Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimas

QUOTE(vaiduliuke @ 2008 03 19, 15:28)
Man atrodo, kad programų Nr. tu spaudineji. Pas mane 1- standart, arba normali. Dabar ne namie, tai sunkiau man paaiškinti.
laiko atidėjimui 2 mygtukai: + ir -. Atidedant reikia suskaičiuoti už kiek valandų tu nori iškeptos duonos.
Kokios firmos duonkepė?

salco, as pati pirma kart tokia firma girdziu... tokia paprasta ji neimantri... bet kaip ten sakoma dovanotam arkliui i akis neziurima smile.gif varysiu dabar vyra i parduotuve produktu ir bandysiu kept smile.gif
Atsakyti
tai yra i dantis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rembiene @ 2008 03 19, 14:28)
man vyras is kazkur parvilko, tai taip smalsu isbandyt, bet deja, nera instrukcijos ir man visai tamsus miskas kaip ten su ja elgtis  ir ka daryt  blush2.gif yra tokios funkcijos ( bet velgi as visai net neisivaizduoju ka jos reiskia)
>standart/vollkorn
>schnellback funktion
>franzosisch
>galuten frei
>mischbrod
>kuchen
>teig
>extraback funktion
gal pakelbet galetumet  blush2.gif


standart/volkorn - standartine, rugine duona
schnellback funkton- greito kepimo funkcija
französisch- prancuzu kepimo (isiv. kad bagetams daryti:)
gluten frei- na cia tai neisivaizduoju kas per dalykas, buvau kada girdejus bet nepamenu lotuliukas.gif
mischbrot- maisyta duona
kuchen- pyragai
teig- tesla
extrabackfunktion- ekstra kepimo funkcija
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2008 03 19, 16:54)
standart/volkorn - standartine, rugine duona
schnellback funkton- greito kepimo funkcija
französisch- prancuzu kepimo (isiv. kad bagetams daryti:)
gluten frei- na cia tai neisivaizduoju kas per dalykas, buvau kada girdejus bet nepamenu  lotuliukas.gif
mischbrot- maisyta duona
kuchen- pyragai
teig- tesla
extrabackfunktion- ekstra kepimo funkcija

aguonele, dekui smile.gif na jau mano pirmas blynas kepa, liko 30min. tai jau nekantrauju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rembiene @ 2008 03 19, 19:09)
aguonele, dekui smile.gif na jau mano pirmas blynas kepa, liko 30min. tai jau nekantrauju smile.gif


O "volkorn" - kartais ne "pilno grudo" duona?
Atsakyti
taip pilno grudo, ji tamsi (rupiu ruginiu miltu) Nes visa kita yra sviesu ir nesveika lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 19 kovo 2008 - 20:19
QUOTE(aguonele @ 2008 03 19, 21:11)
taip pilno grudo, ji tamsi (rupiu ruginiu miltu) Nes visa kita yra sviesu ir nesveika  lotuliukas.gif


kas čia juokingo? g.gif
Atsakyti
O kas cia tokio rimto??
Gyvenu ir megaujuos, nematau ko cia verkt doh.gif .O kadangi gyvenu saly,kurioj balta duona valgyt nesveika, tai man ir juokinga tai lotuliukas.gif .Suprask kaip nori ...
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2008 03 20, 17:32)
O kas cia tokio rimto??
Gyvenu ir megaujuos, nematau ko cia verkt  doh.gif .O kadangi gyvenu saly,kurioj balta duona valgyt nesveika, tai man ir juokinga tai  lotuliukas.gif .Suprask kaip nori ...


Tingiu ginčytis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*mamyte* @ 2005 03 17, 20:28)
Sveikutes  4u.gif .Kiek esu bandzius , tai juodos duonos namuose nepavyksta issikept , o raugo nusipirkt tikrai nerasiu  .Jau metai laiko kaip kepu namuose su kepimo aparatu duona .Panasi i Palangos  thumbup.gif .Bandysiu receptuka parasyt.
    Kaip norma naudoju indeli , kuris buvo pridetas prie kepimo aparato -
1 indelis = 250 ml

          *mamytės* duonelė

  Plikinys :

1 indelis kvietiniu miltu
2 saukstai kmynu
1 saukstas linu semenu(jeigu norite)
300 ml verdancio vandens
 

    Miltus , kmynus , semenis supilame i gilu dubeni ir uzplikome verdanciu vandeniu.Labai gerai ismaisome , kad neliktu gumuliuku - sunku , bet reikia  mirksiukas.gif .Laukiam apie puse valandos , kol atsala plikinys,Jis gali buti siltas , bet nekarstas .

    Maisymas ir kepimas :

1 indelis ruginiu miltu ( galima ruginius per puse maisyti su nesijotais)
3 - 4 indeliai kvietiniu miltu
1 indelis silto vandens
1 saukstas druskos
2 saukstai  cukraus
2 saukstai sausu mieliu
2 saukstai saulegrazu

  Atvesusi plikini dedame i kepimo aparata , ipilame vandeni , ruginius miltus .Ijungiame maisymo programa (pas mane nr. 8) , besimaisant pilame saulegrazas , 1 indeli kvietiniu miltu , druska , cukru , sausas mieles.Poto pilame dar du indelius kvietiniu miltu .Kai gerai issimaiso - ziurim kokia tesla- jei skystoka , limpanti dar ipilame miltu is paskutinio 6 indelio ( gaunasi viso 6 indeliai miltu : plikinyje 1 + ruginiai miltai 1 + 3-4 kvietiniu miltu).Kai baigiasi maisymas , paslapiname ranka ir apglostome teslos virsu , kad graziai kiltu.Kai tesla iskyla iki kepimo formos virsaus , nustatome kepimo programa - kepame 2 valandas(pas mane nr. 12).

  Kai duona iskepa , isimame is formos , dedame ant kokiu nors groteliu , apipurskaime vandeniu ir uzdengiame ranksluosteliu.Skanaus  4u.gif

  Gal aiskiai parasiau  blush2.gif  , jei kyla klausimu - klauskit  mirksiukas.gif .

  Ir ismokykit mane kepti juoda rugine duona.Amalia
   
  , parasyk raugo receptuka  wub.gif .O tai as kai prirauginau , tai gavosi duona ir degtine kartu  doh.gif .Perrugo  biggrin.gif .

sveikutes 4u.gif sendien bandziau si receptuka bet labai daug gavosi teslos teko isimti ir padalinti i 2 dalis bei tesla per kieta tai dapyliau vandens lotuliukas.gif i ta gabala kuri palikau duonkepej o kitas gabalas stovi uzdengtas ir kyla tai net nezinau ka su juo daryti g.gif ko gero reiks del atgal i duonkepe kaip pirmasis iskeps drinks_cheers.gif
Atsakyti
bet duonyte isejo super skani thumbup.gif drinks_cheers.gif aciu uz recetukus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiduliuke @ 2008 02 26, 10:48)
Kepiau duoną iš rupių kvietinių miltų. Neatsidžiaugiu. Kokia ji nereali smile.gif
310 g pieno ar pasukų;
1 a.š. druskos
2 v.š.cukraus
540 g. rupių kvietinių miltų
2 v.š. sėlėnų
Po 2 v.š. linų sėmenų ir sezamo sėklų
5,5 g mielių

Šią duoną lengviau virškina, nei iš baltų valytų miltų.


Reiks pabandyti g.gif
Mes gavome raugo plykitai lietuviškai duonai - dabar rūgsta vakare kepsim, bet gaminimo procesas - pusantros paros doh.gif Duonkepėje kaip ir netinka unsure.gif Na mes pabandysime ir orkaitėje ir duonkepėje, matysim, kas čia bus cool.gif
Atsakyti