Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimas

4u.gif
QUOTE(Sedula @ 2007 02 11, 22:39)
Aš šiandien irgi dariau tą "pyragą". Man tai nelabai iškilo. Irgi norėjosi, kad būtų saldesnė. Kažin kas gautųsi, jei dėčiau daugiau cukraus  g.gif .
Ar sviestą reikėjo dėt ištirpintą?
O kur jūs perkat 550C miltus?

4u.gif sviesto tirpint nereikia,o miltus 550C perkam BIGe
Atsakyti
Supratau. O aš dėjau ištirpintą doh.gif
O gal galit parašyt kaip ta programa vokiškai vadinasi. Jaučiu dar ir programą ne tokią pasirinkau, nes instrukcijos neturiu, o vokiškai nei bum bum.
Bandysiu dar kartą.
Atsakyti
QUOTE(Sedula @ 2007 02 12, 13:20)
Supratau. O aš dėjau ištirpintą  doh.gif
O gal galit parašyt kaip ta programa vokiškai vadinasi. Jaučiu dar ir programą ne tokią pasirinkau, nes instrukcijos neturiu, o vokiškai nei bum bum.
Bandysiu dar kartą.


nepamenu tiksliai, bet pas mane kazkas panasaus i Sussen Brot (Saldi duona). Jei Clatronikas, tai lyg 8 programa (o gal 5). Ne namie esu, negaliu tiksliai parasyt... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedula @ 2007 02 12, 14:20)
Supratau. O aš dėjau ištirpintą  doh.gif
O gal galit parašyt kaip ta programa vokiškai vadinasi. Jaučiu dar ir programą ne tokią pasirinkau, nes instrukcijos neturiu, o vokiškai nei bum bum.
Bandysiu dar kartą.

Saldžiai duonai naudojama programa Susses Brot, skirtingų gamintoju programų numeriai skirtingi mirksiukas.gif Pas mane Bomann, tai saldžiai duonai prorama yra 5 nr.
O dabar užstačiau Valstiečių duoną pagal Nomkes receptą ir pasibaigus pirmam minkymo ciklui apsižiūrėjau, kad sviestą pamiršau doh.gif Įdėjau dabar, tai žiūrėsiu, kas gausis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Portuke: 12 vasario 2007 - 12:33
QUOTE(Portuke @ 2007 02 12, 13:32)
Saldžiai duonai naudojama programa Susses Brot, skirtingų gamintoju programų numeriai skirtingi  mirksiukas.gif Pas mane Bomann, tai saldžiai duonai prorama yra 5 nr.
O dabar užstačiau Valstiečių duoną pagal Nomkes receptą ir pasibaigus pirmam minkymo ciklui apsižiūrėjau, kad sviestą pamiršau  doh.gif Įdėjau dabar, tai žiūrėsiu, kas gausis  g.gif


Bomann ir Clatronik man atrodo yra identiskos... Pas mane irgi gali buti 5 programa, o 8 - teslos minkymui. Kadangi naudojau vakar abidvi, tiksliai neprisimenu smile.gif
Parasyk, kaip valstieciu duona gausis, nes as irgi ja planuoju isbandyt sia savaite
Atsakyti
Tai kaip tas sviestas isimaiso netirpintas ...na nebent margarinas schmoll.gif ?
Atsakyti
QUOTE(*mamyte* @ 2007 02 12, 14:10)
Tai kaip tas sviestas isimaiso netirpintas ...na nebent margarinas  schmoll.gif  ?


Išsimaišo - juk jį reikia dėti šiltą, ne iš šaldytuvo. Visi produktai turi būti vienodos temperatūros.
Atsakyti
Duonos su sūriu ir alumi nekepiau, nes, kai pasiunčiau vyra į parduotuvę sūrio, jis nupirko doh.gif ... bekona, nes nusprendė, kad biaugesi naminės rūkytos dešros. Tai savaitgali turėjau užsiėmimą. Ačiu, kad forta sutiko puse paimti. Sviesta aš dedu tiesiai iš šaldytuvo, tik ji supjaustau labai smulkiais gabaliukais. O čia receptas to, ka aš galvoju yra pyragas. Aš jo dar nekepiau.

Duonos rutuliukai
1. Kiaušiniai - 3 (2)
2. Sviestas - 160 gr. (140 gr.)
3. Pienas - 100 ml (80 ml)
4. Druska - 1a.š. (1/2 a.š.)
5. Cukrus - 5v.š. (4 v.š.)
6. Miltai - 420 gr. (350 gr)
7. Mielės 2,5 a.š. (2 a.š.)
8. Razinos 150 gr. (100 gr).
Patarimai 1 Razinas suvilgyti sirupu (puse vandens, puse cukraus) arba alkoholiniu gėrimu
Patarimai 2 Pasibaigūs maišymo programai viršų apdėti migdolų riešutais.

Šie patarimai parašyti prie šio recepto instrukcijoje. Programa (pas mane 4) ta, kur skirta saldžiai duonai.
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2007 02 12, 14:43)

Parasyk, kaip valstieciu duona gausis, nes as irgi ja planuoju isbandyt sia savaite

Gavosi biggrin.gif Na dar paaiškėjo, kad sviestą įdėjau pasibaigus ne pirmam minkymo ciklui, o apskritai po minkymo doh.gif tai likus iki kepimo 1 val. 40 min. išsiėmiau tešlą, įminkiau sviestuką išsilydžiusį ir atgal sudėjau. maniau jau nieko nesigaus,o visgi gavosi. Na kepent sukrito mažumėlę, bet priežastis aiški bigsmile.gif
Kitą kartą kepama bandysiu įdėti šiek tiek salyklo - man patinka tamsi ruginė duona, o salyklas dar tokį savotišką saldumą duoda.
Atsakyti
QUOTE(Portuke @ 2007 02 12, 18:37)
Gavosi  biggrin.gif Na dar paaiškėjo, kad sviestą įdėjau pasibaigus ne pirmam minkymo ciklui, o apskritai po minkymo  doh.gif tai likus iki kepimo 1 val. 40 min. išsiėmiau tešlą, įminkiau sviestuką išsilydžiusį ir atgal sudėjau. maniau jau nieko nesigaus,o visgi gavosi. Na kepent sukrito mažumėlę, bet priežastis aiški  bigsmile.gif
Kitą kartą kepama bandysiu įdėti šiek tiek salyklo - man patinka tamsi ruginė duona, o salyklas dar tokį savotišką saldumą duoda.

blush2.gif o kur gavote salyklo?
Atsakyti
QUOTE(forta @ 2007 02 13, 12:28)
blush2.gif o kur gavote salyklo?

Na rugių salyklo rasti nepavyksta, tai bandysiu paeksperimentuot su miežių - ryžių salyklu - jį deda į duonos giros ruošinius. Tai nusipirkau dviejų rūšių duonos giros ruošinių ir bandysiu, žiūrėsiu kas gausis ax.gif Mano močiutė buvo duonos kepėja - kelis kaimus ir miestelius aprūpindavo, tai sakė kažkada yra kepusi ir su girai skirtu salyklu, tačiau reiks pabandyt kaip ten iš tikro, nes už ją kartais jau ažius ir ligos "pakalba" verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Portuke: 13 vasario 2007 - 11:28
Aš dar kartą pakartosiu savo klausimą, nes lyg atsakymo į jį negavau - kokie miltai atitinka "Whole-wheat flour" angliškuose receptuose? Ar tai mūsų vadinami rupūs?
Atsakyti