QUOTE(Renata_Bo @ 2011 10 15, 02:46)
Tai tik patvirtinot mano zodzius kad yra 2 priezastis ar fiziologine(liga) ar psichologine (emocinis sutrikimas). Paveldeti galima kaip suprantu tik pirma - liga. Psichika atsiranda jau pas pati vaika.
Kadangi pati rasot kad ligu neranda tai ir pasiuliau paieskot kitu priezasciu. Duok D kad nebutu ko rimto, bet as tokioj situacijoj visus variantus apsvarstyciau dar karta, juolab jei rasot kad ligos neranda.Apie tai kad vaikas nepatiria streso irgi didelis klausymas, ar gerai miega vaikas, o gal kada pamate ka pvz. per TV ir dabar kosmarus sapnuoja o tai jau stresas, juk nezinot kas galvoj darosi. Nebandau cia jusu itikinti kad butent psichologijoj problema, tiesiog neverta to varianto taip lengvai mest i sali.
Kadangi pati rasot kad ligu neranda tai ir pasiuliau paieskot kitu priezasciu. Duok D kad nebutu ko rimto, bet as tokioj situacijoj visus variantus apsvarstyciau dar karta, juolab jei rasot kad ligos neranda.Apie tai kad vaikas nepatiria streso irgi didelis klausymas, ar gerai miega vaikas, o gal kada pamate ka pvz. per TV ir dabar kosmarus sapnuoja o tai jau stresas, juk nezinot kas galvoj darosi. Nebandau cia jusu itikinti kad butent psichologijoj problema, tiesiog neverta to varianto taip lengvai mest i sali.
As ir neatmetu tos galimybes, tiesiog nestatau jos i pirma vieta, taip man medikai patare O jus gal medike, nefrologe?
Beje, apie paveldimuma citatos dali kazkodel istrynet, kurioje aiskiai rasoma, kad jei pvz. tevai naktim slapindavosi, tai vaikams yra net 45% ir 77% tikimybe, kad ir vaikus vargins tas pats dalykas. Ir ne del ligos cia.
Ir nebenoriu daugiau dikutuot apie tai, man idomiau patarimai ir patirtys tu tevu, kuriu vaikus taip pat kankina slapinimosi problemos.