Įkraunama...
Įkraunama...

Aroma Natural

QUOTE(Etama @ 2010 10 04, 09:57)
drinks_cheers.gif pameginsiu perkosti. rizikavau be al. fazes gaminti, nes taip buvau supratusi is aprasymo unsure.gif

Bet Monica yra įdėjus receptą ir be aliejinės fazės ax.gif Parašyta:

Nededant aliejaus, emulsiklis tirpinamas skystyje.

Bazinis receptas be aliejinės fazės
10 ml skysčio (idealu rožių, levandų, rozmarinų ar kiti hidrolatai)
0,5 g. emulsiklio
1 arbat. š. (nubrauktas) fitokeratinų.
Konservantai-0,5-1 proc., ea (3-6 lašai)

Galima viską kartu (be konservantų ir ea) supilti į induką ir šildyti pamaišant, galima pirma ištirpinti keratinus ir po to dėti emulsiklį. Gaunasi tirštos konsitencijos produktas (keratinai irgi tirština). Galima pridėti įvairių papildomų priemonių: jūrū šilko, pantenolio, augalinio silikono. Patartina dėti ea, kad nesijaustų keratinų kvapo, kuris išryškėja pašildžius. Sausiems plaukams labiausiai siūlyčiau ylang ylang, santalą, morkų sėklų. Juos galima derinti. Nesausiems puikiai tiktų citrusai, rozmarinai ar kiti mėgstamo kvapo ea.
Galima naudoti ir kaip nenuplaunamą balzamą, taip pat šukuosenos formavimui.

Reiktų sulaukti Monicos komentaro, kaip suprantu, jai gavosi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2010 10 04, 11:11)
As tuo ir vadovavausi drinks_cheers.gif palauksim smile.gif

Jo, reik Minikos komentarų, nes man taip įdomiai parašyta tam recepte: ištirpinti keratinus. jie juk netirpsta, tik brinksta. o tai gal reėikia pirma išsibrinkinti tuo keratinus, tada bert į juos BTMS ir kai viskas ištirs - plakti pašaldant? bet tada tirpalas turėtų labai įkaisti, kad BTMS ištirptų... susivėliau visiškai, net pačiau įdomu pasidarė dabar biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pirmokelis @ 2010 10 04, 12:05)
Jo, reik Minikos komentarų, nes man taip įdomiai parašyta tam recepte: ištirpinti keratinus.  jie juk netirpsta, tik brinksta. o tai gal reėikia pirma išsibrinkinti tuo keratinus, tada bert į juos BTMS ir kai viskas ištirs - plakti pašaldant? bet tada tirpalas turėtų labai įkaisti, kad BTMS ištirptų...  susivėliau visiškai, net pačiau įdomu pasidarė dabar biggrin.gif
BTMS niekaip netirpo man. istirpo tik tikrai aukstoje temp., tirpo nepalyginamai ilgiau ir sunkiau nei emulsinis vaskas.
Atsakyti
Etama, ir as lb vargau kol tirpo BMS- ir vis tiek iki galo neistirpo, nors, atrodo, kaitinau aukstoj t. ir gana ilgai, tai su mentele sutryniau tuos rutuliukus biggrin.gif Monika sake keista kad taip... g.gif gal mes kantrybes neturim BMS kaitint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ievvvvaa @ 2010 10 04, 21:37)
Etama, ir as lb vargau kol tirpo BMS- ir vis tiek iki galo neistirpo, nors, atrodo, kaitinau aukstoj t. ir gana ilgai, tai su mentele sutryniau tuos rutuliukus biggrin.gif  Monika sake keista kad taip... g.gif  gal mes kantrybes neturim BMS kaitint  biggrin.gif
Su aliejumi darei ar vandeniu?
galvoju vel eiti darytis, bet jei vel nesigaus, tai prasikeiksiu. is proto tie sveriojimai po 0.000... veda biggrin.gif
Kad as ir termometra kisau, temperatura jau buvo pakankamai auksta, turejo lydytys pradeti. mistika man su juo truputi g.gif ai gal eiti megint su ne tokia turtinga sudetim, kad nebutu daug darbo ruosiantis ax.gif pagal AZ aprasyma bandyciau, su siek tiek aliejaus sikart
Atsakyti
ir taip, ir taip bandziau...su vandeniu gal sakyciau geriau g.gif Monika, kuku biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ievvvvaa @ 2010 10 04, 23:20)
ir taip, ir taip bandziau...su vandeniu gal sakyciau geriau  g.gif  Monika, kuku biggrin.gif

tai gavosi ir su vandeniu tik, be aliejines fazes? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ievvvvaa @ 2010 10 05, 00:20)
ir taip, ir taip bandziau...su vandeniu gal sakyciau geriau  g.gif  Monika, kuku biggrin.gif

Detaliau gal gali papasakoti kaip darei? iki kokios temperatūros kaaitinai? kokiu eiliškumu sud. dalis dėjai?
Atsakyti
QUOTE(pirmokelis @ 2010 10 05, 09:58)
Detaliau gal gali papasakoti kaip darei? iki kokios temperatūros kaaitinai? kokiu eiliškumu sud. dalis dėjai?
Man irgi idomu. aktualu dar labai, kada pagal viska deti priedus-silikona, silka, pantenoli ir pan. kai pravesta, ar gamybos pradzioje i vand. faze maisyti
Atsakyti
Pirma varianta dariau su aliejumi- jame pirmiausia kaitinau BMS- ilgai (kaip man atrodo), rodes kad is to aliejaus nieko nebeliks biggrin.gif neitirpo...tada tryniau su mentele tuos grudelius..kurie nesusitryne- isemiau ir ismeciau doh.gif tada sudejau, atskirai ismaiciau su vandeniu fitokeratinus, pantenolio, silko pyliau. Abu siltus skiedalus supyliau i viena, ismaisiau, dar pasildziau, gavosi kaip ir neblogai, kaip pienelis, taciau truputi per skystas, bandziau dar i visa mase ideti BMS ir kaitinti, bet tuo metu vel atrode kad gadinu tik tuos priedus...Su vandens faze lygiai taip pat- vandeny tirpinau BMS, jau geriau tirpo...bet vis tiek manau gavosi ne taip kaip turetu... g.gif
Zodziu, kaip kauke pries plovima tai liux suejo, bet tas balzamas PO, tai nevykes gavosi....
Mano klaida, kaip speju, buvo per mazas BMS kiekis ir kantrybes stoka ji tirpinant smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ievvvvaa @ 2010 10 05, 20:21)
Mano klaida, kaip speju, buvo per mazas BMS kiekis ir kantrybes stoka ji tirpinant  smile.gif
kaip su juo painu doh.gif gal nebegadinti produktu, palaukti Monicos komentaro g.gif nezinau, turiu nuojauta, kad vistiek nieko nesigaus. o gal tikrai reikia daug kantrybes su juo. kaitinti ilgai, ant mazesnes ugnies, kad niekas ten degti nepradetu g.gif

Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2010 10 05, 20:46)
kaip su juo painu doh.gif gal nebegadinti produktu, palaukti Monicos komentaro g.gif nezinau, turiu nuojauta, kad vistiek nieko nesigaus. o gal tikrai reikia daug kantrybes su juo. kaitinti ilgai, ant mazesnes ugnies, kad niekas ten degti nepradetu g.gif

Su BTMS (ne iš Monicos) esu dariusi kondicionierių plaukams. Ten variantas su aliejum. Šiaip turiu pasakyt, kad tikrai ilgokai teko palaukt, kol tas BTMS ištirpo, kažkaip labai sunkiai jis. Bet ištirpo. Priedus dėjau jau pabaigoj, visus po vieną. Dedu, išmaišau, dedu, išmaišau smile.gif
Atsakyti