Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimas

Portuke, be ciobreliu as dar dejau ir kalendros bei kmynu. o forta dejo dar ir dziovintu krapu, juodu sezamo seklu, moliugu seklu, bei tu paslaptingu prieskoniu. Manau, darant pagal ta recepta, skonis ir kvapas priklausys ir nuo prieskoniu. Siandien kepiau duona, ta kur su saulegrazom, papildomai idejau moliugo seklu ir medetku ziedu, tai gavosi beveik kita duona.
Atsakyti
Sveikutes , kiek cia naujienu thumbup.gif . thumbup.gif .Vakar kepiau plikyta duona , dejau i plikini semenu , kmynu ir salyklo specialiai padauginau , tai gavosi kvapni juoda duona thumbup.gif , tokios pas mane parduotuveje niekur nerasi schmoll.gif . Jeigu kepykloje gaunat raugo , tai turetumet ir salyklo rast - su juo daug paprasciau . Anksciau bandziau namu salygom rauga pasigamint ... na man jis nesigavo ar perrugo g.gif , tai daugiau tuom neuzsiimu tongue.gif .
Atsakyti
Vakar kepiau balta, o siandien su raugu tamsia duona. Abi gavosi puikiai. Tiesa, tamsi su raugu, man skanesne, nei balta.
P.S.Negaliu ikelti nuotraukos. blush2.gif Paprasysiu Baisos gal pades...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nomke7: 25 vasario 2007 - 21:06
Pades pades biggrin.gif nomke7 foto (man seiles bega negaliu... tongue.gif ) user posted image Prashom, Nomedele, repetelio bigsmile.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Portuke @ 2007 02 24, 17:13)
Katu,o kaip gavosi proamerikietiška duona, su Coca cola  biggrin.gif ?


Nu ir prikepę čia jūs visko per savaitgalį smile.gif
Mano duona su Cola gavosi visai skani - kažkas panašaus į itališką, tik saldžiau. Net ciucikui neliko, tai reiškia, kad nebloga visai smile.gif Sudėtis paprasta - Cola, sviestukas, miltai, mielės smile.gif Tikslių proporcijų neatsimenu, liko namie.

Dar pagal nomke7 Valstiečių duonos receptą gaminau kiek kitokią duoną - dalį miltų keičiau kakava, 7 grūdų mišiniu (pirkau Šile kažkada, tokia panaši į miežinę, kvietinę košę, tik yra 7 grūdų smile.gif ), dar dėjau daigintų kviečių, saulėgražų, sėmenų, čiobrelių ir kmynų. Dapyliau šie tiek daugiau vandens ir rizikavau užsiprogramuoti pusryčiams... Gavosi super ruginė duonelė su daug grūdų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Baisa @ 2007 02 25, 21:36)
Pades pades  biggrin.gif  nomke7 foto (man seiles bega negaliu... tongue.gif ) user posted image Prashom, Nomedele, repetelio  bigsmile.gif  ax.gif

O koks tos baltos duonos receptas ? rolleyes.gif
Atsakyti
Receptas parasytas 6 psl. Tik i ja galima prideti ne tik saulegrazu. Uzvakar dejau ir sezamo seklu, ir moliugo seklu, ir medetku ziedu. Vienu zodziu, galima improvizuoti. Forta deda dar tu, paslaptingu prieskoniu, tai pas ja gaunasi kvapnesne ir skanesne, ypac darant su raugu.
Atsakyti
Kepiau DUONA SU FETOS SŪRIU, MEDETKŲ ŽIEDLAPIAIS IR ČIOBRELIAIS.
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Net vyrui patiko. Daniausiai tai jam nepatinka balta duona. Tiesa, kepiau orkaitėj. Duonkepėj tik tešlą minkiau.

QUOTE(nomke7 @ 2007 02 06, 23:58)
1. Kiausiniai - 3 (2);
2. Sviestas (ne margarinas) - 175 gr. (150gr.)
3. Pienas - 70 ml. (60ml.)
4. Druska - 1.5 a.s (1 a.s.)
5. Cukrus - 4 a.s. (3a.s.)
6. Miltai 550C - 440gr. (360 gr.)
7. Mieles - 2.5 a.s. (apie 8 gr.); (2a.s.)


Į šitą dėjau 4 šaukštus cukraus. Visai gerai gavosi. Beje, labai ilgai laikosi. Buvo likęs gabaliukas įdėtas į maišelį, tai kai atradau po dviejų savaičių nei sudžiųvęs, nei supelijęs.
Atsakyti
g.gif Vakar Nomke kepe duona su kumpiu,man teko dalyvaut recepto kurimo procese bigsmile.gif,laukim rezultatu,turetu but nerealiai skanu,nes taip graziai atrode,o kvepejo thumbup.gif
Atsakyti
Duona gavosi tikrai nerealiai skani thumbup.gif Už pagrindą ėmėm Portukes receptą "Duona - Žiedas su šonine", kepiau duonkepėje. Pagalvojau, kad miltų mažoka, tai idėjau 450gr. (550C). Po kelių minučių, prasidėjus maišymo procesui, tapo aišku, kad per mažai skysčiu, tai įpyliau 70 ml.....alaus biggrin.gif ., o po kelių minučiu teko dėti 1v.š.miltų (persistengiau biggrin.gif ) Mieles dėjau paprastas 8 - 10 gr. Dėjau rūkyta šoninę, smulkiai supjausčiau, nekepinau, gal kokias 2 saujas. Iš prieskonių: 1v.š. čiobrelių, 1v.š. kmynų, iš akies (bevei 1 v.š.) prieskoninių žolelių mišinį "Paryžiaus kavinė", baziliko ir nedaug raudonėlio. Sekanti karta nedėsiu pipirų, nes idėjus ir raudonėlio, kurie puikiai gali atstoti ir pipirus, gavosi truputuka per daug. Iškilo labai puikiai, gal net per daug. Gerai, kad nepradėjo per kraštus begti. Šiandien vėl kepsiu, nes jau beveik neliko.
Atsakyti
QUOTE(nomke7 @ 2007 02 27, 13:00)
Duona gavosi tikrai nerealiai skani  thumbup.gif Už pagrindą ėmėm Portukes receptą "Duona - Žiedas su šonine", kepiau duonkepėje. Pagalvojau, kad miltų mažoka, tai idėjau 450gr. (550C). Po kelių minučių,  prasidėjus maišymo procesui, tapo aišku, kad per mažai skysčiu, tai įpyliau 70 ml.....alaus biggrin.gif ., o po kelių minučiu teko dėti 1v.š.miltų (persistengiau  biggrin.gif ) Mieles dėjau paprastas 8 - 10 gr. Dėjau rūkyta šoninę, smulkiai supjausčiau, nekepinau, gal kokias 2 saujas. Iš prieskonių: 1v.š. čiobrelių, 1v.š. kmynų, iš akies (bevei 1 v.š.) prieskoninių žolelių mišinį "Paryžiaus kavinė", baziliko ir nedaug raudonėlio. Sekanti karta nedėsiu pipirų, nes idėjus ir raudonėlio, kurie puikiai gali atstoti ir pipirus, gavosi truputuka per daug. Iškilo labai puikiai, gal net per daug. Gerai, kad nepradėjo per kraštus begti. Šiandien vėl kepsiu, nes jau beveik neliko.

thumbup.gif tai gal bus pagrindinis patiekalas i Zagreba rolleyes.gif Ex Nomke einu ir as kurt peciu,nes jau numanau kaip skanu,gaila,kad Rimas nenufotkino verysad.gif ,o blyn...alaus tai neturiu g.gif .Pabandysiu doh.gif laukit rezultatu
Atsakyti
Jaučiu, kad alus yra būtinas. Puse duonos atsinešiau į darba, tai visas ofisas kvepia čiobreliais ir alumi (gal būtų tiksliau apyniais g.gif ).
Atsakyti