Įkraunama...
Įkraunama...

Aroma Natural

Dar norėjau paklausti tų, kurios jau gamino plaukų kondicionierius. Kaip jūs apskaičiuojate, kiek dėti fitokeratinų ir pantenolio? Kiek procentais jų dedat? Aš daryt galvoju 30 ml su aliejumi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bryyla @ 2010 10 19, 21:19)
Prisimenu, kad esi minėjusi šiam reikalui rožmedžio EA. Koks jo dar poveikis? Koks kvapas?  4u.gif

kvapas labai malonus, panašus į rožių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 10 20, 14:38)
kvapas labai malonus, panašus į rožių  4u.gif

Aišku smile.gif na jei dar ir kapiliarams gerai, tai reikės įtraukti į savo kremuką smile.gif reikia tik Monikutės komentaro...
Atsakyti
QUOTE(bituteba @ 2010 10 19, 12:28)
gal kuri patartu: ?  4u.gif
noriu pasidaryti labai riebu ranku/kuno krema is biciu vasko. turiu visko daug is AN. bet pagrinde noreciau, kad butu biciu vaskas ir sviesmedis. tai jei noriu labai riebaus, tai vandens fazes is vis nereikia ? ar ne ?  g.gif islydau vaska , tada idedu sviesmedi ir kt aliejus (pasirinktinai) ir issuku ? dar kokio benzoino ar kt ea i gala galima ?
dar turiu visokiu silku, pseudokalogenu, pantenonio, hidroglicerininiu ekstraktu, kuriiais galeciau paturbinti savo krema, kad dar ir drekintu ?  bet jei jie tirpus vandenyje, tai  kaip tada daryti ? ta prasme as galiu deti ir vandens faze, bet kokiu santykiu tada ? vasko deciau visa ta plokstele is AN (rodos ten 20 g)

Kai dariau riebų kremą be bičių vaško, dėjau dar ir lecitino bei kitų sviestų. Riebumo netrūko tikrai.

``````````````````````````````````````````

Norėjau paklausti dėl aviečių sėklų aliejaus. Jis turėtų turėti aukštą apsaugos nuo saulės faktorių. Ar yra kokių garantijų, kad jis tirai taip gerai saugo nuo saulės, gal yra bandžiusių? Ar jį teptis reikia 20 min. prieš einant į lauką, kaip ir įprastus kremus nuo saulės ir kiek ilgai jis apsaugo?

Dar kažkuri mergina seniai klausė dėl silikono ir šilko plaukams. Pabandžiau kartu ir kiekvieną atskirai. Šilkas labai patiko - dabar viena mėgstamiausių priemonių plaukams. Plaukai nuo jo lieka nerealiai švelnūs ir glotnūs, nors mano plaukai iš prigimties yra pasišiaušę, linkę sausėti, banguotis, pūstis. Silikonas neprilipo nei odai, nei plaukams. Nelabai suprantu kaip ir iš ko jis padarytas, bet man jis panašus į vandenyje tirpstantį riebalą, kuris odai nieko gero neduoda, tik padengia odos arba plauko paviršių kažkuo, kas sudaro švelnumo įspūdį. Plaukams tiko nebent galams, nes plaukai buvo kažkokie sušokę sruogom (gal aš tiesiog nepripratus, nes jie pas mane būna labai purūs). Kitą vertus, į veido kremą draugės mamai jis visai tiko, jos oda sausa. Į kremą dėjau 1,5 proc. konc. ir man pasirodė, kad kremas gavosi sunkus, nors jai buvo viskas gerai. Plaukams naudojau 2 proc., šilko naudojau tris proc.
Atsakyti
QUOTE(bryyla @ 2010 10 20, 14:32)
Dar norėjau paklausti tų, kurios jau gamino plaukų kondicionierius. Kaip jūs apskaičiuojate, kiek dėti fitokeratinų ir pantenolio? Kiek procentais jų dedat? Aš daryt galvoju 30 ml su aliejumi smile.gif

Aš dariau pagal Daddygirl kažkada įdėta receptą. O jis toks:
7 proc. BTMS
0,5 proc. preservative
2 proc. silk
2 proc. panthenol
6 proc. oils (sea bucktorn, camellia and jojoba)
2 proc. cetyl alcohol
2 proc. glycerin
2 proc. dimethicone
1 proc. EO
Water to 100 proc.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

aš su keliais gamybiniais klausimais smile.gif

ar naudojat kas kvapo reduktorių? ar panaikina jums kvapus? Dariau aš kūno kremą su nemažai sviestmedžio ir kakavos sviestais, tai man visvien jaučiasi sviestmedžio kvapas, o vat kakavos - ne. Į apie 60ml kremo lašinau 20 lašų reduktoriaus, lyg ir užtenkamai...

kada dėti hidroglicerininį ekstraktą gaminant veido kremą? pačioj pabaigoj ar ištirpint skystyje prieš maišant su aliejine faze? unsure.gif
Atsakyti
Ryt bus pas mane mergina iš Kauno, gyvenanti prie Megos-Joce ponce. Jei kuriai ko reikia, darykit užs. iki vakaro.

Placebo
, hidr. ekstraktą aš dedu pačiam gale. Kvapo reduktorius panaikina kai kuriuos kvapus, kai kurių-ne (pvz. stipraus vynuogių kauliukų al. -ne), o kaip iš anksto tai žinoti, va kur klausimas g.gif

BTMS būna skirtingas. Kai kuris parduodamas iš karto su cetyl alcoholiu, kaip kad ir manaisi. Taip kad manyčiau pagal nurodytą receptūrą jo papildomai dėti nereikia

Bituteba. Manyčiau reikia skalauti burną (dantis) padarytu varnalėšų nuoviru, gal dar galima daryti spiritinę ištrauką ir ją su vandeniu skeisti.

Bryyla, taip rožmedis irgi tinka nuo kuperozės. Yra receptūra jis+pelargonija, kurios tu nemėgsti cool.gif. Dar gerai palmaroza, abejos ramunėlės, rozmarinas, šlamutis,rožė, petražolė.
Atsakyti
QUOTE(Monica @ 2010 10 22, 18:35)
Bryyla, taip rožmedis irgi tinka nuo kuperozės. Yra receptūra jis+pelargonija, kurios tu nemėgsti cool.gif. Dar gerai palmaroza, abejos ramunėlės, rozmarinas, šlamutis,rožė, petražolė.

Ačiū labai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
O tinka išvardinti tavo EA ar ir šių augalų hidrolatai ir kt?
Atsakyti
Negi niekas nežino kaip dėl tos saulės ir aviečių sėklų aliejaus yra? smile.gif
Beje, man atsirado problema. Niekaip neištirpsta lecitinas. mad.gif Galvojau, kad gal per daug dedu, bet parašyta, kad galima dėti iki 10 proc., o man neištirpsta net kai dedu labai mažai. Laikau ilgai, susmulkinau prieš dedant, šiandien net užvirinau aliejų ir nieko. Gal jis paseno?
Atsakyti
Gal kas bandėte į gaminamus kremus dėti vaisių miltelių? Negenda greičiau? g.gif
Papildyta:
Ar kas bandėte fitokeratinus dėti į kremus? Nepasidaro jie kokie lipnesni? Galvoju gal įdėti į mamaos kremą papildomai, kad geriau pastangrintų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bryyla @ 2010 10 24, 19:14)
Gal kas bandėte į gaminamus kremus dėti vaisių miltelių? Negenda greičiau? g.gif
Papildyta:
Ar kas bandėte fitokeratinus dėti į kremus? Nepasidaro jie kokie lipnesni? Galvoju gal įdėti į mamaos kremą papildomai, kad geriau pastangrintų  ax.gif

Bandžiau abu dalykus daryt. biggrin.gif Nežinau, ar su vaisių milteliais genda greičiau, nes greitai sunaudojau, bet ne taip maloniai tepasi ant odos. Naudojau bananų miltelius. Fitokeratinai kreme irgi nepatiko, nes kremas buvo kažkoks gal ir lipnesnis, prasčiau tepėsi. O labiausiai nepatiko jų kvapas, kurio man nepanaikino nei ylang ylang, nei kiti ea.
Atsakyti
Laba diena, šitagi- anągi....ar čia man vienai šlamučio hidrolatas turi tokį "įdomų" kvapą?
Atsakyti