Labinka!
Na as manau, kad bet kokia namie kepta duona, net jei gaunasi ne kaip "tikra" vistiek yra super!

Tai vat radau toki receptuka, gan nesudetinga. Tiesa dar nebandytas, todel jei patiks butinai informuokit, gerai?
350 g kvietiniu miltu,
150 g ruginiu miltu,
40 g mieliu,
125 ml apysilcio pieno,
1 ziupsnelis cukraus,
100 g zalio kumpio,
1-2 valg. saukstai kmynu,
0,5 arb. saukstelio druskos,
40 g sviesto,
1 kiausas,
1 kiauso trynys.
Aptepimui: pieno
Uzbarstymui: 1 arb saukstelis aviziniu dribsniu
Miltus supilti i dubeni. Per viduri padaryti idubima, ipilti mieliu, sumaisytu su 5 valg sauks pieno ir ziupsneliu cukraus. 10-15 min pastatyti i sali, kad pakiltu. Kumpi supjaustyti labai mazais kubeliais, sudeti i miltus kartu su likusiu pienu, prieskoniais, smulkiai supjaustytu sviestu, kiausiniu ir kiauso tryniu. Ijungus didziausia maisytuvo lygi gerai ismaisyti tesla. Tesla palikti 30 min., kad pakiltu. Po to is jos suformuoti ritini ir suteikti jam ziedo forma. Ideti i kepimo popieriumi isklota skarda. 15-20 min dar palaikyti, kad tesla pakiltu. Aptepti pienu, pabarstyti aviziniais dribsniais ir juos lengvai paspausti. Duona kepti apie 30 min. 220 laipsniu orkaiteje Duona tampa ypac traski, jei pries baigiant kepti apslakstoma vandeniu.
Del recepto neatsakau, nes kaip minejau jis asmeniskai nebandytas!!! Vadinasi 'duona su kumpiu', bet manau, kad galima ir be kumpio jei ka.