Gavosi visai neblogai, baisu buvo, kad ji neiškils, nes atrodė, kad per daug miltų. Iškilo, viskas gerai. Pyliau pusę alaus pusę vandens
Įsidrąsinau ir vakar kepiau baltą duoną pagal čia surastą receptą [ten kur įeina du trečdaliai puoduko įvairių sėklų]. Aš dėjau ne sėklas, o alyvuoges, kurias aišku mašina pasmuklino, mairūno, baziliko ir graikiškoms salotoms skirtų žolelių. Matyt dėl alyvuogių, tešla buvo skystoka minkštoka, tai papildomai įbėriau miltų.
Dukra klausia, ką daryti, kad pluta nebūtų tokia kieta?
sugedo mano duonkepe is kaimynes skolinta:)
iskepiau duoan pagal programa ir dar norejau 5 minute spaskrudinti, ijungiau, pakepe ir isisjunge . dabar mirtinai tyli:) vesiu i taisykla. gal zinot, kas Vilniuj duonkepiu remonto specilaistas? Ji jau matyt negarantine, nors ir Electrolux...
iskepiau duoan pagal programa ir dar norejau 5 minute spaskrudinti, ijungiau, pakepe ir isisjunge . dabar mirtinai tyli:) vesiu i taisykla. gal zinot, kas Vilniuj duonkepiu remonto specilaistas? Ji jau matyt negarantine, nors ir Electrolux...
na dar geriau electrolux lietuvoje jomis neprekiauja, ir netaiso...
SOS - kas Vilniuje jas taiso? jau nusibodo skambinti visiems is eiles...
SOS - kas Vilniuje jas taiso? jau nusibodo skambinti visiems is eiles...
QUOTE(dekolte @ 2007 12 03, 13:14)
na dar geriau electrolux lietuvoje jomis neprekiauja, ir netaiso...
SOS - kas Vilniuje jas taiso? jau nusibodo skambinti visiems is eiles...
SOS - kas Vilniuje jas taiso? jau nusibodo skambinti visiems is eiles...
O koks gedimas ar issiaiskinai? nu buna ten toki knygurte, kur mazdaug lentelej isaiskinta - jei nedega ta ir ta lempute, tada bsu tas ir tas, jei sustojo maisant, bus tas ir tas, jei kepant - bus trecias...
Gal tada mazdaug issiaiskink problema ir bandyk skambint ieskot ne electroliuxo, o kitu duonkepiu meistru.
O kokie kontaktai nurodyti tai duonkepei kaip garantiniai? i juos gi galima kreiptis, tik kad uz dyka netaisys...
Sveikos, kepėjėlės
skaičiau, skaičiau, bet neiškenčiau ir paklausiu. Ar turit receptų duonos be mielių? Ar esat bandę? Užsienyje populiari soda bread. Aš negaliu valgyti mielinių gaminių
skaičiau, skaičiau, bet neiškenčiau ir paklausiu. Ar turit receptų duonos be mielių? Ar esat bandę? Užsienyje populiari soda bread. Aš negaliu valgyti mielinių gaminių
QUOTE(Donalita @ 2007 12 04, 05:19)
Sveikos, kepėjėlės
skaičiau, skaičiau, bet neiškenčiau ir paklausiu. Ar turit receptų duonos be mielių? Ar esat bandę? Užsienyje populiari soda bread. Aš negaliu valgyti mielinių gaminių
skaičiau, skaičiau, bet neiškenčiau ir paklausiu. Ar turit receptų duonos be mielių? Ar esat bandę? Užsienyje populiari soda bread. Aš negaliu valgyti mielinių gaminių
Manau, kad vadinamoji Soda Bread yra keksai. Tai pora yra isbandytu, berods, turetumet rast sioje temoje.
QUOTE(Donalita @ 2007 12 04, 06:19)
Sveikos, kepėjėlės
skaičiau, skaičiau, bet neiškenčiau ir paklausiu. Ar turit receptų duonos be mielių? Ar esat bandę? Užsienyje populiari soda bread. Aš negaliu valgyti mielinių gaminių
skaičiau, skaičiau, bet neiškenčiau ir paklausiu. Ar turit receptų duonos be mielių? Ar esat bandę? Užsienyje populiari soda bread. Aš negaliu valgyti mielinių gaminių
Jei skaitai rusiškai tai žvilgterėk ČIA ir ŠTAI ČIA. Pastarojoje temoje yra keletas įdomių kvietinių, kukurūzinių ir ruginių duonelių receptų su soda ir stipriai gazuotu mineraliniu vandeniu , bet nepasižymėjau kuriuose psl. , tai dabar reikia pasesėdėt ir paskaityt.
Šiandien valgiau tokią duonelę (užsiprogramavau iš vakaro)
Linų sėmenų duona (Flax Seed Bread)
1 1/4 puodelio vandens;
2 valg. šaukštai aliejaus (naudojau alyvuogių);
2 valg. šaukštai medaus;
1 1/2 arb. šaukštelio druskos;
1 valg. šaukštas aguonų;
1/3 puodelio linų sėmenų;
2 puodeliai rupių miltų;
1 puodelis kvietinių duonos miltų (naudojau pirmos rūšies, 812C). Galite naudoti visus 3 puodelius vien tik rupių miltų
2 arb. šaukšteliai sausų mielių;
2 valg. šaukštai saulėgrąžų.
Sudėti visus ingriedintus pagal duonkepės rekomendacijas.
Aš naudojau "Pilno grūdo" programą, bet, manau, pavyktų ir su "Normal".
P.S. Duona gavosi skani, tik šiek tiek saldoka, gal medaus padauginau... Bet puskepalio jau nebėra Nustanatn programą, nustačiau berods vidutinį apskrudimą (o gal ir mažiausią, nebepamenu ) ir mažesnį kepaliuką (pas mane yra du - mažesnis arba didesnis).
Vietoj linų sėmenų dėjau moliūgo sėklas (apie 1/4 puodelio) ir dar dapyliau iki 1/3 puodelio (gal kokie 2 šaukštai) linų sėmenų. Vietoj aguonų dėjau sezamo sėklas. Visus grūdus (saulėgrąžas, linų sėmėnis, sezamo ir moliūgo sėklas) prieš tai pakaitinau keptuvėj kol pradėjo spragsėt. Duonelę valgėm su sviestu ir "šalpdešre", sviestu ir snieginių krabų lazdelėm, o aš dar valgiau su svietu ir marmeladu.
Puodelis standartinis, kuris buvo komplektacijoj prie duonkelės - berods 236 ml.
Recepto originalas čia
Linų sėmenų duona (Flax Seed Bread)
1 1/4 puodelio vandens;
2 valg. šaukštai aliejaus (naudojau alyvuogių);
2 valg. šaukštai medaus;
1 1/2 arb. šaukštelio druskos;
1 valg. šaukštas aguonų;
1/3 puodelio linų sėmenų;
2 puodeliai rupių miltų;
1 puodelis kvietinių duonos miltų (naudojau pirmos rūšies, 812C). Galite naudoti visus 3 puodelius vien tik rupių miltų
2 arb. šaukšteliai sausų mielių;
2 valg. šaukštai saulėgrąžų.
Sudėti visus ingriedintus pagal duonkepės rekomendacijas.
Aš naudojau "Pilno grūdo" programą, bet, manau, pavyktų ir su "Normal".
P.S. Duona gavosi skani, tik šiek tiek saldoka, gal medaus padauginau... Bet puskepalio jau nebėra Nustanatn programą, nustačiau berods vidutinį apskrudimą (o gal ir mažiausią, nebepamenu ) ir mažesnį kepaliuką (pas mane yra du - mažesnis arba didesnis).
Vietoj linų sėmenų dėjau moliūgo sėklas (apie 1/4 puodelio) ir dar dapyliau iki 1/3 puodelio (gal kokie 2 šaukštai) linų sėmenų. Vietoj aguonų dėjau sezamo sėklas. Visus grūdus (saulėgrąžas, linų sėmėnis, sezamo ir moliūgo sėklas) prieš tai pakaitinau keptuvėj kol pradėjo spragsėt. Duonelę valgėm su sviestu ir "šalpdešre", sviestu ir snieginių krabų lazdelėm, o aš dar valgiau su svietu ir marmeladu.
Puodelis standartinis, kuris buvo komplektacijoj prie duonkelės - berods 236 ml.
Recepto originalas čia
Prisiskaičiau aš čia visokių duonytės receptų ir nutariau išbandyti:tik nepasinaudojau nei vienu čia skelbtu receptu, o gaminau pagal savo Gavosi viskas kuo geriausiai, nors kepiau ne duonkepėje, o orkaiteje pasinaudodama TW ULTRAPLIUSU 3l. Gavosi didelis kepalas ir labai skanus: kepiau su saulegražomis ir kmynais balta duonytę,
Jei ką domins receptas, galesiu parašyti.
P.s duonytę galima išsikepti ir be duonkepės
Jei ką domins receptas, galesiu parašyti.
P.s duonytę galima išsikepti ir be duonkepės
QUOTE(Portuke @ 2007 12 04, 10:58)
Jei skaitai rusiškai tai žvilgterėk ČIA ir ŠTAI ČIA. Pastarojoje temoje yra keletas įdomių kvietinių, kukurūzinių ir ruginių duonelių receptų su soda ir stipriai gazuotu mineraliniu vandeniu , bet nepasižymėjau kuriuose psl. , tai dabar reikia pasesėdėt ir paskaityt.
Ačiū už nuorodas
QUOTE(DAUKVILE @ 2007 12 12, 23:17)
Jei ką domins receptas, galesiu parašyti.
Manau, butu protinga is karto paskelbti recepta Nes cia mes visos del ju ir susirenkam