Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimas

QUOTE(forta @ 2007 02 23, 11:29)
4u.gif O as vakar kepiau Nomedos rugine duona thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

O pagal šį receptuką kepta duonkepėje??

QUOTE(Katu @ 2007 02 23, 13:39)
Kaip manot, ar gautusi kas nors, jei rauga gaminciausi pati pagal si recepta:
http://www.sintagma....2256AE0005DC7F6

Žinoma,kad gautusi, jei neįsimestų kokia nereikalinga bakterija- labai švaros reikalauja raugas. O šiaip tai raugų yra įvairių varinatų,
Kiek skaičiau labiau vertinami natūralūs raugai, t.y. surauginti be mielių arba dar juos vadina raugais su "natūraliom" ar "laukinėm" mielėm. Aš žadu pabandyt susiraugint kvietinį raugą pagal štai šį receptą. Tik niekaip nenusiperku sandaraus didesnio indo blush2.gif

QUOTE(nomke7 @ 2007 02 23, 14:28)
Pabandyti, manau, galima. Portuke, tu teisingai pastebejai, i si rauga dejo salykla, vyras dar lauke, kol ipils ir ismaisys. O kur tu pirkai salykla? I ta duona, kur parase forta, mieliu galima deti daugiau (ypac, jei jos stipriai apdziuvusios, tai net iki 10 gr.). I visas duonas su ruginiais miltais visada dedu ir dziovinto ciobrelio, man nerealiai patinka tas kvapas.

Gryno salyklo tai neradau,bet nusipirkau dviejų rūšių duonos giros ruošinių Maximoj. Vienas sausas susideda iš salyklo (speju miežinio, nes labai tamsus), duonos trupinių ir sausų mielių. Kitas skystas, susideda iš rugių ir ryžių salyklų, bei apynių ekstarkto, bet į jį neįmaišytos mielės, tai neapsisprendžiu , kuris būtų geriau unsure.gif
O mintis dėl čiobrelių tai man labai patiko, būtinai reiks įdėt truputėlį, jau dabar įsivaizduoju koks bus kvapas rolleyes.gif

O aš vakar susigundžiau duona su varškės kremu, pagal Katu receptėlį, bet buvo vėlu jau kept, tai surizikavau kept duonkepėje su laikmačiu ir saldžios duonos programa. kepiau irgi su pienu ir švelniąja varške bei pora šaukštų aguonų. Ryte radom skanų, gan šlapią ragaišį. Tik duonkepėje jis sunkokai kepė - vidurys purus, o šonai šlapi ir pakritę. Apatinė dalis geltona geltona nuo kiaušinio, o viršutinė balta. Ir viršus smarkiai pakritęs, net skylė susiformavusi. Kitą kart kepsiu orkaitėje, nes skonis tai niam rolleyes.gif
Beje, Katu, aš jau porą savaičių vieną receptėlį vis pažiūriu, bet vis neišsikepu, o tavo įdėta duona su sėklomis labai labai panaši pagal receptūrą smile.gif

O čia duona su varškės kremu
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Portuke @ 2007 02 23, 16:46)
O Aš žadu pabandyt susiraugint kvietinį raugą pagal štai šį receptą. Tik niekaip nenusiperku sandaraus didesnio indo  blush2.gif 

Beje, Katu, aš jau porą savaičių vieną receptėlį vis pažiūriu, bet vis neišsikepu, o tavo įdėta duona su sėklomis labai labai panaši pagal receptūrą smile.gif



Na, jei darysi rauga, tai receptuka po to imesk (as laba isunkiai skaitau rusiskai, kazkaip man angliskai lengviau sekasi smile.gif )
O as siandien meginsiu kept duona su Cola. Kazkaip istrigo man tas receptukas smile.gif Jei nesigaus visiska nesamone, tai idesiu receptuka savaitgali.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katu: 23 vasario 2007 - 17:36
[quote=Portuke,2007 02 23, 17:46]
O pagal šį receptuką kepta duonkepėje??
4u.gif taip duonkepeje thumbup.gif
Atsakyti
Pavalgius Nomkes duonites ir as nesusilaikiau blush2.gif sendien gavau dovanu nuo vyro - donkiepe biggrin.gif
Jau priskaiciau receptu ir nuo rytojaus namai kvepes duona.
Dar Nomke su Rimu zadejo uzsukt blush2.gif tikiosi dar patarimu gausiu.
Atsakyti
Na, kepa jau pyragas su Coca Cola, žiūrėsiu, kas čia mums gausis...
O šiaip nerandu kokios ruginės duonos recepto, kad būtų ji pakankamai tamsi ir daug grūdų (pvz, kokių daigintų arba per pusę su saulėgrąžom), na, panašios kaip būna Vilniaus atrodo močiutės arba kažkokios kitos kepyklos Turtingoji. Gal kuri turite receptėlį?
Atsakyti
QUOTE(Liudmila Graciova @ 2007 02 23, 22:45)
Pavalgius Nomkes duonites ir as nesusilaikiau  blush2.gif  sendien gavau dovanu nuo vyro -  donkiepe  biggrin.gif
Jau priskaiciau receptu ir nuo rytojaus namai kvepes duona.
Dar Nomke su Rimu zadejo uzsukt  blush2.gif  tikiosi dar patarimu gausiu.

thumbup.gif :4u:Liudmila,sveiki istoje i duonkepiu bureli biggrin.gif ,kaip saunu,kad musu ratelis dideja,reiks ir mums uzsukt i svecius Liudmilos duonytes paragaut bigsmile.gif
Atsakyti
Tuoj kepsiu Portukes "Rugine duona su kmynais", pagal orginalu recepta su mielem. Idomu kaip gausis, kol kas dar duonkepej kildinasi bigsmile.gif Idomu tas mieliu ir ruginiu miltu kvapas lieka? nes man jis toks nelabai... schmoll.gif Parduotuvines duonos idomu nuo ko taip skaniai kvepia? g.gif Gal kokie duonos prieskoniai yra lotuliukas.gif
Ir dar, o butina kukuruzu miltais barstyt? Nes neturiu... doh.gif Gal tinka paprastais?
Atsakyti
4u.gif 4u.gif
QUOTE(Baisa @ 2007 02 24, 13:43)
Tuoj kepsiu Portukes "Rugine duona su kmynais", pagal orginalu recepta su mielem. Idomu kaip gausis, kol kas dar duonkepej kildinasi  bigsmile.gif Idomu tas mieliu ir ruginiu miltu kvapas lieka? nes man jis toks nelabai...  schmoll.gif  Parduotuvines duonos idomu nuo ko taip skaniai kvepia? g.gif Gal kokie duonos prieskoniai yra lotuliukas.gif
Ir dar, o butina kukuruzu miltais barstyt? Nes neturiu... doh.gif Gal tinka paprastais?

4u.gif kvapas priklauso nuo prieskoniu,kokius dedat.Jau sakiau,kad dedu prieskoniu misini sviesto ir varskes masei-labai geras kvapas ir skonis.Vakar Nomke degustavo-sake skanu. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Baisa @ 2007 02 24, 13:43)
Tuoj kepsiu Portukes "Rugine duona su kmynais", pagal orginalu recepta su mielem. Idomu kaip gausis, kol kas dar duonkepej kildinasi  bigsmile.gif Idomu tas mieliu ir ruginiu miltu kvapas lieka? nes man jis toks nelabai...  schmoll.gif  Parduotuvines duonos idomu nuo ko taip skaniai kvepia? g.gif Gal kokie duonos prieskoniai yra lotuliukas.gif
Ir dar, o butina kukuruzu miltais barstyt? Nes neturiu... doh.gif Gal tinka paprastais?

Kol nekepta mielinė tešla, tai visad turi mielių kvapą, o iškepus tai paprastai nelieka. Gerą kvapą juodai duonai priduoda kmynai ir kaip nomke rašė čiobreliai, forta atrodo irgi tinkamus priekonius, taip kad reikia paeksperimentuot mirksiukas.gif O miltais tai bet kokiais gali barstyt arba kavamalėje sumalt šaukštą ryžių 4u.gif
O mano duonkepė dabar vargsta su ciabatos tešla, prieš tai paruošė itališkos duonos su sėklomis ir alyvuogių aliejumi tešlą (panašus receptas ,kaip Katu dounelės su sėklomis ) rolleyes.gif Laukiu , kol dar kartelį pakils ir tada kepsiu rolleyes.gif

Katu,o kaip gavosi proamerikietiška duona, su Coca cola biggrin.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Portuke: 24 vasario 2007 - 16:14
Mano duonele thumbup.gif Skonis tikrai geras! thumbup.gif user posted image
Atsakyti
Baisa, kaip gaila, kad tu gyveni kitam mieste, tikrai atvaziuociau sio gardumyno paragauti.
fortos duona tikrai labai kvapni ir skani thumbup.gif . Ji tikrai rado labai gerai duonai tinkancius prieskonius (nesvarbu, kad pagal paskirti jie skirti ne duonai), o ju pavadinima, manau ji tikrai parasys. Gaminant duona, kaip ir mesa, skonis ir aromatas priklauso nuo teisingai parinktu prieskoniu.
Isbandem siandien Liudmilos duonkepe, duona gavosi super (net nespejo uzvirti arbata, o duonos beveik neliko).
Atsakyti
Oi , Baisa, man net iš nuotraukos pakvipo bigsmile.gif

Galvoju ryt kept ruginę duoną, tai svarstau šitą su kmynais kept ar bandyt pagal nomkes receptuką, kur forta surašė - labai jau knieti su čiobreliais pabandyt ax.gif
O aš jau prisiragavau duonos su alyvų aliejumi ir įvairiomis sėklomis (aguonos, saulėgražos, linų sėmenys, moliūgų ir sezamų sėklos), rezultatu likau labai patenkinta rolleyes.gif Tik visą dieną apie šią duonelę sukiojausi - paspaudau, perlenkiu tešlą ir kildinu, vėl pakibinu, vėl kildinu - bet buvo verta. Reiks kada ir pagal Katu variantą duonkepėje pabandyt.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Portuke: 24 vasario 2007 - 22:57