Na, ko tu taip - tikiu-netikiu. Tai gi ir nesako, kad gavosi kaip bočių.
O apie bočių duoną rašiau lapą ar du seniau - salyklo jai reikia. Jis ir suteikia būdingą rudą spalvą ir salsvą skonį. Į tokią duoną kaip bočiai salyklo dedama daugiausiai, o į a la dzukai - mažiausiai. Yra duonų, kurių spalva iš tikrųjų primena juodą. Ten dažniausiai būna pridėta dažiklių - skaitykit etiketes.
QUOTE(forta @ 2008 04 15, 15:26)
Kepu ir as dabar ta "duonute"-pyraga...Tik kazkaip su skysciais proporcijos turbut gerokai ne tos...,nes as dapyliau vandens ne truputi daugiau..,o gerokai...
O siaip atdodo skaniai Parasysiu kai iskeps...as dar dejau dziovintu vaisiu misini... Laukiu
O siaip atdodo skaniai Parasysiu kai iskeps...as dar dejau dziovintu vaisiu misini... Laukiu
butinai parasyk ar skani gavosi, taip, as irgi pastebejau, kad su vandens kiekiu kazkas ne taip, bet ten buvo orginalus receptas... as pirma karta kepdama, kepiau is puses normos ( vaikas nedavalge varskyte, ismest atrodo ir gaila, o zinau, kad net ir kita diena jau nevalgys... tai 75 ml vandens +25 ml, tai ir parasiau, kad truputi vandens dapyliau), o varijaciju manau galima pagal skoni visokiu sugalvoti, ten pagrindinis receptas, kuri galima bet kaip keisti
QUOTE(Donalita @ 2008 04 15, 15:32)
Na, ko tu taip - tikiu-netikiu. Tai gi ir nesako, kad gavosi kaip bočių.
O apie bočių duoną rašiau lapą ar du seniau - salyklo jai reikia. Jis ir suteikia būdingą rudą spalvą ir salsvą skonį. Į tokią duoną kaip bočiai salyklo dedama daugiausiai, o į a la dzukai - mažiausiai. Yra duonų, kurių spalva iš tikrųjų primena juodą. Ten dažniausiai būna pridėta dažiklių - skaitykit etiketes.
O apie bočių duoną rašiau lapą ar du seniau - salyklo jai reikia. Jis ir suteikia būdingą rudą spalvą ir salsvą skonį. Į tokią duoną kaip bočiai salyklo dedama daugiausiai, o į a la dzukai - mažiausiai. Yra duonų, kurių spalva iš tikrųjų primena juodą. Ten dažniausiai būna pridėta dažiklių - skaitykit etiketes.
Zinau as kaip ir is ko ta duonele kepa. Priedu duonai tiesiog daugybe, tik beda, kad ju nenusipirksi siaip sau mazesniam ipakavime, kad namuose ekspertimentuotum, tai tamsus raugas (o raugu rusiu ir formu oho -ho kiek, naturalus, koncentruotas, kietas, skystas, plykomas, tiesiogiai maisomas i tesla ir pan.), salyklo pagrindo priedas su priedais duonos spalvai patamsinti ir kvapui gerinti (pvz., Rogana, bet tai tikrai ne salyklas) arba salyklo ekstraktas sviesiai duonai, priedai reguliuojantys duonos rugstinguma, pagerintojai skirti duonos apimciai didinti, suteikti minkstuma ir tinkama faktura(tokie kaip Brotmaister), jau nekalbu apie priedus, kurie prailgina galiojimo laika... Tai va kai visa sita sudedi i viena vieta ir gaunasi labai skani duonele... O ne tada, kai laikai rauga po gyvatuku...
QUOTE(Mama_Tania @ 2008 04 15, 17:29)
butinai parasyk ar skani gavosi, taip, as irgi pastebejau, kad su vandens kiekiu kazkas ne taip, bet ten buvo orginalus receptas... as pirma karta kepdama, kepiau is puses normos ( vaikas nedavalge varskyte, ismest atrodo ir gaila, o zinau, kad net ir kita diena jau nevalgys... tai 75 ml vandens +25 ml, tai ir parasiau, kad truputi vandens dapyliau), o varijaciju manau galima pagal skoni visokiu sugalvoti, ten pagrindinis receptas, kuri galima bet kaip keisti
Na "iskepe"... ....Man rodos turetu but labai skanu ,bet tikrai su kiekiais kazkas ne taip nes as dapyliau vandens..tada maises lyg ir gerai,bet kai baige kept jau pastebejau,kad bus ne visai iskepus.
Reiks bandyt dar karteli...,nes siaip turetu gautis skanus pyragas
[quote=Emile,2008 04 15, 13:09]
[quote=segtukas,2008 04 15, 11:04]
Labas mamos, raugą dariau 60/60 gr ruginių miltų ir vandens. Laikiau vonioje pridengusi po gyvatuku. Sekančias dvi dienas dapylinėjau 30/30 gr. r.m/ v. Ketvirtą dieną dar nekilo, tai patirštinau tešlą kiek įpylusi miltų ir indą dar įstačiau į karšto vandens vonelę vėl po gyvatuku. Ir sekanti rytą raugas buvo toks och och pasikėlęs.
Na, atleisk, bet netikiu, kad pavyko Tau juoda duonele (dar tokia kaip bociu) namie (duonkepeje) issikepti. Jeigu is konditeriniu gaminiu gali iskepti tik keksa, tai kazkaip labai abejoju, kad duona iskepei. Tai tokia mano skeptiska nuomone, atleisk, as cia nepiktai rasau, tiesiog nenoriu, kad kitus skaitytojus klaidintum. O druskos ir cukraus irgi i duona deti nereikia, ar kaip cia suprasti? Ir receptas Tavo labai jau neaiskus, mazdaug kazkas gavosi, bet nezinau kaip ir kazin, ar gausis antra karta...
[/quote]
[quote=Emile,2008 04 15, 18:47]
Zinau as kaip ir is ko ta duonele kepa. Priedu duonai tiesiog daugybe, tik beda, kad ju nenusipirksi siaip sau mazesniam ipakavime, kad namuose ekspertimentuotum, tai tamsus raugas (o raugu rusiu ir formu oho -ho kiek, naturalus, koncentruotas, kietas, skystas, plykomas, tiesiogiai maisomas i tesla ir pan.), salyklo pagrindo priedas su priedais duonos spalvai patamsinti ir kvapui gerinti (pvz., Rogana, bet tai tikrai ne salyklas) arba salyklo ekstraktas sviesiai duonai, priedai reguliuojantys duonos rugstinguma, pagerintojai skirti duonos apimciai didinti, suteikti minkstuma ir tinkama faktura(tokie kaip Brotmaister), jau nekalbu apie priedus, kurie prailgina galiojimo laika... Tai va kai visa sita sudedi i viena vieta ir gaunasi labai skani duonele... O ne tada, kai laikai rauga po gyvatuku...
[/quote]
Emile, tu apie vieną, o segtukas apie kitą. Ji nerašė duonos recepto, o rašė, kaip darė raugą namuose. Kad žinai įvairius pavadinimus - matosi, bet kad raugą namuose išauginti galima - deja... Naminiam raugui išauginti kaip tik ir reikia šiltos vietos, kad ir po gyvatuku (bet čia jau kiekvienas pagal save ir jos receptukas raugui auginti (o ne duonai kepti!!!!!) visiškai aiškus
[quote=segtukas,2008 04 15, 11:04]
Labas mamos, raugą dariau 60/60 gr ruginių miltų ir vandens. Laikiau vonioje pridengusi po gyvatuku. Sekančias dvi dienas dapylinėjau 30/30 gr. r.m/ v. Ketvirtą dieną dar nekilo, tai patirštinau tešlą kiek įpylusi miltų ir indą dar įstačiau į karšto vandens vonelę vėl po gyvatuku. Ir sekanti rytą raugas buvo toks och och pasikėlęs.
Na, atleisk, bet netikiu, kad pavyko Tau juoda duonele (dar tokia kaip bociu) namie (duonkepeje) issikepti. Jeigu is konditeriniu gaminiu gali iskepti tik keksa, tai kazkaip labai abejoju, kad duona iskepei. Tai tokia mano skeptiska nuomone, atleisk, as cia nepiktai rasau, tiesiog nenoriu, kad kitus skaitytojus klaidintum. O druskos ir cukraus irgi i duona deti nereikia, ar kaip cia suprasti? Ir receptas Tavo labai jau neaiskus, mazdaug kazkas gavosi, bet nezinau kaip ir kazin, ar gausis antra karta...
[/quote]
[quote=Emile,2008 04 15, 18:47]
Zinau as kaip ir is ko ta duonele kepa. Priedu duonai tiesiog daugybe, tik beda, kad ju nenusipirksi siaip sau mazesniam ipakavime, kad namuose ekspertimentuotum, tai tamsus raugas (o raugu rusiu ir formu oho -ho kiek, naturalus, koncentruotas, kietas, skystas, plykomas, tiesiogiai maisomas i tesla ir pan.), salyklo pagrindo priedas su priedais duonos spalvai patamsinti ir kvapui gerinti (pvz., Rogana, bet tai tikrai ne salyklas) arba salyklo ekstraktas sviesiai duonai, priedai reguliuojantys duonos rugstinguma, pagerintojai skirti duonos apimciai didinti, suteikti minkstuma ir tinkama faktura(tokie kaip Brotmaister), jau nekalbu apie priedus, kurie prailgina galiojimo laika... Tai va kai visa sita sudedi i viena vieta ir gaunasi labai skani duonele... O ne tada, kai laikai rauga po gyvatuku...
[/quote]
Emile, tu apie vieną, o segtukas apie kitą. Ji nerašė duonos recepto, o rašė, kaip darė raugą namuose. Kad žinai įvairius pavadinimus - matosi, bet kad raugą namuose išauginti galima - deja... Naminiam raugui išauginti kaip tik ir reikia šiltos vietos, kad ir po gyvatuku (bet čia jau kiekvienas pagal save ir jos receptukas raugui auginti (o ne duonai kepti!!!!!) visiškai aiškus
Ei..ku ku... tai kaip ten su tuo raugu
As ir noriu isbandyt...
Ar jau visu seimynos duonos namines atsivalge??
.... Gal kas meginot daryt duonkepej koldunam tesla???PARASYKIT
QUOTE(forta @ 2008 04 22, 20:39)
Ei..ku ku... tai kaip ten su tuo raugu
As ir noriu isbandyt...
Ar jau visu seimynos duonos namines atsivalge??
.... Gal kas meginot daryt duonkepej koldunam tesla???PARASYKIT
As ir noriu isbandyt...
Ar jau visu seimynos duonos namines atsivalge??
.... Gal kas meginot daryt duonkepej koldunam tesla???PARASYKIT
As visada darau koldunams tesla ....nereikia ranku terliotis - liux .
Kazkada dariau rauga , vargau kelias dienas ...gal perrugo ....iskepiau , bet nevalgem , nes skonis kaip alaus .
Geriau sekasi kept plykita , juoda , naudojant salykla .
QUOTE(forta @ 2008 04 22, 21:39)
Ei..ku ku... tai kaip ten su tuo raugu
As ir noriu isbandyt...
Ar jau visu seimynos duonos namines atsivalge??
.... Gal kas meginot daryt duonkepej koldunam tesla???PARASYKIT
As ir noriu isbandyt...
Ar jau visu seimynos duonos namines atsivalge??
.... Gal kas meginot daryt duonkepej koldunam tesla???PARASYKIT
Aš dariau raugą pagal šį receptą. Išgyveno apie pusę metų, o tada sugadinau ėmusi naudoti lakuotą mentelę maišymui Neprisiruošiu vėl užsiraugt, nes šiek tiek terlionės yra pradžioj , kol raugas sustiprėja. Dariau iš kvietinių miltų. Kvietinė duona, ciabata, bandelės buvo super skanu, ilgai stovi , skonis nekinta (kepiau pagal įvairius receptus). Bet ruginės taip ir nepavyko su raugu skanios išsikept.
Esu prisižadėjus išverst tą receptą ir patalpint čia, bet neprisiruošiu nemėgstu vertimų Turbūt todėl raugas ant manęs ir supyko. Ir išėjo....
Koldūnams tešlą darau pagal lacee receptą - viską sumetu ir tešlos ruošimo programą jungiu. Taip pat ruošiu tešlą Sonatinos kinietiškiems paplotėliams Rou bing
QUOTE(*mamyte* @ 2008 04 22, 22:59)
Geriau sekasi kept plykita , juoda , naudojant salykla .
Aš dabar kuris laikas kepu plikytą duonelę pagal tavo įdėtą receptą 2 psl. Labai skani duonelė, ačiū
QUOTE(Portuke @ 2008 04 22, 22:44)
Koldūnams tešlą darau pagal lacee receptą - viską sumetu ir tešlos ruošimo programą jungiu. Taip pat ruošiu tešlą Sonatinos kinietiškiems paplotėliams Rou bing
Aš dabar kuris laikas kepu plikytą duonelę pagal tavo įdėtą receptą 2 psl. Labai skani duonelė, ačiū
Ner uz ka , i sveikata ....bet malonu ...
Labas, mamos ir ne mamos
Vėl grįžo mano mintys prie duonkepės pirkimo. Kiek paskaitinėju internete, labai giriamas panasonic sd 255 modelis. Gal kuri turit? ar bent apskritai panasonic. Kokie atsiliepimai?
Taip pat noriu paklaust dėl neskaldytų grūdų duonos (tokios rudos su 'cielais grūdžiukais kaip nuotr.') - ar esat kuri kepusi, ar lengvai pavyksta? Nes, kaip suprantu, juodos be raugo nė per kur. O baltos aš nelabai mėgėja, nebent retkarčiais. Tai vat man įdomu, kokios galimybės išsikept duonos, kuri ir man patiktų, ne tik vyrui
Ačiū iš anksto
Vėl grįžo mano mintys prie duonkepės pirkimo. Kiek paskaitinėju internete, labai giriamas panasonic sd 255 modelis. Gal kuri turit? ar bent apskritai panasonic. Kokie atsiliepimai?
Taip pat noriu paklaust dėl neskaldytų grūdų duonos (tokios rudos su 'cielais grūdžiukais kaip nuotr.') - ar esat kuri kepusi, ar lengvai pavyksta? Nes, kaip suprantu, juodos be raugo nė per kur. O baltos aš nelabai mėgėja, nebent retkarčiais. Tai vat man įdomu, kokios galimybės išsikept duonos, kuri ir man patiktų, ne tik vyrui
Ačiū iš anksto
QUOTE(pienių jūra @ 2008 04 24, 03:47)
Labas, mamos ir ne mamos
Vėl grįžo mano mintys prie duonkepės pirkimo. Kiek paskaitinėju internete, labai giriamas panasonic sd 255 modelis. Gal kuri turit? ar bent apskritai panasonic. Kokie atsiliepimai?
Taip pat noriu paklaust dėl neskaldytų grūdų duonos (tokios rudos su 'cielais grūdžiukais kaip nuotr.') - ar esat kuri kepusi, ar lengvai pavyksta? Nes, kaip suprantu, juodos be raugo nė per kur. O baltos aš nelabai mėgėja, nebent retkarčiais. Tai vat man įdomu, kokios galimybės išsikept duonos, kuri ir man patiktų, ne tik vyrui
Ačiū iš anksto
Vėl grįžo mano mintys prie duonkepės pirkimo. Kiek paskaitinėju internete, labai giriamas panasonic sd 255 modelis. Gal kuri turit? ar bent apskritai panasonic. Kokie atsiliepimai?
Taip pat noriu paklaust dėl neskaldytų grūdų duonos (tokios rudos su 'cielais grūdžiukais kaip nuotr.') - ar esat kuri kepusi, ar lengvai pavyksta? Nes, kaip suprantu, juodos be raugo nė per kur. O baltos aš nelabai mėgėja, nebent retkarčiais. Tai vat man įdomu, kokios galimybės išsikept duonos, kuri ir man patiktų, ne tik vyrui
Ačiū iš anksto
Turiu labai paprastą duonkepę Bomman, bet kadangi ji man labiausiai reikalinga tik tešlai minkyt, tai jos galimybių man per akis
Dėl grūdų - dažnai kepu duoną su grūdais (tiesiog pamirkau kvietinius skaldytus grūdus kelias val. ir sudedu į bet kokią duonelę maišant) ir tikrai nieko sudėtingo. Visiškai baltą duoną kepu retai, nes nelabai jos mėgstu, o kad nebūtų visai balta dedu ruginių miltų ir naudoju nevalytus rupaus malimo kvietinius. Gaunasi rusva grūdėta duona, ne batonas Tik va visiškai juodos iškept nepavyko kol kas Vieną tokią kepaiu kelis kart, vyrui patiko, bet man ne.
Ačiū, Portuke. Eisiu aš čia žiūrėt, kaip su tais grūdais yra, ar įmanoma nusipirkt.
Donalita, matau, tu Dubline. Gal gali pasidalint, kaip čia su mielėm ir įvairiais miltais, ar eina ką pririnkt? Kol to daikto neturiu, tai nelabai ir domėdavausi. Dabar atidžiau parduotuvėse pasižvalgysiu. Žinau, kad yra spec. mišinių, bet bent jau vienas toks tai su įvairiausiais sulfatais ir pan. O aš būtent todėl ir noriu pati keptis, kad natūralų produktą valgyčiau..
Donalita, matau, tu Dubline. Gal gali pasidalint, kaip čia su mielėm ir įvairiais miltais, ar eina ką pririnkt? Kol to daikto neturiu, tai nelabai ir domėdavausi. Dabar atidžiau parduotuvėse pasižvalgysiu. Žinau, kad yra spec. mišinių, bet bent jau vienas toks tai su įvairiausiais sulfatais ir pan. O aš būtent todėl ir noriu pati keptis, kad natūralų produktą valgyčiau..