QUOTE(segtukas @ 2007 09 20, 08:56)
Ai, ai vakar valandą sėdėjau ir žiūrėjau nuo ko pradėti, kaip tuos mygtukus - ką pirmiau sumaigyti. Na ir kaip tyčia namie kompas sugedo ko pasiklausti nėra. O čia dar vyras tai ką žaisliuką įsigyjai? Ir vis dėlto išsiaiškinau, rodos paprasčiau nebūna. Pagal knygelės receptą išmėginau baltą duonelę, tik vietoj vandens pyliau kefyrą. Teko dapylinėti, nes išsigandau, kad tešla kiek kietoka. Randa duonelę ryte vyras ir stebisi. Na ką? klausiu kaip mano žaisliukas? Patiko. Man dar labiau. Sėdėjau prie duonkepės ir stebėjau. Na kaip pirmą kartą. Tikiuosi ateity tiek laiko neatims.
Tačiau iškylo klausimėlių, padėkit.
1. Ar parduotuvėse būna pieno miltelių?
2. Ar galima naudoti sojų pieno miltelius?
2. Ar galima išsikepti keksą, užstačius tik kepimo rėžimą?
3. Kaip tas proporcijas skaičiuoti?
4. užstačius kepimą galima reguliuoti laiką, tačiau neradau kur būtų nurodyta kokiame karštyje kepa, ar mašinėlė pati pasirenka temperatūrą?
5. Gal yra lietuviškų ruošinių kepiniams?
6. Na pvz. radus receptuką, kaip ji pritaikyti duonkepei? Į ką turiu atkreipti dėmesį?
Sveikinam su pirmu kepaliuku
1. Manau, kad galima, betn jau sojos tikrai. Siaip jei nerasi paprastu milteliu parduotuvese, bandyk vaistinese.
2. As pirkau sojos, bet ju taip ir nepanaudojau, visada pilu piena ar pan.
3. Mano duonkepe turi atskira programa keksui. Dar nebandziau - kazkaip isisvaizduoju, kad keskas skaniau gaunasi orkaiteje.
4. Masinele greiciausiai pati pasirenka temperatura pagal programa - keksui salciau, mieliniams gaminiams karsciau, uogienei nezinau kokia
5. Zinau tik Mantingos keksu ruosinius ir ta mielines teslos ruosini. Nebanadziau nei vieno su duonkepe
6. Siaip daug receptuku yra jau pritaikytu duonkepei - galima net konvertuotis produktu svorius i mazesni kepaliuka arba didesni. O is paprastu jei ka rasi, skaityk savo duonkepes receptukus ir pagal juos mazdaug atsitaikyk skyscius, miltus, kitus produktus.
Dabar neturiu gero receptu tinklapio, bet siaip suvesk i google.com "recipies bread machine" ar kazka panasaus. Jei skaitai angliskai, tai tik spek visus gamint
Be to, nemazai ju sitoj temoj, tereik nepatinget issirinkt ir kept