Sveikutes
.Kiek esu bandzius , tai juodos duonos namuose nepavyksta issikept , o raugo nusipirkt tikrai nerasiu .Jau metai laiko kaip kepu namuose su kepimo aparatu duona .Panasi i Palangos
.Bandysiu receptuka parasyt.
Kaip norma naudoju indeli , kuris buvo pridetas prie kepimo aparato -
1 indelis = 250 ml
*mamytės* duonelė
Plikinys :
1 indelis kvietiniu miltu
2 saukstai kmynu
1 saukstas linu semenu(jeigu norite)
300 ml verdancio vandens
Miltus , kmynus , semenis supilame i gilu dubeni ir uzplikome verdanciu vandeniu.Labai gerai ismaisome , kad neliktu gumuliuku - sunku , bet reikia
.Laukiam apie puse valandos , kol atsala plikinys,Jis gali buti siltas , bet nekarstas .
Maisymas ir kepimas :
1 indelis ruginiu miltu ( galima ruginius per puse maisyti su nesijotais)
3 - 4 indeliai kvietiniu miltu
1 indelis silto vandens
1 saukstas druskos
2 saukstai cukraus
2 saukstai sausu mieliu
2 saukstai saulegrazu
Atvesusi plikini dedame i kepimo aparata , ipilame vandeni , ruginius miltus .Ijungiame maisymo programa (pas mane nr. 8) , besimaisant pilame saulegrazas , 1 indeli kvietiniu miltu , druska , cukru , sausas mieles.Poto pilame dar du indelius kvietiniu miltu .Kai gerai issimaiso - ziurim kokia tesla- jei skystoka , limpanti dar ipilame miltu is paskutinio 6 indelio ( gaunasi viso 6 indeliai miltu : plikinyje 1 + ruginiai miltai 1 + 3-4 kvietiniu miltu).Kai baigiasi maisymas , paslapiname ranka ir apglostome teslos virsu , kad graziai kiltu.Kai tesla iskyla iki kepimo formos virsaus , nustatome kepimo programa - kepame 2 valandas(pas mane nr. 12).
Kai duona iskepa , isimame is formos , dedame ant kokiu nors groteliu , apipurskaime vandeniu ir uzdengiame ranksluosteliu.Skanaus
Gal aiskiai parasiau
, jei kyla klausimu - klauskit
.
Ir ismokykit mane kepti juoda rugine duona.
Amalia
, parasyk raugo receptuka
.O tai as kai prirauginau , tai gavosi duona ir degtine kartu
.Perrugo
.
sendien bandziau si receptuka bet labai daug gavosi teslos teko isimti ir padalinti i 2 dalis bei tesla per kieta tai dapyliau vandens
i ta gabala kuri palikau duonkepej o kitas gabalas stovi uzdengtas ir kyla tai net nezinau ka su juo daryti