Sveikutes, ar ka nors bandet naujo iskepti si savaitgali? As tai ne, nes nespeju kepti duonos pagal
Portukes recepta. Parasysiu pakeitimus ir kiek ko dedu duonkepei:
1. 1 v.s. naturalaus medaus;
2. 1/2 a.s. juoduju pipiru;
3. 1 a.s. krapu druskos;
4. 1 a.s. cesnaku druskos;
5. 300 ml per puse vandens ir alaus (dedu silpno, 4.6 );
6. 450 gr. miltu (550C);
7. po nepilna v.s. ciobreliu, kmynu ir prieskoniu sviestui ir varskei;
8. nepilna a.s. maltos kalendros;
9. 4-6 gr. mieliu.
Iskyla puikiai, kol kepa nerealiai kvepia, tinka sumustiniams. Baziliko, prieskoniu "Paryziaus kavine" ir raudonelio atsisakiau, nes tai nepatiko mano vyrui. Papildomai kai ka idejus, gaunasi duona kuri ypatingai tinka prie alaus (sekmadieni mes 3 ore suvalgeme visa kepala duonos). Aisku ja reikia pakepinti, pabarstyti druska (tik nepadauginti) ir itrinti cesnakais. Papildomai:
1. Supjaustyti ir pakepinti nedideli svoguna;
2. Sonines, kumpio (kas yra namuose);
3. Du geri saukstai miltu;
4. 1 v.s. alyvuogiu aliejaus su cesnakais ir aitriosiomis paprikomis.
Miltu galima deti ir daugiau, priklausomai nuo mases tirstumo, bet sis variantas sumustiniams netinka (matyt del aitriuju papriku, kurios yra aliejuje).
Papildyta:Raugo kol kas nieks nenuvaziavo paimti, bet tikiuosi iki savaitgalio ji gauti