Na va, galiu išversti vieną receptuką, nes neturiu ką veikt iki darbo galo. Paskaičiau, kad du atsiliepimai apie jį geri, o ir foto graži, gal kas pabandys iškept per savaitgalį
Originalas čia.
Avižinių dribsnių duona
1. 3/4 puodelio verdančio vandens;
2. 1/2 puodelio greito paruošimo avižinių dribsnių (aš naudočiau tuos, kurie išverda per 1-3 minutes);
3. 1/4 puodelio rudojo cukraus;
4. 3 šaukštai minkšto (arba lydyto) margarino;
5. 1 šaukštelis druskos;
6. 3 puodeliai duonos miltų (aš paprastai naudoju 812 C arba 550 C)
7. 1/4 puodelio vandens;
8. 1 lengvai išplaktas kiaušinis;
9. 1 pakelis (7 g) sausų mielių.
1. Sumaišykite 5 pirmus ingridientus dubenyje, gerai suplakite; leiskite atvėsti.
2. Pagal duonkepės gamintojo rekomendacijas sudėkite avižų mišinį ir likusius ingriedientus į duonkepę; pasirinkite norimą programą. (Aš turbūt rinkčiausi Normal ar ten ta kažkokia pilno grūdo)
2.
Dar vienas receptukas - čia greičiausiai duona desertui. Irgi komentarai neblogai apie šią duonelę rašo. Originalus receptas - čia.
Fantastiška cinamoninė razinų duona
1 šaukštas aliejaus;
1 1/4 puodelio šilto vandens, plius
1 šaukštas šilto vandens;
1/4 puodelio medaus;
1/4 puodelio klevų sirupo (gali būti becukris);
1 arbatiniš šaukštelis druskos;
1 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono;
1 puodelio avižinių dribsnių;
3 puodeliai duonos miltų, plius
2 šaukštai duonos miltų;
1/2-3/4 puodelio razinų;
2 1/4 arb. šaukštelių sausų mielių.
1. Į duonkepę sudėkite visus ingridientus išvardinta tvarka, išskyrus razinas ir mieles.
2. Įmaišykite razinas, sukdami ratu (kiek supratau, su kokiu šaukštu ar mentele);
3. Įdėkite gerą santykį miltų ir mielių
4. Kepkite Baltos duonos ciklu.
Kiek supratau iš komentarų (neskaičiau visų), kepaliukas gaunasi dedelis, tad jei matysite, kad per didelis, kepkite orkaitėje
Klevų sirupo tikrai yra IKI parduotuvėse
Tikrai taip, pasitikslinau, duona pagal šį receptą gaunasi beveik 1 kg svorio. Tad jei per didelė, galit persiskaičiuot ingridientus
Fantastiška cinamoninė razinų duona
1 šaukštas aliejaus;
1 1/4 puodelio šilto vandens, plius
1 šaukštas šilto vandens;
1/4 puodelio medaus;
1/4 puodelio klevų sirupo (gali būti becukris);
1 arbatiniš šaukštelis druskos;
1 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono;
1 puodelio avižinių dribsnių;
3 puodeliai duonos miltų, plius
2 šaukštai duonos miltų;
1/2-3/4 puodelio razinų;
2 1/4 arb. šaukštelių sausų mielių.
1. Į duonkepę sudėkite visus ingridientus išvardinta tvarka, išskyrus razinas ir mieles.
2. Įmaišykite razinas, sukdami ratu (kiek supratau, su kokiu šaukštu ar mentele);
3. Įdėkite gerą santykį miltų ir mielių
4. Kepkite Baltos duonos ciklu.
Kiek supratau iš komentarų (neskaičiau visų), kepaliukas gaunasi dedelis, tad jei matysite, kad per didelis, kepkite orkaitėje
Klevų sirupo tikrai yra IKI parduotuvėse
Tikrai taip, pasitikslinau, duona pagal šį receptą gaunasi beveik 1 kg svorio. Tad jei per didelė, galit persiskaičiuot ingridientus
[/quote]
Viskas liuks aciu uz receptukus tik kokkia puodelio talpa?
savaitgali isbandyciau
QUOTE(forta @ 2007 09 19, 16:11)
SVEIKINAM nauja nari,tikiuosi tema vel atgims
O as tiek pririnkau nauju receptu,bet labai suintrigavo tos dvi dezutes "duonos misinio"PRASAU PASIDALINT...kas tai? Gal ten tik skyscio tereikia?
O as tiek pririnkau nauju receptu,bet labai suintrigavo tos dvi dezutes "duonos misinio"PRASAU PASIDALINT...kas tai? Gal ten tik skyscio tereikia?
Pas mus tu misiniu taip pat yra(visokiu, bet zymiai paprastesni nei sioj temoj). Bet as jais nesizaviu, nes ten papildomai prideta enzimu ir dar kazin, ko kad geriau kiltu. Dadeti visada reikia mieliu ar raugo, plius vandens
Vakar sukuriau savo recepta... jei kas kur rasit panasu,gal... ,bet kad duonos prie sriubos nereiktu pjaustyt padariau lyg didelius skrebucius ir graziai atrodo ,ir skanu
DUONOS SKREBUCIAI
310ml.alaus
2 arb.sauksteliai druskos
1arb.saukstelis cukraus
50 gr. margarino
540gr miltu
1 arb. saukstelis kmynu
1arb.saukstelis cesnako granuliu
1arb.saukstelis prieskoniniu zoleliu misinio
1 pokelis sausu mieliu(7 gr.)
Duonkepej isminkau tesla,isimu...ir formuoju norimos formos skrebucius..dedu i miltais apibarstyta skarda ir kepu kol graziai parus... Vaikai neses i lauka ir begiodami valge,sake skanus duoniukai
DUONOS SKREBUCIAI
310ml.alaus
2 arb.sauksteliai druskos
1arb.saukstelis cukraus
50 gr. margarino
540gr miltu
1 arb. saukstelis kmynu
1arb.saukstelis cesnako granuliu
1arb.saukstelis prieskoniniu zoleliu misinio
1 pokelis sausu mieliu(7 gr.)
Duonkepej isminkau tesla,isimu...ir formuoju norimos formos skrebucius..dedu i miltais apibarstyta skarda ir kepu kol graziai parus... Vaikai neses i lauka ir begiodami valge,sake skanus duoniukai
QUOTE(forta @ 2007 09 22, 16:28)
Vakar sukuriau savo recepta... jei kas kur rasit panasu,gal... ,bet kad duonos prie sriubos nereiktu pjaustyt padariau lyg didelius skrebucius ir graziai atrodo ,ir skanu
DUONOS SKREBUCIAI
310ml.alaus
2 arb.sauksteliai druskos
1arb.saukstelis cukraus
50 gr. margarino
540gr miltu
1 arb. saukstelis kmynu
1arb.saukstelis cesnako granuliu
1arb.saukstelis prieskoniniu zoleliu misinio
1 pokelis sausu mieliu(7 gr.)
Duonkepej isminkau tesla,isimu...ir formuoju norimos formos skrebucius..dedu i miltais apibarstyta skarda ir kepu kol graziai parus... Vaikai neses i lauka ir begiodami valge,sake skanus duoniukai
DUONOS SKREBUCIAI
310ml.alaus
2 arb.sauksteliai druskos
1arb.saukstelis cukraus
50 gr. margarino
540gr miltu
1 arb. saukstelis kmynu
1arb.saukstelis cesnako granuliu
1arb.saukstelis prieskoniniu zoleliu misinio
1 pokelis sausu mieliu(7 gr.)
Duonkepej isminkau tesla,isimu...ir formuoju norimos formos skrebucius..dedu i miltais apibarstyta skarda ir kepu kol graziai parus... Vaikai neses i lauka ir begiodami valge,sake skanus duoniukai
O koki alu dedi? Sviesu ar tamsu? Ir kokio dydzio ir storio tuos skrebucius formavai? Neisdziuvo jie kepdami? Labai sudomino
[quote=forta,2007 09 21, 20:02]
[/quote]
Viskas liuks aciu uz receptukus tik kokkia puodelio talpa?
savaitgali isbandyciau
[/quote]
Sorry, tik siandien prie SM prisijungiau Savaitgaliais tengiuosi nepiktnaudziauti kompiuteriu
As puodeli naudoju ta, kuris buvo prie duonkepes - berods 236-240 ml.
O siaip visus dydzius lengva persiskaiciuot per google.lt - tiesiog irasote paieskos eiluteje dydi ir i kokius mato vienetus norite paversti, pvz., 1 cup to ml (puodelis i mililitrus)
100 oz to g (cia oz - uncijos i gramus)
400 F to C (Farenheitus verciam i Celciju)
nu ir t.t. ir pan
[/quote]
Viskas liuks aciu uz receptukus tik kokkia puodelio talpa?
savaitgali isbandyciau
[/quote]
Sorry, tik siandien prie SM prisijungiau Savaitgaliais tengiuosi nepiktnaudziauti kompiuteriu
As puodeli naudoju ta, kuris buvo prie duonkepes - berods 236-240 ml.
O siaip visus dydzius lengva persiskaiciuot per google.lt - tiesiog irasote paieskos eiluteje dydi ir i kokius mato vienetus norite paversti, pvz., 1 cup to ml (puodelis i mililitrus)
100 oz to g (cia oz - uncijos i gramus)
400 F to C (Farenheitus verciam i Celciju)
nu ir t.t. ir pan
QUOTE(jblmami @ 2007 09 23, 00:18)
O koki alu dedi? Sviesu ar tamsu? Ir kokio dydzio ir storio tuos skrebucius formavai? Neisdziuvo jie kepdami? Labai sudomino
pilu toki koki tuo metu turiu,kadangi vyras labai stipraus negeria,tai jis buna iki 5%,o sviesus ar tamsus neturi reiksmes. O storis mazdaug ,kaip pirstas.Apziuva kepami,bet vidus normalus.Nu mums patiko
QUOTE(Katu @ 2007 09 21, 18:15)
Dar vienas receptukas - čia greičiausiai duona desertui. Irgi komentarai neblogai apie šią duonelę rašo. Originalus receptas - čia.
Fantastiška cinamoninė razinų duona
Fantastiška cinamoninė razinų duona
Jau kramsnoju šią duonelę Gavosi tokia gana šlapia, kiek primena pusrytinį avižų keksą. Įdomi spalva - duonkepė Jumbo razinas aptraiškė, tai duonos spalva turi pilkai violetinį atspalvį. Avižas dėjau paprastas, ne greito paruošimo. Papildomai dėjau saują migdolų - kitą kart dėsiu dar daugiau. Ir man kažkodėl gavosi skystoka tešla - gal neteisingai ką atmatavau, tai papildoami dėjau kokius 4 šaukštus rupaus malimo miltų.
Manau, kad ataušusią supjausčius riekėmis galima šaldyt (kaip keksą) , o paskui mikrobangėj ar orkaitėj greit atšildyt pusryčiams. Prie arbatos ar kakavos niaaaam.
Beje, kepiau, kaip beveik ir visada, orkaitėje 190 laipsnių, 40 min.
Katu, ačiū už nuorodą
O man klausimas iškilo dėl tų duonos skrebučių - kaip juos reik formuot? Nes mano supratimu duonos skrebučiai gaminasi taip - iškepi duoną, supjaustai ją riekelėmis ir tada apskrudini orkaitėje ar tosteryje
Portuke, nėr už ką Man ši nuoroda buvo atradimas - ir keksai, ir blynai labai skanūs. Tik reikia noro ir laiko gamint O bendrai paėmus skani ta duonelė? Verta bandyt?
Portuke, nėr už ką Man ši nuoroda buvo atradimas - ir keksai, ir blynai labai skanūs. Tik reikia noro ir laiko gamint O bendrai paėmus skani ta duonelė? Verta bandyt?
QUOTE(Katu @ 2007 09 23, 21:41)
Portuke, nėr už ką Man ši nuoroda buvo atradimas - ir keksai, ir blynai labai skanūs. Tik reikia noro ir laiko gamint O bendrai paėmus skani ta duonelė? Verta bandyt?
Na sunku dėl skonio ką ir sakyt - man tai ji labai patiko, nes aš mėgstu visokias netradicines duonas. Vyras sake , kad jam čia nei duona nei keksas (savaitgaliais dažnai kepu avižinius pusryčių keksus, tai jam keksai labiau patinka, nei ši duonelė).
Labas rytas , pripuoliau prie kompo darbe - namie neveikia. Visą šeštadienį, sekmadienį kepiau kepiau. Vyrui ruginė duonelė nepatiko ir man nelabai. Gal reikėjo kokių aštresnių prieskonių įdėti. Idomu privariau saulęgražų ir apie jas duonelė gavosi lyg šlapia, neiškepusi. Matyt reikia paskrudinti prieš dedant tada ir saulėgrąžos jausis ir netiek jos drėgmės duos. Labiausiai patiko paprasta balta duonelė. Dar mėginau į tą paprastą įdėti avižinių dribsnių paprastų, razinų, riešutų. Gavosi kiek tamsesnė nei balta, bet skani. Dar mėginau keksą kepti. Radau rusiškame portale receptuką, bet labai maišyti buvo nerekomenduojama (su kėlimo milteliais), tai kiek pamaišius suverčiau į duonkepę ir kepiau apie 1 val. Lyg kylo, kylo. Viršus mažiau apkepė, mat duonkepėj nustačius programą kepimas, negali pasirinkti viršaus apkepimo, pagrinde iš apačios. Tai viršus gavosi šviesus, o apačia apkepė stipriai. Išėmus supliuško. Ko gero reikia kepti orkaitėje.
Ačiū Katu už receptukus tikrai mėginsiu, tada ispūdžiais pasidalinsiu. Ar gali kas pasakyti koks santykis turi būti tarp sausos ir šlapios duonos sudėtinės dalies. Kažkaip neatsirenku, o norisi ekperimentuoti su priedais.
Ačiū Katu už receptukus tikrai mėginsiu, tada ispūdžiais pasidalinsiu. Ar gali kas pasakyti koks santykis turi būti tarp sausos ir šlapios duonos sudėtinės dalies. Kažkaip neatsirenku, o norisi ekperimentuoti su priedais.