Gal žinot, kur galima būtų Vilniuje nusipirkti duonos raugo?
QUOTE(Pigalica @ 2007 03 24, 22:20)
Gal žinot, kur galima būtų Vilniuje nusipirkti duonos raugo?
Siaip tai jo galima gauti duonos kepykloje, kad ir "Vilniaus duona", Konarskio gtv. Forta neraso, tai as parasysiu,kepe ji pagal Katu recepta Kapucino - sokolado duona, tai niam., tik tikrai reikia siek tiek daugiau cukraus.
QUOTE(Katu @ 2007 03 21, 23:31)
Dar internete radau, bet pati nekepiau velykines bobos recepta duonkepei, esme bandysiu isversti
Babka
Jei kas nors išbandys šitą Velykinę bobą iki Velykų, nepatingėkit parašyt komentarų
Babka
Jei kas nors išbandys šitą Velykinę bobą iki Velykų, nepatingėkit parašyt komentarų
Na vis neapsisprendžių ką kept Velykoms , tai išbandžiau "Babka". Skaniausia buvo antrą dieną po iškepimo, bet nepasakyčiau, kad labai įspūdinga Dar pabandysiu su riešutais ką nors arba pasirepetuosiu bandeles .
QUOTE(Portuke @ 2007 03 25, 22:26)
Na vis neapsisprendžių ką kept Velykoms , tai išbandžiau "Babka". Skaniausia buvo antrą dieną po iškepimo, bet nepasakyčiau, kad labai įspūdinga Dar pabandysiu su riešutais ką nors arba pasirepetuosiu bandeles .
Tai jei ismeginsi ka skanaus su riesutais, parasyk.
As irgi norejau kept Babka, taciau tingejau jungt kompiuteri del recepto, tai taip gavosi, kad vel Sonatinos pyraga su pyne kepiau, tik pridejau nemazai razinu. Kadangi turejom sveciu, tai dingo jis per pusdieni.
sveikutes!Kad jau kalba pakrypo link Velyku,tai as pavarcius savo senas knygas radau nemazai receptuku,kadangi jie dar neisbandyti-skonio nezinau,bet nuotraukose atrodo fantastiskai
DZUKISKA GRIKINE BOBA
125g grikiniu miltu
40g 550C miltu
125g sviesto
3 kiausiniu
125g cukraus
1 arb.saukstelis vanilinio cukraus
smulkintu lazdyno riesutu
2arb.sauksteliai kepimo milteliu
Tik isemus dar silta galima apipilt sokoladiniu glajum ir apibarstyti riesutais,cukatom.
SKANAUS!
VELYKINE PYNE
500g miltu 'EKSTRA"
30g mieliu
1/4 silto pieno
2 kiausiniu
70g cukraus
1 citrinos zieveles tarkuotos
50g sviesto
Pyne kepti orkaitej aptepus plaktu kiausinio tryniu,apibarscius sezamo seklom,apie 40-50min.
DZUKISKA GRIKINE BOBA
125g grikiniu miltu
40g 550C miltu
125g sviesto
3 kiausiniu
125g cukraus
1 arb.saukstelis vanilinio cukraus
smulkintu lazdyno riesutu
2arb.sauksteliai kepimo milteliu
Tik isemus dar silta galima apipilt sokoladiniu glajum ir apibarstyti riesutais,cukatom.
SKANAUS!
VELYKINE PYNE
500g miltu 'EKSTRA"
30g mieliu
1/4 silto pieno
2 kiausiniu
70g cukraus
1 citrinos zieveles tarkuotos
50g sviesto
Pyne kepti orkaitej aptepus plaktu kiausinio tryniu,apibarscius sezamo seklom,apie 40-50min.
Iš vakaro užsiprogramavau ir šiandien radau karštą
Morkų - ananasų mielinė duona
Ypač tinka pusryčiams
3/4 puodelio konservuotų nuvarvintų sutrintų ananasų (sirupo neišpilkite)
1/3 puodelio ananasų sirupo (to pačio iš skardinės)
1/2 puodelio sutarkuotų žalių morkų
1 1/2 valg. šaukštų nesaldintų obuolių sulčių
3/4 arb. šaukštelio vanilės
1/2 arb. šaukštelio druskos
1 1/2 valg. šaukštų rudojo cukraus
3/4 puodelio avižų dribsnių
3/4 puodelio rupių miltų
1 1/2 puodelio duonos miltų (naudojau 550C)
1 1/2 arb. šaukštelio sausų mielių.
1. Sudėkiti ingridientus į duonkepę pagal gamintojo rekomendaciją;
2. Pasirinkite vidutinį apskrudimo lygį ir baltos duonos ciklą;
3. Kai iškeps, ištraukite iš kubiliuko ir vėsinkite ant grotelių apie 30 min.
4. Suraikykite ir pateikite su sviestu ar džemu.
Mano komentarai: Duona gavosi šlapia ir nesaldi, nors rodojo cukraus dėjau 2 šaukštus ir 1 šaukštą dėjau paprasto cukraus. Ananasus sutryniau blenderiu, o morkas sutarkavau smulkia tarkute. Tingėjau spaust obuolių sultis, tai įdėjau citrinos sulčių pirktinių iš pakelio. Vanilės ir vanilinio cukraus neturėjau, tai įpyliau vanilės kvapų (ekstrakto) kelis lašiukus. Taip pat neturėjau avižinių dribsnių, tai dėjau gal trijų grūdų dribsnius. Duona gavosi man per daug apskrudusi - pjaustoma trupa. Bet šiaip skani. Valgiau su abrikosų džemu.
Kam atsibodo įprastinės duonos, galit pamėgint šitą - šiek tiek egzotikos pavasarį
Morkų - ananasų mielinė duona
Ypač tinka pusryčiams
3/4 puodelio konservuotų nuvarvintų sutrintų ananasų (sirupo neišpilkite)
1/3 puodelio ananasų sirupo (to pačio iš skardinės)
1/2 puodelio sutarkuotų žalių morkų
1 1/2 valg. šaukštų nesaldintų obuolių sulčių
3/4 arb. šaukštelio vanilės
1/2 arb. šaukštelio druskos
1 1/2 valg. šaukštų rudojo cukraus
3/4 puodelio avižų dribsnių
3/4 puodelio rupių miltų
1 1/2 puodelio duonos miltų (naudojau 550C)
1 1/2 arb. šaukštelio sausų mielių.
1. Sudėkiti ingridientus į duonkepę pagal gamintojo rekomendaciją;
2. Pasirinkite vidutinį apskrudimo lygį ir baltos duonos ciklą;
3. Kai iškeps, ištraukite iš kubiliuko ir vėsinkite ant grotelių apie 30 min.
4. Suraikykite ir pateikite su sviestu ar džemu.
Mano komentarai: Duona gavosi šlapia ir nesaldi, nors rodojo cukraus dėjau 2 šaukštus ir 1 šaukštą dėjau paprasto cukraus. Ananasus sutryniau blenderiu, o morkas sutarkavau smulkia tarkute. Tingėjau spaust obuolių sultis, tai įdėjau citrinos sulčių pirktinių iš pakelio. Vanilės ir vanilinio cukraus neturėjau, tai įpyliau vanilės kvapų (ekstrakto) kelis lašiukus. Taip pat neturėjau avižinių dribsnių, tai dėjau gal trijų grūdų dribsnius. Duona gavosi man per daug apskrudusi - pjaustoma trupa. Bet šiaip skani. Valgiau su abrikosų džemu.
Kam atsibodo įprastinės duonos, galit pamėgint šitą - šiek tiek egzotikos pavasarį
QUOTE(skotija @ 2005 01 20, 19:36)
Sveikos super Mamos
Nusipirkau duonos kepimo aparata, bet nezinau receptu, kaip issikepti ruda ar juoda duona? Gal jus zinote?
Aciu is anksto
Nusipirkau duonos kepimo aparata, bet nezinau receptu, kaip issikepti ruda ar juoda duona? Gal jus zinote?
Aciu is anksto
aptikau tavo sena zinute,ir as turiu duonos kepimo aparata bet receptuku neturiu padoriu gal jau ka susisaudei juk 2 metus nestovi aparatas sau kampe padetas/ aciu
sveikutes,ar jau duonkepes paslepet i spinteles?ar ideju generatoriai nusilpo?
Kadangi per Velykas kepamos ivairiu vaisiu duoneles,pabandysiu atgaivinti tema
BANANU IR DATULIU DUONELE
50gr.rudojo cukraus
50gr.sviesto
vieno apelsino sultys
1 kiausinis
truputi druskos
100gr.miltu
1arb.saukstelis kepimo milteliu
75gr.datuliu
50gr.dziovintu bananu
Papuosimui:dziovintu vaisiu,50gr.cukraus glajaus
SALDI VELYKU DUONELE
250ml.pieno
druskos
200gr.margarino
200gr.cukraus
6 kiausiniu tryniu
1 citrinos zieveles
1/4 saukstelio kardamono
1kg miltu
45gr.presuotu mieliu
Papuosimui:
2 kiausiniu baltymai
2 stikliniu cukraus pudros
2 saukstu citrinos sulciu
2 saukstu kakavos
O gal kas naujo tradicines duonos kepiniuose?mano seimyna jau reikalauja keisti iprastos duonos recepta
Kadangi per Velykas kepamos ivairiu vaisiu duoneles,pabandysiu atgaivinti tema
BANANU IR DATULIU DUONELE
50gr.rudojo cukraus
50gr.sviesto
vieno apelsino sultys
1 kiausinis
truputi druskos
100gr.miltu
1arb.saukstelis kepimo milteliu
75gr.datuliu
50gr.dziovintu bananu
Papuosimui:dziovintu vaisiu,50gr.cukraus glajaus
SALDI VELYKU DUONELE
250ml.pieno
druskos
200gr.margarino
200gr.cukraus
6 kiausiniu tryniu
1 citrinos zieveles
1/4 saukstelio kardamono
1kg miltu
45gr.presuotu mieliu
Papuosimui:
2 kiausiniu baltymai
2 stikliniu cukraus pudros
2 saukstu citrinos sulciu
2 saukstu kakavos
O gal kas naujo tradicines duonos kepiniuose?mano seimyna jau reikalauja keisti iprastos duonos recepta
Nusipirkau ir as duonkepe, bet niekaip nesuprantu visa duonyte kepa neblogai, o tamsia is ruginiu miltu niekaip nepavyksta iskepti pastoviai susmenga kazkokia plyta gaunasi....idomu ar kitoms pavyksta ir ka darote
QUOTE(forta @ 2007 04 04, 12:29)
sveikutes,ar jau duonkepes paslepet i spinteles?ar ideju generatoriai nusilpo?
Kadangi per Velykas kepamos ivairiu vaisiu duoneles,pabandysiu atgaivinti tema
O gal kas naujo tradicines duonos kepiniuose?mano seimyna jau reikalauja keisti iprastos duonos recepta
Kadangi per Velykas kepamos ivairiu vaisiu duoneles,pabandysiu atgaivinti tema
O gal kas naujo tradicines duonos kepiniuose?mano seimyna jau reikalauja keisti iprastos duonos recepta
Kokie 4 receptai laukia savo eilės, bet laiko vis pritrūksta, tai kepu jau tradiciniais tapusius receptus
O rytoj duonkepė darbo nestokos - kepsiu duonele ir maišysiu tešlas bandelėms velykinėms
QUOTE(IEVA2007 @ 2007 04 05, 21:16)
Nusipirkau ir as duonkepe, bet niekaip nesuprantu visa duonyte kepa neblogai, o tamsia is ruginiu miltu niekaip nepavyksta iskepti pastoviai susmenga kazkokia plyta gaunasi....idomu ar kitoms pavyksta ir ka darote
Gali būt įvairios priežastys - netikslumai matuojant produktus, ne ta nustatyta programa, netinkami produktai, netikslus receptas... Parašyk konkretų kokį atvejį su receptu ir kas nesigavo, tai bus paprasčiau. Či atikrai yra sėkmingai kepančių ruginę duoną, tai, manau, tada merginos galės ką nors konkrečiau patart
QUOTE(nomke7 @ 2007 04 07, 16:19)
Dabar kepu pagal Glacee parasyta recepta "Romos bobos", rytoj valgysiu ir parasysiu kas gavosi. Nors seniai rasiau, bet mano duonkepe tai sukasi kiekviena diena (stai ka reiskia tureti daug giminiu ir draugu, patys kartais sedim be duonos).
Rytoj rytoj... Jau dešimt dienų rytojus tęsiasi...