Turiu klausimą: kodėl neiškyla duona kai dedu dalį ruginių miltų? Gal sėklų per daug atseikėju ir jos trukdo kilimui
QUOTE(rutulux @ 2008 01 23, 19:13)
Turiu klausimą: kodėl neiškyla duona kai dedu dalį ruginių miltų? Gal sėklų per daug atseikėju ir jos trukdo kilimui
ruginiai miltai visad sunkiau kyla.
QUOTE(rutulux @ 2008 01 23, 18:13)
Turiu klausimą: kodėl neiškyla duona kai dedu dalį ruginių miltų? Gal sėklų per daug atseikėju ir jos trukdo kilimui
Jei dedu miltus santykiu 1 puodelis ruginių ir 3 kitokių, tai iškyla be problemu. Jei norima daryti daugiau ruginę, tai reikia raugo naudoti arba dar yra vadinamas sunkios tešlos pakelėjas (vital gluten).
Kiek pamenu, net ir raugas kitaip rugien duona kelia, bet iskelia, nors visai ne taip kaip balta duonele> Toje rugineje tesloje nebuna tokiu dideliu oro burbulu, kaip kad kvietineje, bet pastebesit, kad ir iskepta ne taip ranka paspaudus susispaudzia.... kaip anadien per telika vienas diedas pasakojo, kuris kaime gyvena ir duona rugine krosnyje kepa, jam reikejo dvejus metus mokytsi, kol duona dabar pavyskat tokia, kokios jis norejo... taip kad va...
radau receptuka baltos duoneles su alyvuogem ir saulej dziovintais pomidorais, taio nosrisi isiskept, tik beda, kad ten receptas ne duonkepei ir dar italu kalba...kazk areisk daryt...
radau receptuka baltos duoneles su alyvuogem ir saulej dziovintais pomidorais, taio nosrisi isiskept, tik beda, kad ten receptas ne duonkepei ir dar italu kalba...kazk areisk daryt...
QUOTE(dekolte @ 2008 01 23, 20:38)
Kiek pamenu, net ir raugas kitaip rugien duona kelia, bet iskelia, nors visai ne taip kaip balta duonele> Toje rugineje tesloje nebuna tokiu dideliu oro burbulu, kaip kad kvietineje, bet pastebesit, kad ir iskepta ne taip ranka paspaudus susispaudzia.... kaip anadien per telika vienas diedas pasakojo, kuris kaime gyvena ir duona rugine krosnyje kepa, jam reikejo dvejus metus mokytsi, kol duona dabar pavyskat tokia, kokios jis norejo... taip kad va...
radau receptuka baltos duoneles su alyvuogem ir saulej dziovintais pomidorais, taio nosrisi isiskept, tik beda, kad ten receptas ne duonkepei ir dar italu kalba...kazk areisk daryt...
radau receptuka baltos duoneles su alyvuogem ir saulej dziovintais pomidorais, taio nosrisi isiskept, tik beda, kad ten receptas ne duonkepei ir dar italu kalba...kazk areisk daryt...
Sonatinos receptuose yra duonos su saulėje džiovintais pomidorais receptas
QUOTE(RamuneM @ 2008 01 23, 18:46)
Jei dedu miltus santykiu 1 puodelis ruginių ir 3 kitokių, tai iškyla be problemu. Jei norima daryti daugiau ruginę, tai reikia raugo naudoti arba dar yra vadinamas sunkios tešlos pakelėjas (vital gluten).
o čia Lt būtų įmanoma rast
Viena mama jau kepė su pomidorais, bet be alyvuogių (receptas 22psl):
Šiandien kepiau duoną su džiovintais pomidorais( mažas kepaliukas)
1st. vandens
2 v.š. pieno miltelių
2v.š. cukraus
1a.š. druskos
2 v.š. aliejaus
4 v.š. džiovintų pomidorų
1a.š džiovinto baziliko
1a.š.džiovintų petražolių
3st +4 v.š. miltų
1 1/4 aš. mielių
Stiklinė -200ml
Naudojau smulkintus džiovintus pomidorus aliejuje( tyrelę).Jų yra pirkti manau didesniuose PC. Ieškokit prie marinuotų pomidorų , agurkų ir t.t.
Ach, žinote mielosios yra gerai turėti duonkepę, bet šiandien šio mėn žurnale idei naševo doma perskaičiau, kad yra tokia moulinex duonkepė, kuri bandeles kepa, na ragelius. Paprastai užminkius tešlą prieš kepant, ji išimama, dedamos grotelės ant kurių dedasi formelė bandelėms - rageliams. Na technika sparčiai juda priekin.
QUOTE(segtukas @ 2008 01 24, 15:30)
Ach, žinote mielosios yra gerai turėti duonkepę, bet šiandien šio mėn žurnale idei naševo doma perskaičiau, kad yra tokia moulinex duonkepė, kuri bandeles kepa, na ragelius. Paprastai užminkius tešlą prieš kepant, ji išimama, dedamos grotelės ant kurių dedasi formelė bandelėms - rageliams. Na technika sparčiai juda priekin.
tadu pirksim naujas
QUOTE(RamuneM @ 2008 01 24, 18:03)
Nežinau. Tikrai nežinau. Tačiau, jei būčiau Lietuvoje, tai be problemų manau gauti raugą. Jis man patikimesnis ir duona tikresnė gaunasi. Tiksliau, arčiau lietuviškos ruginės.
Su raugu Portukė dabar eksperimentuoja, pažadėjo parašyt, tai laukiu. O šiaip neužmačiau niekur jo pirkt. Nebent kokioj kepykloj, ksip čia kažkas rašė.
SOS.Merginos sakykit , kodėl viršus palieka kažkoks neapkępęs, jau visą savaitę eksperimentuoju ir su balta duona, šiandien kepiau pusiau ruginę, iškyla ir iškepa pagal mane normaliai ( šonai rudai ar rusvai apkępę ) skonis irgi normalus, bet viršus kažkoks baltas ar tai gelsvas gaunasi. Gal aš svorį neteisingai nustatau, nesuprantu( produktus stengiuosi dėti tiksliai), o gal jūs viršų kuomi nors patepate. Kaip supratau dauguma duonos rūšių kepama klasikine programa.Ir nelabai gaudausi su svoriais , pas mane yra 0,9 1,2 1,5 kg svoriai, tai nurodomas galimas sudedamų produktų kiekis, ar norimos duonos svoris.Labai dėkosiu už patarimus.
QUOTE(rutulux @ 2008 01 22, 09:48)
Kepiau vakar baltą duoną pagal šį receptą (chlebopecka.ru):
260 ml. kefyro
50 gr. aliejaus
1,5 v.š medaus
2a.š.druskos
miltų 620 ml
mielės 7gr.
260 ml. kefyro
50 gr. aliejaus
1,5 v.š medaus
2a.š.druskos
miltų 620 ml
mielės 7gr.
Vakar kepiau pagal šį receptą, ir gavosi labai skani duona
QUOTE(Preila @ 2008 01 27, 17:25)
Vakar kepiau pagal šį receptą, ir gavosi labai skani duona
Smagu, kad patiko. Dažnai ją kepu, nes ji mum batoną atstoja