QUOTE(forta @ 2007 02 23, 11:29)
O as vakar kepiau Nomedos rugine duona
O pagal šį receptuką kepta duonkepėje??
QUOTE(Katu @ 2007 02 23, 13:39)
Kaip manot, ar gautusi kas nors, jei rauga gaminciausi pati pagal si recepta:
http://www.sintagma....2256AE0005DC7F6
http://www.sintagma....2256AE0005DC7F6
Žinoma,kad gautusi, jei neįsimestų kokia nereikalinga bakterija- labai švaros reikalauja raugas. O šiaip tai raugų yra įvairių varinatų,
Kiek skaičiau labiau vertinami natūralūs raugai, t.y. surauginti be mielių arba dar juos vadina raugais su "natūraliom" ar "laukinėm" mielėm. Aš žadu pabandyt susiraugint kvietinį raugą pagal štai šį receptą. Tik niekaip nenusiperku sandaraus didesnio indo
QUOTE(nomke7 @ 2007 02 23, 14:28)
Pabandyti, manau, galima. Portuke, tu teisingai pastebejai, i si rauga dejo salykla, vyras dar lauke, kol ipils ir ismaisys. O kur tu pirkai salykla? I ta duona, kur parase forta, mieliu galima deti daugiau (ypac, jei jos stipriai apdziuvusios, tai net iki 10 gr.). I visas duonas su ruginiais miltais visada dedu ir dziovinto ciobrelio, man nerealiai patinka tas kvapas.
Gryno salyklo tai neradau,bet nusipirkau dviejų rūšių duonos giros ruošinių Maximoj. Vienas sausas susideda iš salyklo (speju miežinio, nes labai tamsus), duonos trupinių ir sausų mielių. Kitas skystas, susideda iš rugių ir ryžių salyklų, bei apynių ekstarkto, bet į jį neįmaišytos mielės, tai neapsisprendžiu , kuris būtų geriau
O mintis dėl čiobrelių tai man labai patiko, būtinai reiks įdėt truputėlį, jau dabar įsivaizduoju koks bus kvapas
O aš vakar susigundžiau duona su varškės kremu, pagal Katu receptėlį, bet buvo vėlu jau kept, tai surizikavau kept duonkepėje su laikmačiu ir saldžios duonos programa. kepiau irgi su pienu ir švelniąja varške bei pora šaukštų aguonų. Ryte radom skanų, gan šlapią ragaišį. Tik duonkepėje jis sunkokai kepė - vidurys purus, o šonai šlapi ir pakritę. Apatinė dalis geltona geltona nuo kiaušinio, o viršutinė balta. Ir viršus smarkiai pakritęs, net skylė susiformavusi. Kitą kart kepsiu orkaitėje, nes skonis tai niam
Beje, Katu, aš jau porą savaičių vieną receptėlį vis pažiūriu, bet vis neišsikepu, o tavo įdėta duona su sėklomis labai labai panaši pagal receptūrą
O čia duona su varškės kremu