Portuke, be ciobreliu as dar dejau ir kalendros bei kmynu. o forta dejo dar ir dziovintu krapu, juodu sezamo seklu, moliugu seklu, bei tu paslaptingu prieskoniu. Manau, darant pagal ta recepta, skonis ir kvapas priklausys ir nuo prieskoniu. Siandien kepiau duona, ta kur su saulegrazom, papildomai idejau moliugo seklu ir medetku ziedu, tai gavosi beveik kita duona.
Sveikutes , kiek cia naujienu . .Vakar kepiau plikyta duona , dejau i plikini semenu , kmynu ir salyklo specialiai padauginau , tai gavosi kvapni juoda duona , tokios pas mane parduotuveje niekur nerasi . Jeigu kepykloje gaunat raugo , tai turetumet ir salyklo rast - su juo daug paprasciau . Anksciau bandziau namu salygom rauga pasigamint ... na man jis nesigavo ar perrugo , tai daugiau tuom neuzsiimu .
Pades pades nomke7 foto (man seiles bega negaliu... ) Prashom, Nomedele, repetelio
QUOTE(Portuke @ 2007 02 24, 17:13)
Katu,o kaip gavosi proamerikietiška duona, su Coca cola ?
Nu ir prikepę čia jūs visko per savaitgalį
Mano duona su Cola gavosi visai skani - kažkas panašaus į itališką, tik saldžiau. Net ciucikui neliko, tai reiškia, kad nebloga visai Sudėtis paprasta - Cola, sviestukas, miltai, mielės Tikslių proporcijų neatsimenu, liko namie.
Dar pagal nomke7 Valstiečių duonos receptą gaminau kiek kitokią duoną - dalį miltų keičiau kakava, 7 grūdų mišiniu (pirkau Šile kažkada, tokia panaši į miežinę, kvietinę košę, tik yra 7 grūdų ), dar dėjau daigintų kviečių, saulėgražų, sėmenų, čiobrelių ir kmynų. Dapyliau šie tiek daugiau vandens ir rizikavau užsiprogramuoti pusryčiams... Gavosi super ruginė duonelė su daug grūdų
QUOTE(Baisa @ 2007 02 25, 21:36)
Pades pades nomke7 foto (man seiles bega negaliu... ) Prashom, Nomedele, repetelio
O koks tos baltos duonos receptas ?
Kepiau DUONA SU FETOS SŪRIU, MEDETKŲ ŽIEDLAPIAIS IR ČIOBRELIAIS.
. Net vyrui patiko. Daniausiai tai jam nepatinka balta duona. Tiesa, kepiau orkaitėj. Duonkepėj tik tešlą minkiau.
Į šitą dėjau 4 šaukštus cukraus. Visai gerai gavosi. Beje, labai ilgai laikosi. Buvo likęs gabaliukas įdėtas į maišelį, tai kai atradau po dviejų savaičių nei sudžiųvęs, nei supelijęs.
. Net vyrui patiko. Daniausiai tai jam nepatinka balta duona. Tiesa, kepiau orkaitėj. Duonkepėj tik tešlą minkiau.
QUOTE(nomke7 @ 2007 02 06, 23:58)
1. Kiausiniai - 3 (2);
2. Sviestas (ne margarinas) - 175 gr. (150gr.)
3. Pienas - 70 ml. (60ml.)
4. Druska - 1.5 a.s (1 a.s.)
5. Cukrus - 4 a.s. (3a.s.)
6. Miltai 550C - 440gr. (360 gr.)
7. Mieles - 2.5 a.s. (apie 8 gr.); (2a.s.)
2. Sviestas (ne margarinas) - 175 gr. (150gr.)
3. Pienas - 70 ml. (60ml.)
4. Druska - 1.5 a.s (1 a.s.)
5. Cukrus - 4 a.s. (3a.s.)
6. Miltai 550C - 440gr. (360 gr.)
7. Mieles - 2.5 a.s. (apie 8 gr.); (2a.s.)
Į šitą dėjau 4 šaukštus cukraus. Visai gerai gavosi. Beje, labai ilgai laikosi. Buvo likęs gabaliukas įdėtas į maišelį, tai kai atradau po dviejų savaičių nei sudžiųvęs, nei supelijęs.
Vakar Nomke kepe duona su kumpiu,man teko dalyvaut recepto kurimo procese ,laukim rezultatu,turetu but nerealiai skanu,nes taip graziai atrode,o kvepejo
Duona gavosi tikrai nerealiai skani Už pagrindą ėmėm Portukes receptą "Duona - Žiedas su šonine", kepiau duonkepėje. Pagalvojau, kad miltų mažoka, tai idėjau 450gr. (550C). Po kelių minučių, prasidėjus maišymo procesui, tapo aišku, kad per mažai skysčiu, tai įpyliau 70 ml.....alaus ., o po kelių minučiu teko dėti 1v.š.miltų (persistengiau ) Mieles dėjau paprastas 8 - 10 gr. Dėjau rūkyta šoninę, smulkiai supjausčiau, nekepinau, gal kokias 2 saujas. Iš prieskonių: 1v.š. čiobrelių, 1v.š. kmynų, iš akies (bevei 1 v.š.) prieskoninių žolelių mišinį "Paryžiaus kavinė", baziliko ir nedaug raudonėlio. Sekanti karta nedėsiu pipirų, nes idėjus ir raudonėlio, kurie puikiai gali atstoti ir pipirus, gavosi truputuka per daug. Iškilo labai puikiai, gal net per daug. Gerai, kad nepradėjo per kraštus begti. Šiandien vėl kepsiu, nes jau beveik neliko.
QUOTE(nomke7 @ 2007 02 27, 13:00)
Duona gavosi tikrai nerealiai skani Už pagrindą ėmėm Portukes receptą "Duona - Žiedas su šonine", kepiau duonkepėje. Pagalvojau, kad miltų mažoka, tai idėjau 450gr. (550C). Po kelių minučių, prasidėjus maišymo procesui, tapo aišku, kad per mažai skysčiu, tai įpyliau 70 ml.....alaus ., o po kelių minučiu teko dėti 1v.š.miltų (persistengiau ) Mieles dėjau paprastas 8 - 10 gr. Dėjau rūkyta šoninę, smulkiai supjausčiau, nekepinau, gal kokias 2 saujas. Iš prieskonių: 1v.š. čiobrelių, 1v.š. kmynų, iš akies (bevei 1 v.š.) prieskoninių žolelių mišinį "Paryžiaus kavinė", baziliko ir nedaug raudonėlio. Sekanti karta nedėsiu pipirų, nes idėjus ir raudonėlio, kurie puikiai gali atstoti ir pipirus, gavosi truputuka per daug. Iškilo labai puikiai, gal net per daug. Gerai, kad nepradėjo per kraštus begti. Šiandien vėl kepsiu, nes jau beveik neliko.
tai gal bus pagrindinis patiekalas i Zagreba Ex Nomke einu ir as kurt peciu,nes jau numanau kaip skanu,gaila,kad Rimas nenufotkino ,o blyn...alaus tai neturiu .Pabandysiu laukit rezultatu