Įkraunama...
Įkraunama...

Naktinis šlapinimasis- 2oji tema

Mano suneliui beveik 4 sauskelniu nenaudojam jau nuo 1,5 metų bet va ši rudeni kai iš lopšelio perėjo i darželi pasikeitė auklėtoja tai kokias dvi savaites darželi per pietų miega prisisiodavo schmoll.gif ir kiekviena nakti o dabar jau vel viskas gerai nakti ismiega arba pats atsikelia biggrin.gif
O kai tik atsisakem sauskelnių tai pradžioje ir keldavome kokį kartą per naktį smile.gif ir veliau pats jau prabusdavo jei noredavo
Atsakyti
g.gif
a gali buti taip kad vaiaks darzeli ar toj mokyklelej budamas v\bijo eiti sisioti
ir uzsilaiko
tadad ateina pietu miegas ir uzmiega tai ir atsipalaiduoja ir apsisisioja

a namie tai ri tas pats gali buti...

jau 4 metu pakankamai didelis kad suprastu ir jaustu kada nori

a kaip su kakojimu? ir i kelnes? ar i wc prasosi g.gif
Atsakyti
na, sutinku, kad mokykloj vaikas labiau pavargsta nei namuose, juk tai aplinkos pasikeitimas... tiek nauju draugu ir ivykiu...
del bijojimo, tai nezinau..., bet, kad siaip kazkas yra tik nezinau kas biggrin.gif tai tikrai... pastebejau, kad kai jau pradeda trepset ir as ar tevelis raginam eiti i tualeta, sunus sakosi nenorys, o po poros minuciu jau bega pats ir vos speja... bet kodel jis gali delsti eiti i tualeta? gal del to, kad per daug inykes i zaidima ar ka kita, ar tingi???

o del kakojimo , mama-gulbe, galiu pasakyti, kad buvo toks VIENAS IVYKIS.....
na mano sunus maudesi vonioje, o as jo miegamajame tvarkiau skalbinius.... ir girdziu, tiesiogine prasme klyksma: - mamyte mamyte ateik padek kakuti dupoj sulaikyt... kai as atbegau... kakutis jau buvo pabeges ir maudesi kartu su poviliuku... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif na nelabai malonu, bet.... kiek juoko?! lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Sugar @ 2007 12 12, 01:37)
Manisksi dar didesnis ir tai keleta kartu  parsinese maiseli is mokyklos  blush2.gif . Na cia irgi nuo 4 metuku einame. O nakti tai as ji keliu mazdaug pries dvylikta ir atsistojus padaro sysiu. Toks miegantis  g.gif , bet padaro. Jis jau buvo nustojes i kelnytes ar nakti daryti siusiuka, bet kai pradejo eiti i mokykla tai nuo rudens taip pasidare. Gal jis ten pavargsta vistiek labiau nei namie su mayte budamas. O be to mamyte, tai vis paragina i tualeta, o mokykloje nezinau  unsure.gif

o kur jus gyvenate? o tau nebuvo savo sunelio truputeli gaila, kad toks mazas ir jau i mokykla... lietuvoj juk nuo 7? man tai tik truputi, na pirma menesi... nors beprotiskai dziaugesi, kad gales su gatves draugais kartu i mokykla eiti.... biggrin.gif
Atsakyti
a tai 4 metu vaiaki vieni eina i ta mokykla su savo draugais? blink.gif

a siaip tai manau taad nuvargsta jusu mazius, patiria vistiek kazkoki stresa....
Atsakyti
Mano sūnus iki 5 m. naktį sisiuko padarydavo 2 kartus savaitėje, suėjus 5 m. kaip ranka nuėme, ir nei karto nuo to laiko nepadarė. Kiek žinau, ir gydytojai sako, kad iki 5 m. normalu, net ir tyrimų nedarė jokių. Gydytoja laukė kol 5 m. sueis.
Atsakyti
[Ji man pasiule toki "recepta"... pries pat mieguti vaikuciui ant pilvuko uzsukt laikroduka smile.gif ... as ta pati pirma vakara po pokalbio taip saviskei ir pradejau sukinet su pirstu ant pilvuko laikroduka, sakydama : uzsuku laikroduka, kad pazadintu kai pilvukas labai nores sysiuko ir t.t. ... smile.gif
ir ka jus manot, mano aukslelis, pradejo mane zadint naktimis, kai jos pilvukas nori sysiuko.... thumbup.gif
[/quote]

Išbandėm thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Tikrai netikėjom, "ant bajerio" pabandėm, ir - suveikė. Na, ne šimtu procentų, bet tikrai stipriai. Vieną rytą, kai buvo prisisisiojusi, paklausiau, kodėl taip padarė, o mažė man atsakė, kad vakar neprisukom pilvuko. Pasirodo, tikrai pamiršom doh.gif Manau, kad įtaigai pasiduodantiems vaikams šis receptas tinka.
Atsakyti
QUOTE(Liepa2 @ 2007 05 14, 15:08)
Sveikos,

Kiek perverciau tarybiniu knygu, niekur nera aiskiai isdestyta, kaip pratinti vaika nakti nesislapinti.
Prasau patarkite is praktikos.
Maniskiui jau 3 metai. ]
Mama ir mociute kaip susitarusios tvirtina, kad vaika butina pakelti ir pasodinti ant puoduko kokia5 val. ryto. bet jei as nuolat keliu ji 5 ryto, tai jis niekada neatpras to apskritai nedaryti ar ne?
Drauge sake, kad jos vaikas pabunda ir pasirpaso, kad nori.
Maniskis ne viena nakti nepabunda, gali iki ryto ismiegoti prisisisiojes, jei jo nezadini ir nesodini ant puodo.
Tai kaip elgtis butu geriau, kad lova liktu sausa???

Aciu.

Labas,
Mes savaji atpratinom zadindami ir tik zadindami, na, dar dabar kartais pasitaiko avariju, bet retai, bet vaikinas sysiu padaro pries miegodamas, o jei zinau, kad ta diena daugiau gere skysciu, tai mes su vyru nepatingim ir nakti pakelti...Visas naktinis kelimas mums truko gal kokius pora menesiu...taip kad jums tiktai kantrybes ir viskas bus gerai...Aj, as dar nuolat kartodavau, kad nepadaryk i lovyte, bus slapia, ir kai nakti budinau, pasakydavau kodel mes darom...
QUOTE(Emilės_mama @ 2007 11 22, 16:12)
Sveikos, mamytes. As visais budais bandau atnaujint sia tema, bet niekas mums nepadeda verysad.gif Tai va, kad 3metu as irgi galvojau, kad dar nieko, o dabar mums jau keturi suejo, o slapinimaisi tesiasi toliau unsure.gif  Ir galvoju dabar ar dar toliau laukt ramiai, ar jau nerimaut g.gif Guodziu save tuo, kad tik menuo, kai apskritai nuemiau nakciai pampersa, nes anksciau ramiai ji dejau. Tai gal dar dukrytes smegeneles neuzfiksavo, kad jau nereiketu siusioti i lova g.gif  Nes gali nakti kelis kartus prisisiusioti, ir ismiegoti baloj iki ryto verysad.gif Ar ji labai kietai miega, ar siaip kokios bedos, nezinau . . Dar bandau save ramint tuo, kad kakot ne i kelnes irgi velai pradejo, gal kokiu 2,5m. Siusiojo ant puoduko, o kakojo pasislepusi i kelnes. Tai sakau, gal ir su naktiniu siusiojimu taip bus g.gif Mamytes, gal turit kokiu aksiniu minciu, nes kai paskaitau jusu komentarus, tai visur kalbat apie 2-3metu vaikus, o mums tai jau keturi  blink.gif

Na, tikrai, gal tai jau vaikiuko liga, reiketu pasikonsultuoti su gydytojais, o mums atvirksciai vis dar kaku avariju i kelnes pasitaiko, bet jau retai...
Atsakyti
QUOTE(Emilės_mama @ 2007 11 27, 12:58)
Tai dziugu,sveikinu, tikiuosi, kad po kurio laiko ir as taip dziaugsiuos bigsmile.gif    O,beje, kiek vaikuciui metu?

kitu metu vasari bus 4 metukai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juoduke: 14 gruodžio 2007 - 15:00
Mano sūnui jau keturi.Dieną nustojo į kelnes sysiot prieš gerą mėnesį.Pampersus dieną nuėmiau pernai vasarą, o nakčiai dėdavau. Tai va dar maždaug metus į kelnes dieną darydavo. Nu va, o dabar matau,kad pats nuo pamperso naktį neatpras,kaip mano vyresnėlis atprato.Ir jau savaitė kaip naktys bemiegės.
Sodinu pykstantį, apsimiegojusį ant puodo,kartais padaro, kartais ne Pastebėjau, kad visada pasysioja pamiegojęs 2-3 valandas, o vėliau ne visada.Pvz. Vakar miegot nuėjo 22:00, sodinau ant puodo apie 24, pasysiojo.Paskui sodinau 4, nieko nedarė. Pats pasysiojo 7 ryte.Va, toks mūsų, šlapukų dienoraštis. O daktarė sakė,kad per ilgai nešiojom pampersą,tai ir nepriprato pats sysiot keltis. Ir sakė iki 5 metų palaukti,čia greičiausiai jokia infekcija, tik reikia pratinti naktį prabust.
O kaip kitoms sekasi?
Atsakyti
QUOTE(styga @ 2008 10 01, 16:37)
Mano sūnui jau keturi.Dieną nustojo į kelnes sysiot prieš gerą mėnesį.Pampersus dieną nuėmiau pernai vasarą, o nakčiai dėdavau. Tai va dar maždaug metus į kelnes dieną darydavo. Nu va, o dabar matau,kad pats nuo pamperso naktį neatpras,kaip mano vyresnėlis atprato.Ir jau savaitė kaip naktys bemiegės.
Sodinu pykstantį, apsimiegojusį ant puodo,kartais padaro, kartais ne Pastebėjau, kad visada pasysioja pamiegojęs 2-3 valandas, o vėliau ne visada.Pvz. Vakar miegot nuėjo  22:00, sodinau ant puodo apie 24, pasysiojo.Paskui sodinau 4, nieko nedarė. Pats pasysiojo 7 ryte.Va, toks mūsų, šlapukų dienoraštis. O daktarė sakė,kad per ilgai nešiojom pampersą,tai ir nepriprato pats sysiot keltis. Ir sakė iki 5 metų palaukti,čia greičiausiai jokia infekcija, tik reikia pratinti naktį prabust.
O kaip kitoms sekasi?

O kodėl viskas turi būti būtinai daroma pagal metus? Kodėl 3 metų vaikui negalima naktimis pamperso uždėt? Kodėl negalima duoti 4 metų vaikui iš buteliuko pieno gert? Nematau jokių problemų. Vaikai patys atpranta nuo tokių dalykų,tik vieni anksčiau,kiti vėliau.
Atsakyti
Aš irgi taip galvojau,bet gydytoja sako,kad iki 5 metų viskas turi praeiti, bet pampersą nuimk.Tai aš ir klausau protingesnių.Nu ir šiaip darželyje grupėj mano vienintelis su pampersu. Aišku,gal kitose šalyse požiūris kitoks į tuos pampersuotus.
Atsakyti
Mano sūneliui tuoj 4,pavasrį jau nustojome daryti į lovą jau pats paprašydavo kai užsimanydavo,prieš mėnesį pradėjome lankyti darželį ir vėl viskas iš naujo.Iš pradžių galvojau kad tik šeip nelaimė,bet kai kas nakt po kelis kartus tai nei nežinau ką daryti,gal jau pas gydytojus kreiptis. verysad.gif
Atsakyti