Vakar iskepiau Avizine duonele pagal si receptuka
Maniau, kad ji bus panasesne i duona, bet gavosi skanus pusrytinis pyragas. Ypac skaniai siandien suejo su Rama Creme Bonjour (nezinau, kaip rasosi ) be priedu ir abrikosu dzemu.
Dariau su ruduoju cukrumi ir tingejau plakt kiausinuka, tad imusiau siaip, issimaise gerai viskas.
QUOTE(dekolte @ 2007 12 01, 12:56)
Dukra klausia, ką daryti, kad pluta nebūtų tokia kieta?
Mano kartais ir pluta buna kietoka,kartais ne as visada iskepusia ir siek tiek pravesusia isuku kokiam pusvalandziui i dregna ranksluostuka ir tada pluta nebuna kieta
Kepiau valstieciu duona pagal Dekolte recepta
turejau kokia 100 ml kefyro, tad likusius 200 dapyliau naturalaus jogurto.
Miltu dejau taip:
200 g kvietiniu + 50 g rupiu
200 g ruginiu + 50 g selenu (arba gemalu, neskiriu as ju, isipylusi turiu i indeli ir nepamenu kuriu )
Dejau kmynu ir linu semenu, nedejau tik ciobreliu, nes kazkada kepiau su jais, tai mums nepatiko.
Dar dejau sausu mieliu pakeli, nes svieziu neturejau. Ir alieju dejau saulegrazu, nes alyvu pabaigusi siuo metu.
Tesla bemaisant pastebejau, kad ji per kieta (greiciausiai del jogurto ir selenu), tai dapyliau siek tiek vandens
Labai skani duonele, valgiau su varske+grietine+druska
turejau kokia 100 ml kefyro, tad likusius 200 dapyliau naturalaus jogurto.
Miltu dejau taip:
200 g kvietiniu + 50 g rupiu
200 g ruginiu + 50 g selenu (arba gemalu, neskiriu as ju, isipylusi turiu i indeli ir nepamenu kuriu )
Dejau kmynu ir linu semenu, nedejau tik ciobreliu, nes kazkada kepiau su jais, tai mums nepatiko.
Dar dejau sausu mieliu pakeli, nes svieziu neturejau. Ir alieju dejau saulegrazu, nes alyvu pabaigusi siuo metu.
Tesla bemaisant pastebejau, kad ji per kieta (greiciausiai del jogurto ir selenu), tai dapyliau siek tiek vandens
Labai skani duonele, valgiau su varske+grietine+druska
Pasigirsiu ir aš savo pasiekimais Pagaliau pavyko pasigamint naminio natūralaus raugo Ir jau iškepiau kelias duoneles su juo - rezultatu daugiau nei patenkinta Raugą dariau iš rupaus malimo kvietinių miltų, nes prieš tai du kart bandžiau iš ruginių, tai nepavyko. Palauksiu kol praeis šventės ir tad apabandysiu dar ir ruginį, nes kvietinis sunkiai ruginę tešlą "iškėlė". Raugą dariau pagal ŠĮ receptą, o duoną kepiau pagal prancūzišką kvietinę ir ruginę .
Šviežiai iškeptos duonos skonis panašus kaip ir su sausom mielėm kepdavau, bet antrą dieną po kepimo tai ryškai jaučiasi skirtumas su raugu skanesnė, sensta lėčiau.
Džiaugiuosi kaip mažas vaikas
Šviežiai iškeptos duonos skonis panašus kaip ir su sausom mielėm kepdavau, bet antrą dieną po kepimo tai ryškai jaučiasi skirtumas su raugu skanesnė, sensta lėčiau.
QUOTE(Portuke @ 2007 12 16, 20:45)
Ir as noriu pasidziaugt, tai gal gali isverst receptukus
QUOTE(Katu @ 2007 12 16, 23:04)
Ir as noriu pasidziaugt, tai gal gali isverst receptukus
Jei prižadi, kad kepsi
QUOTE(Portuke @ 2007 12 16, 22:45)
Jei prižadi, kad kepsi
kepsiu kepsiu, nes po savaites kitos mieliniu jau prisibijosiu valgyt, tai teks kitokia kept, pazadu
Nu nebent nesigaus tas raugas
Siandien kepiau cinamonine razinu duona pagal si recepta.
Gavosi skani ir kavpni, bet man kazko truksta... Antra karta tokios nekepciau Razinas as dejau po pirmo minkymo, po signalo, tad man ju nesutraiske.
Taciau man skaniau pyragai su kiausiniais ir sviestu, tad kita karta kepciau butent toki ir ideciau cinamono ir razinu.
Gavosi skani ir kavpni, bet man kazko truksta... Antra karta tokios nekepciau Razinas as dejau po pirmo minkymo, po signalo, tad man ju nesutraiske.
Taciau man skaniau pyragai su kiausiniais ir sviestu, tad kita karta kepciau butent toki ir ideciau cinamono ir razinu.
aš vakar kepiau duoną pagal ši receptą kiaušininė duona visai skani, MB tai labai patiko
pati nekepu, bet prisimenu kaip mociute kepdavo ragaisi (balta duona) tai net silta pasidaro, o siaip nera labai ir sudetinga, tik aisku reikia zinoti kiek tesla turi buti iskilus kiek ko reikia ir kokioj karstumo krosny kepti, nes butent joje mociute ir kepdavo, aisku ko gero galima kepti i orakitej gal ir viskas butu gerai
radau sia temele ir susiviliojau siuo stebuklu. kadangi dabar sventes, tai planuoju duonkepe po svenciu nusipirkti:)
noreciau jusu paklausti
ar daug elektros suvalgo Jusu duonkepe
ir ar seimyna noriai valgo namie kepta duonyte
noreciau jusu paklausti
ar daug elektros suvalgo Jusu duonkepe
ir ar seimyna noriai valgo namie kepta duonyte
Sveikos, ir aš prisijungsiu prie jūsų
Gavau duonkepę nuo vyro dovanų per Kalėdas Tai kaip čia pasakius, gal ir nelabai apsidžiaugiau Bet jis pas mane toks mėgstantis pavalgyti, tai mat susigalvojo
Skaitinėjau čia pas jūs tą tėmelę, ir tris kartus bandžiau jau kepti, bet nelabai gavosi,nekokia iš manęs šeimininkė
O vakar kepėm kiaušininę duoną pagal Sonatinos receptą, ir pagaliau gavosi Valgėm visi, vos užteko, kokia skani gavosi
Dabar bandysiu vėl kažką skanaus iškepti, tikiuosi gausis
Gavau duonkepę nuo vyro dovanų per Kalėdas Tai kaip čia pasakius, gal ir nelabai apsidžiaugiau Bet jis pas mane toks mėgstantis pavalgyti, tai mat susigalvojo
Skaitinėjau čia pas jūs tą tėmelę, ir tris kartus bandžiau jau kepti, bet nelabai gavosi,nekokia iš manęs šeimininkė
O vakar kepėm kiaušininę duoną pagal Sonatinos receptą, ir pagaliau gavosi Valgėm visi, vos užteko, kokia skani gavosi
Dabar bandysiu vėl kažką skanaus iškepti, tikiuosi gausis