Labutis, seniai jau berašiau, tai nusprendžiau parašyti. Visa laiką kepu duoną su pienu arba su alum, bet kadangi vakar nei vieno nei kito neturėjau, tai teko paeksperimentuoti. Šaldytuve radau tik kefyro, skirto šaltibarščiams ir salotoms, tai kepiau su juo. Gavosi labai panaši duona į pirktinę, tik mažokai iškilo, nes mielės buvo jau senos, sudžiūvusios, o gal tiesiog reikėtu dėti daugiau
1. 300 ml kefyro;
2. 2 a.š. druskos;
3. 1 v.š. cukraus;
4. 2 v.š. linų sėmenų;
5. 1-2 v.š. kmynų;
6. žiūpsnelis čiobrelių;
7. 250 gr. kvietinių miltų;
8. 250 gr. ruginių miltų;
9 . 2-3 v.š. alyvuogių aliejaus;
10. 20 gr. mielių.
Kepiau 9 programa. Pas mane yra tokia programa "duonai su jogurtu". Ji labai ilga (3 val. 55 min) ir skiriasi nuo pagrindinės tuom, kad iš pradžių viska sušildo, o tik po to pradeda maišyti. Sekanti kartą dėsiu šiek tiek daugiau cukraus.