Maociute kepdavo, bet ten vargi vakariene, nes raugo reikia. be raugo duona nebus tikra.Kiek pamenu is savo mociutes, tai kai tesla kildaavo, nei duru dranskyt nei keiktis negalima buvo, o kai suminkydavo, tai tosk kietokas standus rutulys budavo> Kiek pamenu, tai ji kepdavo ta duona kepalais po 7 kg. Taip gaila, akd nespejau pasiklausti, kaip ji dare. Nors is vaikystes prisiminimas labai labai grazus - iskepa musm po maza kepaliuka ir mes einam ant sieno siltos duonos valgyt ...
QUOTE(Preila @ 2008 01 19, 00:23)
o receptų nieks neįdės?
Nu, kad jų čia tikrai daug yra, pasiskaitinėk temą
o aš neseniai kepiau duoną pagal šį Sonatinos receptą :
225 g ruginių miltų
225 g kvietinių miltų
2 a. š. kmynų
2 a. š. druskos
20 g šviežių mielių (7 g sausų)
150 ml šilto pieno
1 a. š. skysto medaus
150 ml šilto vandens
rupaus malimo miltų pabarstyti
tik dėjau dar linų sėmenų ir saulėgrąžų. Labai skani gavosi.
QUOTE(Preila @ 2008 01 19, 01:23)
o receptų nieks neįdės?
Šitoje temoje tiek duonos receptų, kad kokiam mėnesiui kepant kasdien tikrai užteks
QUOTE(rutulux @ 2008 01 19, 07:20)
Nu, kad jų čia tikrai daug yra, pasiskaitinėk temą
o aš neseniai kepiau duoną pagal šį Sonatinos receptą :
225 g ruginių miltų
225 g kvietinių miltų
2 a. š. kmynų
2 a. š. druskos
20 g šviežių mielių (7 g sausų)
150 ml šilto pieno
1 a. š. skysto medaus
150 ml šilto vandens
rupaus malimo miltų pabarstyti
tik dėjau dar linų sėmenų ir saulėgrąžų. Labai skani gavosi.
o aš neseniai kepiau duoną pagal šį Sonatinos receptą :
225 g ruginių miltų
225 g kvietinių miltų
2 a. š. kmynų
2 a. š. druskos
20 g šviežių mielių (7 g sausų)
150 ml šilto pieno
1 a. š. skysto medaus
150 ml šilto vandens
rupaus malimo miltų pabarstyti
tik dėjau dar linų sėmenų ir saulėgrąžų. Labai skani gavosi.
na, bandysiu šitą kepti, o temą tai visą perskaičiau, ir ką kepiau tai visada iš čia Gal sakau, kas naujo ko nors sugalvojo
kažin ar eitų duonkepėj be mielių duoną kept
Kepiau vakar baltą duoną pagal šį receptą (chlebopecka.ru):
260 ml. kefyro
50 gr. aliejaus
1,5 v.š medaus
2a.š.druskos
miltų 620 ml
mielės 7gr.
Pastebėjimai: tešla gavos per daug kieta, todėl iš akies pyliau kefyro, per daug atskiedžiau , tai dar miltų dėjau, bet nedaug. Po tokių burtų duona gavosi labai skani.
Manau, kad kefyro reikia visų 300 ml.
Sveikos kepejeles, aš vis pasiskaitydavau jūsų temą, seilė patįsdavo , atrodo net duonos kvapą užuosdavau šitoje temoje.Todėl vakar nusipirkau duonkepę (manoji paprastutė etna)parlėkiau namo ir pasikildinau tešlą bandelėm, gavosi super, po to dar duonelę kepiau ( prie duonkepės gavau dovanų dvi dėžutes duonelės) gavosi taip pat nebloga, šiandien bandysiu ką nors iš jūsų receptų.Kadangi įsigijau agregatą norėčiau jungtis prie jūsų klubo. Sėkmės visoms ir toliau.
Sveika prisijungus
tik, kad tų kepančių gerokai sumažėjo
Va, daba kepasi duona su graikiniais riešutais ir razinom, jei reik-tarkit žodį ir parašysiu
o aš neseniai kepiau duoną pagal šį Sonatinos receptą :
225 g ruginių miltų
225 g kvietinių miltų
2 a. š. kmynų
2 a. š. druskos
20 g šviežių mielių (7 g sausų)
150 ml šilto pieno
1 a. š. skysto medaus
150 ml šilto vandens
rupaus malimo miltų pabarstyti
tik dėjau dar linų sėmenų ir saulėgrąžų. Labai skani gavosi.
[/quote]
Kepiau pagal šį receptą duoną, bet ji man sukrito Ir ką gi vėl dariau ne taip O kokius kvietinius miltus naudoji?
Papildyta:
QUOTE(rutulux @ 2008 01 22, 11:20)
Sveika prisijungus
tik, kad tų kepančių gerokai sumažėjo
Va, daba kepasi duona su graikiniais riešutais ir razinom, jei reik-tarkit žodį ir parašysiu
tik, kad tų kepančių gerokai sumažėjo
Va, daba kepasi duona su graikiniais riešutais ir razinom, jei reik-tarkit žodį ir parašysiu
Šitą irgi kepėm, neseniai, buvo receptukas prie duonkepės, bet ir ta nesigavo
Vienintelė, kuri gaunasi man, tai kiaušininė duona, ta labai skani Bet kitos sukrenta, na jau nebežinau ką daryti
QUOTE(Preila @ 2008 01 22, 11:53)
Kepiau pagal šį receptą duoną, bet ji man sukrito Ir ką gi vėl dariau ne taip O kokius kvietinius miltus naudoji?
Papildyta:
dažniausiai naudoju 550, bet jei reik ir kitokius
Šitą irgi kepėm, neseniai, buvo receptukas prie duonkepės, bet ir ta nesigavo
Vienintelė, kuri gaunasi man, tai kiaušininė duona, ta labai skani Bet kitos sukrenta, na jau nebežinau ką daryti
Papildyta:
dažniausiai naudoju 550, bet jei reik ir kitokius
Šitą irgi kepėm, neseniai, buvo receptukas prie duonkepės, bet ir ta nesigavo
Vienintelė, kuri gaunasi man, tai kiaušininė duona, ta labai skani Bet kitos sukrenta, na jau nebežinau ką daryti
pas mane toj protingoj knygutėj (kur prie duoninės) rašo, kad sukrenta jei duona per ilgai laikoma ir šildoma duonkepėj. Aš išimu iškart kai tik iškepa. Nu, tfu, tfu, tfu kiek kepiau viskas gaudavosi.
QUOTE(rutulux @ 2008 01 22, 12:20)
Sveika prisijungus
tik, kad tų kepančių gerokai sumažėjo
Va, daba kepasi duona su graikiniais riešutais ir razinom, jei reik-tarkit žodį ir parašysiu
tik, kad tų kepančių gerokai sumažėjo
Va, daba kepasi duona su graikiniais riešutais ir razinom, jei reik-tarkit žodį ir parašysiu
Būtinai parašyk kaip gavosi - jei kitos nepaklausiam, tai tik dėl laiko stokos, bet paskaitiom ir esant galimybei išbandom įvairius receptukus Aš dabar su raugu ekperimentuoju, tai kepu senus išbandytus kepinius, bet su raugu. Kada prisėsiu parašysiu.
O dėl kepejėlių dingimo, tai kelios leliukus sūpuoja (čia ir apie save aš ), o kitos gal šiaip užsiėmę. Kažin kur Nomke su Forta Jos vis ką nors naujo kepdavo
Jau antrą kart kepu ir abu kartus gavos labai skaniai
taigi:
Vanduo arba pienas 350 ml (aš pyliau pieną)
Margarinas arba sviestas 1,5 valg.š
druska 1a.š
cukrus 2 v.š. (dėjau medų)
405 tipo miltai 540 gr
mielės 7gr
razinos 100 gr
smulkinti graikiški riešutai 3 v.š. (dėjau daugiau)