QUOTE(pienių jūra @ 2008 04 24, 17:45)
Ačiū, Portuke. Eisiu aš čia žiūrėt, kaip su tais grūdais yra, ar įmanoma nusipirkt.
Donalita, matau, tu Dubline. Gal gali pasidalint, kaip čia su mielėm ir įvairiais miltais, ar eina ką pririnkt? Kol to daikto neturiu, tai nelabai ir domėdavausi. Dabar atidžiau parduotuvėse pasižvalgysiu. Žinau, kad yra spec. mišinių, bet bent jau vienas toks tai su įvairiausiais sulfatais ir pan. O aš būtent todėl ir noriu pati keptis, kad natūralų produktą valgyčiau..
Donalita, matau, tu Dubline. Gal gali pasidalint, kaip čia su mielėm ir įvairiais miltais, ar eina ką pririnkt? Kol to daikto neturiu, tai nelabai ir domėdavausi. Dabar atidžiau parduotuvėse pasižvalgysiu. Žinau, kad yra spec. mišinių, bet bent jau vienas toks tai su įvairiausiais sulfatais ir pan. O aš būtent todėl ir noriu pati keptis, kad natūralų produktą valgyčiau..
Būtent - natūralų produktą. Duonos su visokiu š... galima gatavos nusipirkti. Čia mano kaip duonos technologės nuomonė Aš todėl domiuosi kepimu, nes negaliu pirktinės valgyti. Health store radau visai pakenčiamos ruginės duonos. Jos sudėtis yra ruginiai miltai, jų raugas, daiginti rugių grūdai ir druska. Sumuštiniams pernelyg trapi, bet kai pakepini ir įtrini česnaku tai kaip lietuviška. Kai ji atsibos, tada prisiversiu savo amato imtis - kepti duoną. Tik kol kas neįsivaizduoju kur rasti vietą raugui. Gyvatukas labai praverstų Lietuviška tamsi vonia gera tuo, kad joje daugmaž pastovi temperatūra laikosi. Gatavi mišiniai manęs nedomina, nes negaliu valgyti kviečių, cukraus ir mielių. Ruginių ir kitokių grūdų miltų rasi sveiko maisto parduotuvėse. Taip pat ten mačiau salyklo ekstrakto (malt extract) indelį be jokių priedų. Mielių airiškose parduotuvėse ieškoti neteko, bet manau rasi jų lietuviškose arba lenkiškose.
Galiu pasidalinti idėjomis. Žadu daryti tris ruginius raugelius lygiagrečiai pagal anksčiau pateiktas nuorodas. Turės bent vienas pavykti Vienas bus paprastas, pagal nuorodą, į antrą įdėsiu česnako (kepykloje kur seniau dirbau raugas buvo su česnaku - turėjo savotišką kvapą) , į trečią įdėsiu prakrapščiusi kapsulę pienarūgščių bakterijų.
Tai tiek. O toliau eksperimentai ir žaidimai