Įkraunama...
Įkraunama...

Naktinis šlapinimasis- 2oji tema

QUOTE(Nekieno @ 2012 05 24, 13:21)
Gydytoja aiškino, kad jokiu būdu taip negalima daryti, nes gali rimtai sutrikti miegas. Mano vaiką šlapinimosi naktį problema kamavo iki 5 metų, kol neapsilankėm pas nefrologą ir nepradėjom vartoti Miniriną. Užteko 2 mėnesių vartojimo. Vėliau (ir dabar taip pat) nuo 19.30-20.00 val. tiesiog neduodame gerti, nes 21 val. eina į lovą. Ir viskas tvarkoje. Ir tikrai pastebėjau tiesioginę priklausomybę nuo geriamų vakare skysčių - net jei pieniškos sriubos vakare užvalgo - naktį prisišlapina. O miega visą naktį nuo 2 mėn. amžiaus, tad tikrai neišgirstų jokių ten cypimų, o ir kam to reikia...


Kiekvienas gydytojs savo būdus taiko, mums vienas minirinas nepadėjo atsikratyt ta bėda, tam kartui apsitvarkė ir viskas , o kombinacijoj taip mums nurodė nefrologė, ne patys išmąstėm, kiek gydytojų tiek nuomonių , o miega mažius kaip kūdikis, per naktį neapsiverčia net, gydytoja ir sakė labai gilus miegas ir todėl nepabunda ax.gif
Atsakyti
Deja, maniškiui jau 8 metai, o apie šitą būdą papasakojo pati gydytoja. Ji teigė, kad tai - vienas iš efektyviausių gydymo būdų. Mums nei Minirinas, nei Driptanas nepadėjo. Iš mūsų gydytojos praktikos jau yra ne vienas vaikas tokiu būdu pagydytas. O dėl skysčių ribojimo, tai čia irgi netiesa. Jei su šlapimo funkcijom viskas gerai, tai vaikas gali gert kiek nori, jis naktį pats atsikelia, jei yra reikalas. O vaikas, turintis problemų, kad ir kiek riboju, vis tiek atsikeldavo šlapias.
Atsakyti
QUOTE(Vaima @ 2012 05 24, 14:38)
o miega mažius kaip kūdikis, per naktį neapsiverčia net, gydytoja ir sakė labai gilus miegas ir todėl nepabunda  ax.gif


Apie ką ir kalbu. Maniškė irgi miega kaip kūdikis ir jokie ten cypimai jos neprižadintų. Todėl ir nepabunda, jei nori šlapintis.

QUOTE(afralt @ 2012 05 25, 08:28)
O dėl skysčių ribojimo, tai čia irgi netiesa. Jei su šlapimo funkcijom viskas gerai, tai vaikas gali gert kiek nori, jis naktį  pats atsikelia, jei yra reikalas. O vaikas, turintis problemų, kad ir kiek riboju, vis tiek atsikeldavo šlapias.


Tokia šlapimo pūslė. Normaliai žmogus turi naktį miegot, o ne į tualetą lakstyt. Bet šlapimo pūslės yra skirtingos. Pavydžiu pusseserei - nei ji, nei jos dukra naktį į tualetą nesikelia. O aš keliuosi keletą kartų. Mano šlapimo pūslė tirta n kartų n gydytojų ir galiausiai teko dirbti su psichologe. Dabar nuo to "lakstymo" padeda raminamieji. Nenoriu gąsdinti, bet, dėl visa ko, galima nuvesti vaiką pas psichologą...

O šiaip, reikia apie 2 valandas prieš miegą nieko negerti. Jei maniškė vakare daugiau geria, jai užmigus, kartais, po kelių valandų pakeliu į tualetą. Tačiau, jeigu vakare, net dvi valandas prieš miegą išgeria pvz. sulčių - lova bus šlapia. Vakare galima gerti tik šiek tiek vandens, arbatos, pieno.

Rašau tai norėdama pasidalinti ir padėti, nes man važiavo stogas, kai mano 5 metų vaikas miegojo su sauskelnėm. Aš atradau tokį būdą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nekieno: 25 gegužės 2012 - 11:04
Bandžiau riboti skysčius - nepadėjo. Tikiu, kad išaugs, nes čia atsinešė su genais šitą problemą.
Atsakyti
ir mes turim problemu suneliui bus 4m vasara,dedam pampersa nakti ir darzelyja per pietus,nes kitaip atsikeltu sliapias,bandem atprasti,bet niekaip neiseina,vis padaro i lovyte.
Atsakyti
na mums irgi nelabai padeda tas aparaciukas,gal per anksti kazko tiketis.kaip daktare sake tiesiog per kietai miega,netgi teko gerti stiprius vaistus ,kad ne taip stipriai miegotu,bet ir tai poveikio nulis buvo.mergaitei tai pat sita beda buvo,bet apie 8metus isaugo,dabar nebent per pora menesiu koks kartas pasitaiko,ir tai,jei arbatos vakare prisigeria.
Atsakyti
Sveikos,

Ir mano dukra turi "naktinių" problemų. Jai jau 5 metai. Dabar bėdos retėja. Būna, kad ir po 2-3 mėnesius nenutinka nelaimių, paskui vėl 2 savaites lova šlampa vos ne kasnakt. Vaistų negeriame, nes su amžiumi ir gydytojai, ir mes matom progresą (nors ir ne tokį greitą, kaip norėtųsi). Gydytoja aiškino, kad tos "naktinės" bėdos yra labai paveldimos. Jei nors vienas iš tėvų su tuo reikalu turėjo bėdų, tai tikimybė, jog turės vaikas yra 50/50. O mūsų tėtukas tą bėdą turėjo vos ne iki pilnametystės. Laikomės tik tų nemedicininių ritualų: paribojam skysčius prieš miega, vengiame stiprių įspūdžių prieš miega (siautėjimo, emocionelių filmukų) ir niekada neakcentuojam to dukrytei, kaip kokios nelaimės, baisaus atsitikimo ar jos kaltės. Tiesiog sakome, jog tavo pilvelis dar neišmoko nesisioti į lovą, bet mes jį būtinai išmokysime.
Nors apie tą skysčių ribojimą, tai man labai kyla abejonių. Būna, kad mergina tikrai daug prigeria į pavakarę, privalgo arbūzo ar dar ko nors ir nieko, lova sausa. Būna, kad tikrai negeria, arba paribojam, o lova vis tiek šlapia.
Tai tiek mūsų patirties.
Atsakyti
Maniskiui jau virs 4 metuku, sausa lova saugom priverstinio atsikelimo principu. Nakti keliuosi su zadintuvu 1,30 val. ir keliu mazaji vyruka.Tik i tualeta nevedu, tam tiksliui prie lovos padedu puoduka. Kam ta vaika blaskyti. Viska atlikes vyrukas vel krenta i lova ir jau antras menuo, o avarija tik viena buvo. Riboti skysciu mums nelabai gaunasi, nes griuk mirk vaikas prasosi vakarines koses apie 21 val. ir siek tiek arbateles isgeria. Tiesa, pries gera pusmeti buvo nakti kai dar miegojo su sauskelnes ir jau prasydavosi, bet po anginos operacijos viskas apsiverte aukstyn kojom... Tikiuosi per sia vasara susitvarkysim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(erika30 @ 2012 05 16, 11:27)
mes sianakt irgi jau isbandem,tik sudrekus kelnaitems jau pradeda cypti.visi vaikai isgirdo,isskyrus ji doh.gif  jis net nesureagavo i ta cypima



QUOTE(afralt @ 2012 05 16, 11:49)
Nakčiai dėdavau ploną surišamą kepurę, tada po ja kišdavau aparačiuką, kad cypsėtų tiesiai į ausį, ir be efekto biggrin.gif  Daryk nors tu ką, negirdi ir tiek.


Noriu paklaust kaip rezultatai panaudojus tą aparatą, nes galvoju apie jo įsigijimą.
O gal kas turi jau nereikalingą parduoti ax.gif
Atsakyti
Maniškiui jokio efekto, atidaviau aparatą berniukui, turinčiam tokią pat problemą. Padėjo kitas būdas. Tris kart nusispjaunu, ir pabeldžiu į medį, kad neprisigirčiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(afralt @ 2012 06 28, 15:33)
Maniškiui jokio efekto, atidaviau aparatą berniukui, turinčiam tokią pat problemą. Padėjo kitas būdas. Tris kart nusispjaunu, ir pabeldžiu į medį, kad neprisigirčiau smile.gif

koks tas kitas būdas?
Atsakyti
Čia gal kažkur rašiau jau, bet pasikartosiu dar kartelį...
Pradėjau vaiką kelti 00.30 val., kad nueitų į tualetą. Jį prikeldavau visiškai, kad prabudęs ir sąmoningas būtų, dar pakalbindavau. Tada maždaug po savaitės keldavau 15 min. vėliau. Ir taip žaidžiau kelis mėnesiu, vis ilgindama laiką link ryto. Kartais pridėdavau pusę valandos, o ne 15 min. Esmė ta, kad dabar atsirado refleksas prabusti, kai užsimano sysiot ir jau gal pora savaičių kai naktys sausos. O laiką pritempiau iki 6 val. ryto. Bet būtinai vaiką reikia prikelti, o ne miegantį nešti ar tempti, aš dar ir šviesas sudegu, kad geriau prabustų ir pakalbinu, į tualetą irgi pats eina ir pareina, aš laukiu kambary. Kantrybės reikėjo, sunku pačiai naktį būdavo po tokių pasivaikščiojimų užmigti, bet ačiū Dievui padėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo afralt: 28 birželio 2012 - 15:31