Sveikos, kepėjėlės
beveik mėn. nepriėjau prie kompo, tai taip smagu pamatyt, kad čia gyvenimas verda
Aš šią savaitę kepiau juodintą duoną - į ruginės duonos tešlą (receptas srandartinis- iš duonkepės recetų sąrašo ) supyliau vieną pakelį girai skirto salyklo ir miltų dar truputį įdejau, nes kepiau orkaitėje. Gavosi skani, kiek salstelno skonio tamsi duona
Žinoma, tai ne tikroji juoda duona, bet toks tamsinimo būdas man labiausiai patiko (su kakava ir šokoladu nelabai
)
QUOTE(forta @ 2007 07 24, 13:10)
Kai pamaciau anadien parduotuvej duonos kainas
,tai sakau gal
atgaivinkim musu tema,nes mano ir Nomkes duonkepes tai dirba kasdien
tik vat receptuku noretus ivairesniu.Gal kas nors zinot kokiu nauju priedu,prieskoniu.
Va as perskaiciau,kad anksciau(o gal ir dabar)i duona dedavo anyziu
idomu...kaip skonis turetu gautis??/
Ir dabar kai kur labai populiarus prieskonis anyžiai. Kiek žinau, Italijos kai kuriuose regionuose anyžių duona yra jų kasdienė duona. Tai balta duona, kažkiek panaši į ciabatą tik su specifiniu anyžių kvapu ir skoniu. Man labai skanu, bet daug lietuvaičių nemėgsta, nes primena vaikystę su sirupu nuo kosulio anyžiniu