Labas kepejelės. Ir aš varau baltą, prancūzišką duonytę kasdien. Namiškiai taip priprato, kad parduotuvinė tik iš bėdos, jei nespėju iškepti. Patamsinu linų sėmenėlėm, kalendra, pipiriukais, krapais. Juodai dar naudoju giros dėžutėje esanti miežių salyklą, nedaug pilu. Bet noriu patarti. Perkant mieles mažais pokiukais brangiau išeina - aptikau akropoly, kad didelis pokas gal 500gr tik 8 litai. Ir yra dviejų rūšių :duonytei ir saldiems kepiniams. Tiesa jau dabar menteles išiminėju, tai duonutė graži gaunasi, mažiau atliekų. Nupjaustau galus ir džiovinu džiuvėsiams, o duonutę supjaustau riekelėmis ir į maišelį, į šaldytuvą. labai duonkepe džiaugiuosi. Ir mieliniams blynams tešlą kildinu duonkepėj - nereikia saugoti dubeny kada pakils.
Laba,
ar yra dar kepančių? norėčiau ir aš prisijungt prie jūsų. Duonkepę nusipirkau tik sekmadienį, bet varau nušilus. Kol kas labai esu patenkinta. Norėjau paklaust kaip koldūnam tešlą darot.
QUOTE(segtukas @ 2008 01 15, 11:23)
Labas kepejelės. Ir aš varau baltą, prancūzišką duonytę kasdien. Namiškiai taip priprato, kad parduotuvinė tik iš bėdos, jei nespėju iškepti. Patamsinu linų sėmenėlėm, kalendra, pipiriukais, krapais. Juodai dar naudoju giros dėžutėje esanti miežių salyklą, nedaug pilu. Bet noriu patarti. Perkant mieles mažais pokiukais brangiau išeina - aptikau akropoly, kad didelis pokas gal 500gr tik 8 litai. Ir yra dviejų rūšių :duonytei ir saldiems kepiniams. Tiesa jau dabar menteles išiminėju, tai duonutė graži gaunasi, mažiau atliekų. Nupjaustau galus ir džiovinu džiuvėsiams, o duonutę supjaustau riekelėmis ir į maišelį, į šaldytuvą. labai duonkepe džiaugiuosi. Ir mieliniams blynams tešlą kildinu duonkepėj - nereikia saugoti dubeny kada pakils.
O apie kokias čia mieles kalba - sausas aktyvuotas ar šviežias??
QUOTE(rutulux @ 2008 01 16, 19:19)
Laba,
ar yra dar kepančių? norėčiau ir aš prisijungt prie jūsų. Duonkepę nusipirkau tik sekmadienį, bet varau nušilus. Kol kas labai esu patenkinta. Norėjau paklaust kaip koldūnam tešlą darot.
ar yra dar kepančių? norėčiau ir aš prisijungt prie jūsų. Duonkepę nusipirkau tik sekmadienį, bet varau nušilus. Kol kas labai esu patenkinta. Norėjau paklaust kaip koldūnam tešlą darot.
Aš tai darau pagal Glacee receptuką, tiesiog sumetu viską į duonkepę ir užstatau tešlos ruošimo programą. Vis pasižiūriu kokia tešla formuojasi, tešla susiminko į taisyklingą rutulį, jei ne tai dadedu miltų.
as pirma karta, kai kepiau Ciabata pagal sonatinos recepta, tai isejo puiki,,matyt kad labai laikiausi proporciju, o kitus kartus kazkokia kitokia. bet tik tesla duonkepej ruosiu, kepu orkaitej - stebuklas, o ne duona buna, kai kepu dar i kita skarda ipylus vandens - duona kiap silkine isejo.dabar visas duonas kepu "su vandeniu".
ir dar pastebejau, kad miltai turi but 55oC, tik kad net ne visose norfose ju randu, o jau kitose parduotuvese tai ieskok neieskojes...
ir dar pastebejau, kad miltai turi but 55oC, tik kad net ne visose norfose ju randu, o jau kitose parduotuvese tai ieskok neieskojes...
QUOTE(segtukas @ 2008 01 17, 10:59)
Kalba eina apie sausas mieles. Pirkau tokį raudonos folgos presuotą poką, na kaip pvz. kavos.
Ačiū, reiks pabandyt nusipirkt, norspastaruoju metu mažai mielių naudoju.
QUOTE(segtukas @ 2008 01 17, 12:45)
SOS. Užsimaišiau raugą ciabatai, bet duonytę norėčiau kepti duonkepėje. Ar kas mėgino? kokia tai turetų būti programa? Ir kodėl recepte nėra nei sviesto nei aliejaus, ar ten visai nereikia? Recepte nurodyta, kad kepama trumpai - gal turėtų būti greitas kepimas?
Basic programa tinka betkokiai paprastai duonelei. O dėl riebalų, tai ciabata gaunasi ir be riebalų, nors aš kartais vistiek įpilu šaukštą aliejaus.
QUOTE(Portuke @ 2008 01 16, 21:32)
Aš tai darau pagal Glacee receptuką, tiesiog sumetu viską į duonkepę ir užstatau tešlos ruošimo programą. Vis pasižiūriu kokia tešla formuojasi, tešla susiminko į taisyklingą rutulį, jei ne tai dadedu miltų.
dėkui dideliausias, reiks bandyt
Sveikutės Įdėkit kokių receptukų skanios duonos Tik nelabai jau sudėtingų
Labas mergaitės. Taigi pasidalinsiu įspūdžiais. Ciabatos raugą įdėjau į duonkepę, tiesa kad neliptu vis dėlto įpyliau šaukštą aliejaus, dadėjau truputi džiovintų krapų ir kalendros. Bemaišant teko kokius 4 šaukštus miltų dadėti, ir užstačiau prancūziško batono programą. Orkaitė mano bloga tai kepiau duonkepėje ir duonytė liuks išėjo. Išsitraukiau ir lyginau su prancūziška - labai patiko. Nesaldi, labiau porėta, sumuštiniams liuks. Buvau skaičiusi ir kitokių ciabatos receptų, kur ir pieno milteliai reikalingi ir aliejus pilasi, bet tada ko gero prancūziška išeina. O ši patiko, šiaip ir pigesnė gaunasi. Tik keistai pasirodė baltesnė net nei prancūziška. Darbe juokiasi, kad netigiu, bet gi darbo su duonos kepimu ir nėra - sudėjai viską ir kepa. Nemėgstu valgyti ruošti, tai koks buitinės technikos pribambasas sudomina. Tai dabar manęs kartais paklausia ko tau dar virtuvėje trūksta? Atsakau, kad tik televizoriaus, kad linksmiau būtų trepsėti. Bet mane dar domina rusiškame portale giriama multivarka. Gal žinote kas tai per daiktas? Ar pas mus tokių yra?
jei nori, kita sekmadieni vilniuje, didziojoje gatveje cafe de Paris bus vel solidarus turgus (nuo 10 iki 14) ateik ankciau, nusipirksi tikros namines duonos, atveza ten seimininke is kaimo). tokia kaip mociutes...
QUOTE(haski @ 2005 08 13, 17:32)
turiu toki klausimeli, man reikia namines duonos, kitaip tariant mociutes kaime keptos duonos Gal zinot kur nusipirkti ar kaip skaniai issikepti?
o receptų nieks neįdės?