QUOTE(Sonatina @ 2007 02 14, 17:39)
Katu, tai būtent ir yra rupaus malimo miltai
Ačiū, bandysiu kokią duonelę savaitgalį kept, jei tik išsirinksiu iš kokio tūkstančio receptų
QUOTE(Sonatina @ 2007 02 14, 18:39)
Katu, tai būtent ir yra rupaus malimo miltai
Sonatina aciu uz duonos su aguonom recepta,as taip pat vietoj aguonu dejau sezamo seklas LABAI LABAI skanu Laukiam nauju receptuku duonkepem
dabar kepu duoną su razinomis:
2 v.š. cukraus
2 v.š. aliejaus
1 a.š. druskos
1 1/4 indelio pieno
3 indeliai miltų
vanilės
1/2 indelio razinų
labai skanu su pienu
2 v.š. cukraus
2 v.š. aliejaus
1 a.š. druskos
1 1/4 indelio pieno
3 indeliai miltų
vanilės
1/2 indelio razinų
labai skanu su pienu
pamiršau mielių 1 a.š.
QUOTE(baltanosis @ 2007 02 15, 12:09)
pamiršau mielių 1 a.š.
o gal galima tu indeliu proporcijas nurodyt,nes pvz.pas mus su Nomke indelio turis skirtingas
Na o aš neatsidžiaugdama duonkepe ir tuo, kad pagaliau išmokau sutarti su mieline tešla , vis eksperimentuoju Vienas receptukas taip patiko, kad yra įtrauktas į nuolatinių kepinių sąrašą, tai pasidalinsiu juo su jumis
Duona- Žiedas su šonine
labai skani viena,kaip užkandis,puikai tinka piknikams
340g (2 puodeliai plius 3 v.š.) duonos miltų arba paprastų nebalintų
1 v.š. medaus
¾ a.š. sausų mielių
½ a. š. stambiai maltų juodųjų pipirų
¾ a.š. druskos
1 puodelis šilto vandens
2 juostelės bekono, susmulkintos
1 v.š. alyvų aliejaus (aptepimui)
Pakepinti bekoną ir atvėsinti (geriausia atskyrus nuo išsiskyrusių riebalų). Suminkyti tešlą duonkepėje, po pirmo minkymo ciklo sudėti bekoną, paliekant riebalus keptuvėje ar kitame inde. Iškilusią tešlą ant miltais pabastyto pavršiaus susukti į 45 cm volelį ir iš jo suformuoti žiedą. Perkelti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, uždengti plėvele ir palikti 1 val. pakilti. Žiedas daugiau plėsis į šonus nei į viršų.
Įkaitinti orkaię iki 225 C, sumaišyti aliejų ir nuo kepinto bekono likusius riebalus ir aptepti žiedą. Kepti 20 min., tada sumažinti kaitrumą iki 200C ir dar kepti 10- 15 min. Jei dega paviršius sumažinus kaitrumą žiedą uždengti folija.
Kad pluta būtų traški, galima į orkaitę įdėti indą su keliais ledukais.
P.S. kepiau dukart pirmą kartą kepiau iš rupių miltų duonelę garuose , tik kiek mažesniam karštyje (reikia pasireguliuoti pagal savo orkaitę). Antrą kartą iš šios tešlos kepiau įdarytą duoną- picą. Tam iškočiojau blyną, pusę jo pabarsčiau tarkuotu ir piene 2 val. mirkytu Rokiškio sūriu (nes neturėjau Mocarelos Glacee tokį patarimą davė savo temoje ), sulenkusi ant viršaus vėl bėriau sūrį, smulkintus pievagrybius ir svogūnų žiedus bei šaldytą baziliką.
Duonai tešla psirododė kiek skystoka ,tai pridėjau dar 2,5 v.š. miltų (gal dėl rupių miltų), o duonai-picai miltus ėmiau per pusę 550C ir rupaus malimo. Nesu picų mėgėja,bet toks varinatas man buvo nerealiai skanus
Puodelis = 240 ml
Originalas čia
Picos įdėja štai čia
Duona- Žiedas su šonine
labai skani viena,kaip užkandis,puikai tinka piknikams
340g (2 puodeliai plius 3 v.š.) duonos miltų arba paprastų nebalintų
1 v.š. medaus
¾ a.š. sausų mielių
½ a. š. stambiai maltų juodųjų pipirų
¾ a.š. druskos
1 puodelis šilto vandens
2 juostelės bekono, susmulkintos
1 v.š. alyvų aliejaus (aptepimui)
Pakepinti bekoną ir atvėsinti (geriausia atskyrus nuo išsiskyrusių riebalų). Suminkyti tešlą duonkepėje, po pirmo minkymo ciklo sudėti bekoną, paliekant riebalus keptuvėje ar kitame inde. Iškilusią tešlą ant miltais pabastyto pavršiaus susukti į 45 cm volelį ir iš jo suformuoti žiedą. Perkelti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, uždengti plėvele ir palikti 1 val. pakilti. Žiedas daugiau plėsis į šonus nei į viršų.
Įkaitinti orkaię iki 225 C, sumaišyti aliejų ir nuo kepinto bekono likusius riebalus ir aptepti žiedą. Kepti 20 min., tada sumažinti kaitrumą iki 200C ir dar kepti 10- 15 min. Jei dega paviršius sumažinus kaitrumą žiedą uždengti folija.
Kad pluta būtų traški, galima į orkaitę įdėti indą su keliais ledukais.
P.S. kepiau dukart pirmą kartą kepiau iš rupių miltų duonelę garuose , tik kiek mažesniam karštyje (reikia pasireguliuoti pagal savo orkaitę). Antrą kartą iš šios tešlos kepiau įdarytą duoną- picą. Tam iškočiojau blyną, pusę jo pabarsčiau tarkuotu ir piene 2 val. mirkytu Rokiškio sūriu (nes neturėjau Mocarelos Glacee tokį patarimą davė savo temoje ), sulenkusi ant viršaus vėl bėriau sūrį, smulkintus pievagrybius ir svogūnų žiedus bei šaldytą baziliką.
Duonai tešla psirododė kiek skystoka ,tai pridėjau dar 2,5 v.š. miltų (gal dėl rupių miltų), o duonai-picai miltus ėmiau per pusę 550C ir rupaus malimo. Nesu picų mėgėja,bet toks varinatas man buvo nerealiai skanus
Puodelis = 240 ml
Originalas čia
Picos įdėja štai čia
QUOTE(Portuke @ 2007 02 15, 14:50)
Na o aš neatsidžiaugdama duonkepe ir tuo, kad pagaliau išmokau sutarti su mieline tešla , vis eksperimentuoju Vienas receptukas taip patiko, kad yra įtrauktas į nuolatinių kepinių sąrašą, tai pasidalinsiu juo su jumis
Duona- Žiedas su šonine
labai skani viena,kaip užkandis,puikai tinka piknikams
340g (2 puodeliai plius 3 v.š.) duonos miltų arba paprastų nebalintų
1 v.š. medaus
¾ a.š. sausų mielių
½ a. š. stambiai maltų juodųjų pipirų
¾ a.š. druskos
1 puodelis šilto vandens
2 juostelės bekono, susmulkintos
1 v.š. alyvų aliejaus (aptepimui)
Pakepinti bekoną ir atvėsinti (geriausia atskyrus nuo išsiskyrusių riebalų). Suminkyti tešlą duonkepėje, po pirmo minkymo ciklo sudėti bekoną, paliekant riebalus keptuvėje ar kitame inde. Iškilusią tešlą ant miltais pabastyto pavršiaus susukti į 45 cm volelį ir iš jo suformuoti žiedą. Perkelti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, uždengti plėvele ir palikti 1 val. pakilti. Žiedas daugiau plėsis į šonus nei į viršų.
Įkaitinti orkaię iki 225 C, sumaišyti aliejų ir nuo kepinto bekono likusius riebalus ir aptepti žiedą. Kepti 20 min., tada sumažinti kaitrumą iki 200C ir dar kepti 10- 15 min. Jei dega paviršius sumažinus kaitrumą žiedą uždengti folija.
Kad pluta būtų traški, galima į orkaitę įdėti indą su keliais ledukais.
P.S. kepiau dukart pirmą kartą kepiau iš rupių miltų duonelę garuose , tik kiek mažesniam karštyje (reikia pasireguliuoti pagal savo orkaitę). Antrą kartą iš šios tešlos kepiau įdarytą duoną- picą. Tam iškočiojau blyną, pusę jo pabarsčiau tarkuotu ir piene 2 val. mirkytu Rokiškio sūriu (nes neturėjau Mocarelos Glacee tokį patarimą davė savo temoje ), sulenkusi ant viršaus vėl bėriau sūrį, smulkintus pievagrybius ir svogūnų žiedus bei šaldytą baziliką.
Duonai tešla psirododė kiek skystoka ,tai pridėjau dar 2,5 v.š. miltų (gal dėl rupių miltų), o duonai-picai miltus ėmiau per pusę 550C ir rupaus malimo. Nesu picų mėgėja,bet toks varinatas man buvo nerealiai skanus
Puodelis = 240 ml
Originalas čia
Picos įdėja štai čia
Duona- Žiedas su šonine
labai skani viena,kaip užkandis,puikai tinka piknikams
340g (2 puodeliai plius 3 v.š.) duonos miltų arba paprastų nebalintų
1 v.š. medaus
¾ a.š. sausų mielių
½ a. š. stambiai maltų juodųjų pipirų
¾ a.š. druskos
1 puodelis šilto vandens
2 juostelės bekono, susmulkintos
1 v.š. alyvų aliejaus (aptepimui)
Pakepinti bekoną ir atvėsinti (geriausia atskyrus nuo išsiskyrusių riebalų). Suminkyti tešlą duonkepėje, po pirmo minkymo ciklo sudėti bekoną, paliekant riebalus keptuvėje ar kitame inde. Iškilusią tešlą ant miltais pabastyto pavršiaus susukti į 45 cm volelį ir iš jo suformuoti žiedą. Perkelti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, uždengti plėvele ir palikti 1 val. pakilti. Žiedas daugiau plėsis į šonus nei į viršų.
Įkaitinti orkaię iki 225 C, sumaišyti aliejų ir nuo kepinto bekono likusius riebalus ir aptepti žiedą. Kepti 20 min., tada sumažinti kaitrumą iki 200C ir dar kepti 10- 15 min. Jei dega paviršius sumažinus kaitrumą žiedą uždengti folija.
Kad pluta būtų traški, galima į orkaitę įdėti indą su keliais ledukais.
P.S. kepiau dukart pirmą kartą kepiau iš rupių miltų duonelę garuose , tik kiek mažesniam karštyje (reikia pasireguliuoti pagal savo orkaitę). Antrą kartą iš šios tešlos kepiau įdarytą duoną- picą. Tam iškočiojau blyną, pusę jo pabarsčiau tarkuotu ir piene 2 val. mirkytu Rokiškio sūriu (nes neturėjau Mocarelos Glacee tokį patarimą davė savo temoje ), sulenkusi ant viršaus vėl bėriau sūrį, smulkintus pievagrybius ir svogūnų žiedus bei šaldytą baziliką.
Duonai tešla psirododė kiek skystoka ,tai pridėjau dar 2,5 v.š. miltų (gal dėl rupių miltų), o duonai-picai miltus ėmiau per pusę 550C ir rupaus malimo. Nesu picų mėgėja,bet toks varinatas man buvo nerealiai skanus
Puodelis = 240 ml
Originalas čia
Picos įdėja štai čia
nu saunuole,einu pabandysiu igyvendint tavo duoneles ideja,kol vyras gris is Paryziaus(jam labai patinka duonkepej kepta duona),mes ir nebeperkam parduotuvines...)pabandysiu ka nors naujo
QUOTE(nomke7 @ 2007 02 15, 16:09)
Portuke, labai aciu uz receptuką . jau darbe nebegaliu sėdėti, kaip noriu Žiedo su šonine.... Savaitgali būtinai pabandysiu.
tai gal as ir palauksiu,nes man geriau sekas kai Nomke isbando As kai pamaciau,kaip ji duona kepa...Pas mane viskas greit greit,nes as laiko neturiu,o ji letai ramiai... ,kai sneka kaip daro,tai taip uzsimanai valgyt... :bigsmile:Greiciau savaitgalis ateitu..Nomke virtuvei atsiduotu...(oi gal Rimas neisizeis,nes jis ir megsta skaniai pavalgyt)...o tarp kitko jis mus virtuvej irgi pavaiko...kai primasto padazu...
QUOTE
o gal galima tu indeliu proporcijas nurodyt,nes pvz.pas mus su Nomke indelio turis skirtingas
pas mane indelis 230 ml
QUOTE(baltanosis @ 2007 02 15, 16:23)
pas mane indelis 230 ml
Kai darysiu, turesiu omeny, nes pas mane indelis didesnis.