ruginę duoną smile.gif , skonis gaunasi kaip lietuviškos pirktinės thumbup.gif , bet forma doh.gif . Ingredientų smile.gif kiekį dėjau kaip kvietinei, o iškepė tik pusė katiliuko ir duonkepė labai nemaišo ruginės tešlos, tik apačią makaluoja, gal kad tešla žymiai sunkesnė. Galiu pasidalinti raugu, o paskui dalinsimės patirtimi kaip iškepti gražios formos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vida88 @ 2008 06 02, 11:40)
Galiu pasidalinti raugu, o paskui dalinsimės patirtimi kaip iškepti gražios formos  4u.gif


Kur gyvenat?
Atsakyti
Vilniuj, darbo dienomis centre
Atsakyti
QUOTE(Vida88 @ 2008 06 04, 11:01)
Vilniuj, darbo dienomis centre


Aš Kaune verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jblmami @ 2008 05 27, 22:30)
Gaivinu tema biggrin.gif

400g kvietiniu miltu (pas mus tipas 405, patys paprasciausi),


405 tai ne paprasčiausi, o geriausi, Ekstra klasės miltai.

QUOTE(Vida88 @ 2008 06 04, 11:01)
Vilniuj, darbo dienomis centre


Labai norėčiau raugo, jei galima bigsmile.gif Aš darbo dienomis irgi apie centrą bazuojuosi... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Endendu: 12 birželio 2008 - 11:36