Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimas

QUOTE(nomke7 @ 2007 02 27, 13:23)
Jaučiu, kad alus yra būtinas. Puse duonos atsinešiau į darba, tai visas ofisas kvepia čiobreliais ir alumi (gal būtų tiksliau apyniais g.gif ).

bigsmile.gif va as pagalvojau,kad pilant alu ir mieliu galejom sumazint,nes alus taip pat sildamas kildina tesla g.gif ,o pas mane visi namai taip nerealiai kvepia thumbup.gif thumbup.gif ,recepta dar savaip patobulinau,jei bus skanu-parasysiu patobulinta savo varianta bigsmile.gif O tie paslaptingi prieskoniai,sudetis-cesnakas,svogunas ir ivairios prieskonines zoleles,gudriai parasyta sudetis doh.gif juk visa paslaptis ir yra tose ivairiose zolelese.Ot prekybininkai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(forta @ 2007 02 27, 13:06)
cesnakas,svogunas

Va šito, vakarykščiai duonai ir trūksta.. Jei svoguniukus dar pakepinti...
Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif oi kokie nerealus kvapai pas mane namie clap.gif Sunys sustoje prie duonkepes-laukia doh.gif As svogunus pakepinau su sonine,pabarsciau vegeta,ir dar atskirai i miltus cesnako granuliu iberiau(maciau Nomke tu ju irgi turi);nezinau ar tai bus atradimas,bet kepant duona pradejau naudoti tik krapu ir cesnaku(per puse)skonio druska,o vietoj juoduju pipiru,dejau kvepianciuosius.Koks bus skonis nezinau,bet jau kvapas thumbup.gif
Nomke -nepamirsk svogunu nusipirkt(nes musiskiai juk dar neuzaugo)
g.gif tarp kitko Nomke ,jau radau alaus receptuka,bet cia gal kita tema atidarysim(o gal negalima)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo forta: 27 vasario 2007 - 13:38
Įtariu, teks užvažiuoti paragaut tos duonytės, jei liks iki mano darbo galo. O dėl kitko, reikia sužinoti ar tai galima daryti legaliai.
Atsakyti
QUOTE(nomke7 @ 2007 02 27, 16:39)
Įtariu, teks užvažiuoti paragaut tos duonytės, jei liks iki mano darbo galo. O dėl kitko, reikia sužinoti ar tai galima daryti legaliai.

thumbup.gif drinks_cheers.gif Ka tik iskepe duonute,kol kas karsta,negaliu isimt.Nomke butinai uzsukit-duosiu FIX priekonius,jums tikrai liks bigsmile.gif Jei Nomkei patiks idesim perdirbta recepta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(forta @ 2007 02 27, 15:34)
thumbup.gif  thumbup.gif oi kokie nerealus kvapai pas mane namie clap.gif Sunys sustoje prie duonkepes-laukia doh.gif As svogunus pakepinau su sonine,pabarsciau vegeta,ir dar atskirai i miltus cesnako granuliu iberiau(maciau Nomke tu ju irgi turi);nezinau ar tai bus atradimas,bet kepant duona pradejau naudoti tik krapu ir cesnaku(per puse)skonio druska,o vietoj juoduju pipiru,dejau kvepianciuosius.Koks bus skonis nezinau,bet jau kvapas thumbup.gif
Nomke -nepamirsk svogunu nusipirkt(nes musiskiai juk dar neuzaugo)
g.gif tarp kitko Nomke ,jau radau alaus receptuka,bet cia gal kita tema atidarysim(o gal negalima)

Smagu, kad idėja patiko ir matau, kad tuoj turėsim naują receptuką bigsmile.gif bigsmile.gif Beje, pas mane dabar irgi kyla duona- žiedas su šonine lotuliukas.gif Aš kai nekepinu šoninės , tai ją tiesiog smulkiau supjaustau ir tiek. Na o dėl alaus įpylimo, tai gera mintis - labai patogu - vienu kasniu ir atsigeri ir užkandi lotuliukas.gif lotuliukas.gif Būtinai pabandysiu su šiais pakeitimais, nes šitas receptukas pas mus sukasi nuolat dabar. Ir dar baigia ir pakilt juoda duona su raugu ir kmynais, tai į ją pridėjau čiobrelių ir salyklo - žiūrėsiu kas gausis, nes man raugas darosi įtartinas verysad.gif Bijau, kad sugadinau verysad.gif Užtat šiandien bandysiu naminį variantą iužraugti, jei pavyks pasidalinksiu receptuku.
O jau man kaip skaniai nomkes juoda duona atrodo nuotraukoj - pas mane tokia tamsi nesigauna unsure.gif Močiutė sakė, kad tamsesnė gaudavosi plikyta duona, tai reiks kada pabandyt ryginius miltus užplikyt.

O dabar ne visai į temą - berods kuking'e kai skaičiau apie duonkepes, tai radau tokią mintį,kad vienas negeras daykas su duonkepe namo ateina - bent keli kg kiekvienam šeimos nariui..... Jei tokiais tempais kepsiu, tai ne tik šeima, bet ir draugai tuoj to gero daugiau turės lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Portuke: 27 vasario 2007 - 16:20
QUOTE(Portuke @ 2007 02 27, 17:18)
O jau man kaip skaniai nomkes juoda duona atrodo  nuotraukoj - pas mane tokia tamsi nesigauna  unsure.gif   

O dabar ne visai į temą - berods kuking'e kai skaičiau apie duonkepes, tai radau tokią mintį,kad vienas negeras daykas su duonkepe namo ateina - bent keli kg kiekvienam šeimos nariui..... Jei tokiais tempais kepsiu, tai ne tik šeima, bet ir draugai tuoj to gero daugiau turės  lotuliukas.gif 

Del juodos duonos - tai as idedu apie pora saukstu kakavos milteliu ruosdama rugine duona - spalva laba itamsi gaunasi, o skoniui nekenkia smile.gif

O as irgi ne itema - ne tik keli kilogramai, bet ir kandidoze suvesejo doh.gif Uztad ir noriu gamint su raugu, kad kuo maziau mieliu naudociau...
Atsakyti
4u.gif Sveikutes visos!!!Pasiskaiciau cia apie duonyte,tai net seiles varvet pradejo...Gyvenu toli nuo lietuvos,tai labai pasiilgstu skanios duonytes...Norejau paklausti,kokio nors labai nesudetingo receptuko duonai ir kad galeciau kepti orkaiteje..Labai aciu is anksto...Tiesa kazkaip cia ir miltu ruginiu parduotuvese nemaciau...gal yra receptukas su kvietiniais? biggrin.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(lorespa @ 2007 02 27, 19:46)
4u.gif Sveikutes visos!!!Pasiskaiciau cia apie duonyte,tai net seiles varvet pradejo...Gyvenu toli nuo lietuvos,tai labai pasiilgstu skanios duonytes...Norejau paklausti,kokio nors labai nesudetingo receptuko duonai ir kad galeciau kepti orkaiteje..Labai aciu is anksto...Tiesa kazkaip cia ir miltu ruginiu parduotuvese nemaciau...gal yra receptukas su kvietiniais? biggrin.gif  drinks_cheers.gif

4u.gif sveika paiilgus lietuviskos duoneles bigsmile.gif jei nepatingesi paskaityt nuo pradziu,tai pamatysi,kad mes pacios tik neseniai pradejom duona su raugu ir ruginiais miltais kepti(kai Nomkes vyras mums raugo parupino) notworthy.gif O pries tai visi receptukai su kvietiniais miltais.Kurybines sekmes thumbup.gif
Atsakyti
Kepiau sendien rugine duona pagal Nomkes 7 recepta , bet dar dejau ruka sonine apkepta su svogunais. Labai skanu, tik kita karta turbut nekepinsiu sonines ir desiu didesnius gabaliukus. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Portuke @ 2007 02 27, 17:18)
Ir dar baigia  ir pakilt juoda duona su raugu ir kmynais, tai į ją pridėjau čiobrelių ir salyklo - žiūrėsiu kas gausis, nes man raugas darosi įtartinas  verysad.gif  Bijau, kad sugadinau  verysad.gif Užtat šiandien bandysiu naminį variantą iužraugti, jei pavyks pasidalinksiu receptuku.
O jau man kaip skaniai nomkes juoda duona atrodo  nuotraukoj - pas mane tokia tamsi nesigauna  unsure.gif  Močiutė sakė, kad tamsesnė gaudavosi plikyta duona, tai reiks kada pabandyt ryginius miltus užplikyt. 

Portuke, kaip ten Juoda duona su raugu ir kmynais? Juoda duona pas mane nera tokia juoda kaip nuotraukoje, tiesiog buvo jau vakaras, o apsvietimas pas mane tik viena "Iljiciaus lempute", tai gavosi tokia tamsi biggrin.gif
Forta, o tavo receptukas kur?
Atsakyti
QUOTE(nomke7 @ 2007 03 01, 17:07)
Portuke, kaip ten Juoda duona su raugu ir kmynais? Juoda duona pas mane nera tokia juoda kaip nuotraukoje, tiesiog buvo jau vakaras, o apsvietimas pas mane tik viena "Iljiciaus lempute", tai gavosi tokia tamsi  biggrin.gif
Forta, o tavo receptukas kur?

schmoll.gif neklausykit! Nomkes duona tokia kokia ir nuotraukoj,as pati maciau!!! bigsmile.gif ir ragavau.. thumbup.gif O mano receptukas,tuoj atsipaipaliosiu po paros ..(ir kur tie lietuviai neskraido,o verkia,kad blogai gyvena)ir parasysiu... tongue.gif ;nors as kaip Liudmila- mesytes nekepinsiu, tik svoguniukus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo forta: 01 kovo 2007 - 17:45