QUOTE(forta @ 2007 02 27, 15:34)
oi kokie nerealus kvapai pas mane namie
Sunys sustoje prie duonkepes-laukia
As svogunus pakepinau su sonine,pabarsciau vegeta,ir dar atskirai i miltus cesnako granuliu iberiau(maciau Nomke tu ju irgi turi);nezinau ar tai bus atradimas,bet kepant duona pradejau naudoti tik krapu ir cesnaku(per puse)skonio druska,o vietoj juoduju pipiru,dejau kvepianciuosius.Koks bus skonis nezinau,bet jau kvapas
Nomke -nepamirsk svogunu nusipirkt(nes musiskiai juk dar neuzaugo)
tarp kitko
Nomke ,jau radau alaus receptuka,bet cia gal kita tema atidarysim(o gal negalima)
Smagu, kad idėja patiko ir matau, kad tuoj turėsim naują receptuką
Beje, pas mane dabar irgi kyla duona
- žiedas su šonine Aš kai nekepinu šoninės , tai ją tiesiog smulkiau supjaustau ir tiek. Na o dėl alaus įpylimo, tai gera mintis - labai patogu - vienu kasniu ir atsigeri ir užkandi
Būtinai pabandysiu su šiais pakeitimais, nes šitas receptukas pas mus sukasi nuolat dabar. Ir dar baigia ir pakilt
juoda duona su raugu ir kmynais, tai į ją pridėjau čiobrelių ir salyklo - žiūrėsiu kas gausis, nes man raugas darosi įtartinas
Bijau, kad sugadinau
Užtat šiandien bandysiu naminį variantą iužraugti, jei pavyks pasidalinksiu receptuku.
O jau man kaip skaniai
nomkes juoda duona atrodo nuotraukoj - pas mane tokia tamsi nesigauna
Močiutė sakė, kad tamsesnė gaudavosi plikyta duona, tai reiks kada pabandyt ryginius miltus užplikyt.
O dabar ne visai į temą - berods kuking'e kai skaičiau apie duonkepes, tai radau tokią mintį,kad vienas negeras daykas su duonkepe namo ateina - bent keli kg kiekvienam šeimos nariui..... Jei tokiais tempais kepsiu, tai ne tik šeima, bet ir draugai tuoj to gero daugiau turės