Įkraunama...
Įkraunama...

Aroma Natural

QUOTE(Galadrielė @ 2011 02 21, 12:27)
Čia nuo purkštukų priklauso manau, nes AN keliskart pirkau purkštukus, tai pirmieji būdavo tokie stambiai ir gausiai purškiantys, reikėjo tik kokių 3-4 papurškimų, o dabar nusipirkau naują, reikia kokių 8-9 papurškimų, nes labai smulkiai purškia. Ir sakau, paskutinis mano purkštukas be dangtelio, o visi kiti buvo su g.gif

Pasigendu tų senųjų 50ml. purkštukų, tie universalūs man nepatinka g.gif ir dėl purškimo spindulio, ir dėl sandarumo
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2011 02 24, 18:41)
Pasigendu tų senųjų 50ml. purkštukų, tie universalūs man nepatinka g.gif ir dėl purškimo spindulio, ir dėl sandarumo

Yra jie pardavime. Kokybė tų naujų purkštukų manęs nežavi, bet alternatyva yra dvigubai brangesni, tai nelb juos norisi pirkti. Variantas- persipilinėti į mažesnį buteliuką ir naudoti 50 ml purkštukus.Vežantis reiktų užsukti dangteliu.
Atsakyti
o kiek kofeino reikia deti i veido kremus? kuno kremus?

ir kada turesit hialurono r. bei ksantano gel? blush2.gif
Atsakyti
jau gavau aliejukus, nekantrauju makaluot. Bet perskaičiau, kad geriau aliejaus su ea nemaišyt didelio kiekio; sumakalvus palaikyt per naktį šaldytuve. Ar tiesa, nes aš norėjau 5-10 ml susimakaluot pradžiai smile.gif bet neįsivaizduoju kiek po sutepsiu per 3 savaites g.gif

"Maišymas su baziniais yra toks:
ant 50 ml aliejaus mišinio reikia lašinti 20 - 25 lašus eterinio aliejaus. 5 rūšys eterinių aliejų vienam mišiniui yra jau riba. Bet čia jau bus toks maišymas kai jau būsite įgudusios. Pradžioje imate po vieną eterinį aliejų ir lašinate vos po kelis lašus.

Mišinių su eteriniais aliejais negalima naudoti ryte. Jie yra skirti vakarui. Ryte reikia naudoti mišinius tik iš bazinių aliejų.
Bet kokį mišinį reikia pasigaminti tokio kiekio, kad užtektų maksimum 2 - 3 savaitėms. Pabaigus vieną mišinį, kito mišinio sudėtį reikia keisti, kad nebūtų lygiai toks pats kaip ir ankstesnis. "

"Dėl aliejų maišymo.
Vieni sako, kad pirmiausiai reikia supilti į indelį ir sumaišyti eterinius aliejus ir paskui bazinius pilti. O kiti sako, kad pirmiausiai reikia sumaišyti bazinius ir tada dapilinėti eterinius.
Kadangi vieningos nuomonės kaip ir nėra, todėl maišykite kiekviena taip kaip jums atrodo, kad bus geriau.
Tik pagaminto mišinio negalima iškarto tepti ant veido. Kad aliejai susimaišytų, reikia tam tikro laiko, jie iš karto nesusimaišo. Todėl pagamintą mišinį geriauia įdėti į šaldytuvą ir palaikyti per naktį.
Padaryti mišiniai su eteriniais aliejais labai greitai genda, todėl pradžiai darykite nedideliais kiekiais. Skaičiau, kad darant didesnius kiekius, būtina įlašinti vit. E pusę lašelio. Vit. E yra antioksidantas ir neleidžia mišiniui sugesti. Pasigamintą mišinį reikia laikyti stikliniuose indeliuose šaldytuve."

čia iš kunigundos konspekto
Atsakyti
Monica, ką naudoti tvarkymuisi su riebiąja palukų seborėja? gal turi kokių patarimų g.gif
Atsakyti
O aš pasikartosiu su klausimu - kokie eteriniai geriausiai mažina skausmą? Aktualu sąnarių ir raumenų skausmas
Atsakyti
taip ir neradau atsakymo,todel noriu paklausti pas MONICA kaip i pirktini krema deti kofeino miltelius? Ar pries tai juos istirpinti,nes prie aprasymo nera visiskai jokios info kaip juos naudoti.As pabandymui i nedideli kieki tiesiog ju iberiau ir viskas,bet ziuriu neitirpe jie,tai nezinau,ar cia taip turi buti,ar juos reik pries tai istirpinti,bet kaip tada paskui juos su tuo vandenuku pilti i krema,ar kaip?Buciau dekinga uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sky-blue eyes @ 2011 02 27, 15:31)
taip ir neradau atsakymo,todel noriu paklausti pas MONICA kaip i pirktini krema deti kofeino miltelius?

google: http://www.supermama...?...&p=33049974
Atsakyti
QUOTE(Laura @ 2011 02 25, 09:50)
o kiek kofeino reikia deti i veido kremus? kuno kremus?
ir kada turesit hialurono r. bei ksantano gel? blush2.gif

papildysiu aprašymą. kūnui -7 proc, veidui -1-2 proc. Ksantanas yra, hialuronas bus po 10 d.
Sky-blue eyes-mažame kiekyje pašildyto karštoko skysčio (hidrolato pvz) reiktų tirpinti kofeiną ir tada bandyti maišyti su kremu. Jis sunkokai tirpsta
QUOTE(Etama @ 2011 02 26, 19:26)
Monica, ką naudoti tvarkymuisi su riebiąja palukų seborėja? gal turi kokių patarimų  g.gif

kažkur esu radusi tokį receptą būtent riebiai seborėjai: citrinos ea 2 l, levandos ea 2l, pelargonijos ea 2 l, bergamotės ea -2 l, arbatmedžio ea 1 l maišyti kokiam 20-30 ml bazinio aliejaus.
QUOTE(Galadrielė @ 2011 02 26, 21:02)
O aš pasikartosiu su klausimu - kokie eteriniai geriausiai mažina skausmą? Aktualu sąnarių ir raumenų skausmas

kokio pobūdžio skausmai? po sporto ar šiaip? labai nemažai yra receptų. Pvz.: juod. pipirų ea - 5l; mairūno ea - 15 l; kadagių ea - 15 l; rozmarino ea - 15 l. + aliejaus apie 45 ml -3 valgomi š., siūlomas vynuogiųų kauliukų, manau tiks ir kiti. Receptas iš "La Bible de l'aromathйrapie" de Nerys Purchon
Atsakyti
QUOTE(Monica @ 2011 02 27, 20:00)
kokio pobūdžio skausmai? po sporto ar šiaip? labai nemažai yra receptų. Pvz.: juod. pipirų ea - 5l; mairūno ea - 15 l; kadagių ea - 15 l; rozmarino ea - 15 l. + aliejaus apie 45 ml -3 valgomi š., siūlomas vynuogiųų kauliukų, manau tiks ir kiti. Receptas iš  "La Bible de l'aromathйrapie" de Nerys Purchon

Ačiū, Monica 4u.gif
Skausmai persidirbus fiziškai, kartais perpučia ar pan, tai sutraukia nugarą, aktualu įvairūs sumušimai, traumos, mm skausmai. Iš pradžių buvau nusižiūrėjusi bazilikų ea mėnesinių skausmams, o sumušimams ir raumenų skausmams buvau nusižiūrėjusi manuką bei bruknuoles. Ar teisingas būtų mano pasirinkimas imti šitus ea? Nes šitam jūsų duotam receptėliui reikia daug ea, o aš norėčiau išsiversti su 2-3 blush2.gif

Beje, ar yra kažkas, kas padėtų sumažinti podagros skausmus? Nes kai ištinsta sąnarys žmogus vos vaikšto, ketinom purvo kaukes daryti, bet jos šildančios, o nuo šilumos būna dar blogiau..
Atsakyti
QUOTE(Monica @ 2011 02 27, 18:00)
kažkur esu radusi tokį receptą būtent riebiai seborėjai: citrinos ea 2 l, levandos ea 2l, pelargonijos ea 2 l, bergamotės ea -2 l, arbatmedžio ea 1 l maišyti kokiam 20-30 ml bazinio aliejaus.

thumbup.gif ačiū, kaip tik viską turiu, išskyrus bergamotę. jos pakeitimui turbūt kokio kito antibakterinio EA reiktų? g.gif nes internete randu rašoma daugiausia apie bergam. antibakterines savybes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Etama: 27 vasario 2011 - 19:05
QUOTE(oge @ 2011 02 27, 11:49)
chm.. prisipazystu temos neskaiciau  blush2.gif (skaitau AN temas nuo pradziu, tai sios dar laukia eileje smile.gif o atsakymo jau reikia cia ir dabar, kad nekristu upas ),gal kas gales patart ka dariau negerai  4u.gif
Pirma karta gaminau krema ir gavosi isplaktos grietineles konsitencijos - purus, poretas, bet tepasi kaip kremas  ax.gif
Sudetines dalys:
15 ml hidrolato (is tikruju kiek jo liko sunku pasakyt, nes bepilant i alieju dalis nubego tiesiog i puoda, tai gal ~10 ml)
12 ml skystu alieju
4 g kietu alieju
~1.6 g emulsinio vasko
po kelis lasus benzoino absoliuto, sald. apelsinu ea, vit. e

Suplakus kol dar siltas buvo visiskai kaip kremas. Kai atveso tapo kaip plakta grietinele sustingus nuo zelatinos blink.gif Gal per ilgai ar per stipriai plakiau (naudojau elektrini plakikli)? Ka padariau ne taip? g.gif

atkeliu klausima is kitos temos. gal cia kas gales patart.
dar papildysiu - turejo gautis apie 30 ml kremo, o gavosi visi 60 doh.gif
Atsakyti