QUOTE(Galadrielė @ 2011 02 27, 19:56)
Ačiū, Monica
Skausmai persidirbus fiziškai, kartais perpučia ar pan, tai sutraukia nugarą, aktualu įvairūs sumušimai, traumos, mm skausmai. Iš pradžių buvau nusižiūrėjusi bazilikų ea mėnesinių skausmams, o sumušimams ir raumenų skausmams buvau nusižiūrėjusi manuką bei bruknuoles. Ar teisingas būtų mano pasirinkimas imti šitus ea? Nes šitam jūsų duotam receptėliui reikia daug ea, o aš norėčiau išsiversti su 2-3
Beje, ar yra kažkas, kas padėtų sumažinti podagros skausmus? Nes kai ištinsta sąnarys žmogus vos vaikšto, ketinom purvo kaukes daryti, bet jos šildančios, o nuo šilumos būna dar blogiau..
dingo visas ats., iš naujo tenka rašyti
pipirmėtės ea gerai nuo mėn. skausmų ir tepti ir į vidų. raumenims gerai ir rozm ea+arbatmea ar vien rozmarinas. Didelė tikimybė, kad juos turit. Šildomam masažui galite pasirinkti ir 1 prieskoninį ea.
podagra: padeda šalti kompresai su ramunėlės, levandos, rozmarino ea. Vonios ir įtrinimai su kadagių, citrinos, kipariso ea pagreitina toksinų šalinimą. Šaltinis: С.С. Солдатченко, Г.Ф. Кащенко и др. «Эфирные масла аромат здоровья»
pagal Brauną:kadagių 2, citrinos 1, rozmarin 2, kajap. 1 l.Daryti kojų vonias, per priepuolį negalima masažuoti.
QUOTE(Etama @ 2011 02 27, 20:03)
ačiū, kaip tik viską turiu, išskyrus bergamotę. jos pakeitimui turbūt kokio kito
antibakterinio EA reiktų?
nes internete randu rašoma daugiausia apie bergam. antibakterines savybes
Čia matyt sinergija gaunasi. Gal tiesiog ją išmeskit iš recepto, jei nenorit pirkti
QUOTE(Mintee @ 2011 02 28, 14:35)
Gal patartumet koki hidrolata reiktu rinktis, jeigu oda jautroka? Nuo poros ekologiniu priemoniu esu turejusi alergija, bet tiksliai nezinau nuo kurios sudetines dalies
Zodziu, ieskau hidrolato su kuriuo butu maziausia tikimybe alergija gaut (jeigu tokiu yra
). Naudociau vietoj toniko, veido nuvalymui/padrekinimui.. Oda misri.
Iš kokio miesto? jei Vln, tai ekošalis turi mėginių hidrolato, galit ten nuėjusi pasipurkšti. Gal kokius hamamelisu bandykit
darvina, ramun. turi sutraukiantį poveikį, dėl to ir pasausina. Įlašinkit lašą glicerino, ir visi hidr. drėkins odą, nenusausins. Ypač žiemą gliceriną rekomenduoju.
Anksčiau buvo klausimas apie
sausą vaikučio odą. taip, riebalin. sl. atst. l. tiktų į vonią. Taip pat galima pabandyti į vonią įpilti glicerino, aliejaus truputį., pvz kokoso. Ir kūnelį tepti rieboku kremu. Aš savo vaikui buvau iš pradžių padariusi sviesto-aliejų mišinį, bet nušalusioms ir nusausėjusiosm rankoms jis nepadėjo (be pirštinių sugalvojo per šalčius prasieiti mat), o iš tų pačių priemonių padarius kremą, iš karto pasimatė poveikis.
Gal kam įdomu parašau
receptą- tinka sausoms, suskirdusioms rankoms ar visam kūnui, veidui irgi:medetkų fit 20 ml+ kviečių gemalų al 5 ml +taukmedžio sv. 15 g., tamanų al 5 ml(dėl regeneracijos)-+ šaltal. aliejaus apie 2 ml+ramun hidr (ar kokio kito) apie 15 ml, bičių vaško 3 g, emuls. vaško -2 g.(patyrusios gali nedėti emuls. vaško, dėti daugiau bičių). Na ir aš dar šlamučio ea kelis lašus įdėjau. Be abejo galima keisti skystus aliejus, dėti 1, pvz jojobą, jei norim tiesiog kremo rankoms.