QUOTE(Laisvė @ 2010 12 05, 18:33)
... Negaliu sakyti, kag kiekvieną vakarą (ne)gerdavo, tačiau pavargau nuo nuolatinės kontrolės: po 18 val. turėdavau stovėti virtuvės tarpdury ir neleisti atsigerti. Beveik kaip Cerberis
Pirmas savaites griežtai laikėmės taktikos, kad kas pusvalandį eitų į tualetą. Sausos naktys (nuoširdžiai sakau, jos mūsų šeimai buvo stebuklas) buvo didelė motyvacija laikytis nustatyto grafiko. Po to, be abejo, pabodo. Bet mano berniukas supratingas: po 18 val. (pats pasižiūri į valandas ir žino, kada prasideda "vakarinis žaidimas"), kai nori gerti visada paprašo, pats be leidimo negeria. Pirmosiomis savaitėmis griežtai neleisdavau, o, kad nekiltų problemų, daugiau atsigerdavo prieš 18 val.
Šiai dienai į laikrodį pažiūrime tiktai, tada, kai reikia pasitikslinti ar jau yra 18 val. O po to, kartas nuo karto, primenu vaikui, bet jis jau įprato vakarais dažniau lakstyti į tualetą, ir problemų nekyla. Gerti leidžiu, tik atsiklausus. Po 18 valandos, jei ir geria (ne visada), tai 1-2 kartus. Iš pradžių žiūrėdavau kiek geria, dabar nebe, nes sūnus sąmoningai geria nedaug (pats rodo, aiškina, kiek gėrė). Jei ir atsigėrė, tai pats, savo nuožiūra, dažniau lekia į tualetą.
Papildyta:
QUOTE(ingre0202 @ 2010 12 06, 11:33)
o as zadinu.tik buna daug spardymosi,pykimo.mazaja sese pazadina.pradedu manyt,kad naudos tas neduoda.
kiek cia skaitau,tai matau,kad kiekviena mamyte atranda savo metoda kovai su ta bedele.bet turbut irgi isbando daug budu,kol atranda vaikui tinkama.
as dabar irgi griebiuos ir zadinimo nakti,skyscio nedavimas(tai jis nulekes daryt sisiu,atsisuka vonioj krana ir atsigeria paslapcia),petrazoliu arbatos davimas,bet sausos nakties ne vienos
Nuoširdžiai užjaučiu. Oi, kaip man buvo atsibodęs patalynės skalbimas, tas šlapimo kvapas...
Gal jūsų vaikutis jaunesnis už manąjį 5-metį (kovo mėn. bus 6 metai), kad slapčia bando gerti. Aš sūnui išaiškinau kodėl jis vakarais negers, nevalgys sriubos ir jis sutiko. Pamatęs rezultatus, pats yra patenkintas. Aš manau, kad per 3 valandas negėrimo ir "atidavus" likusį šlapimą tualetui, naktį šlapimo pūslė neturi kuo persipildyti ir viskas būna gerai.
Jei įmanoma, pabandykite susitarti su vaiku ir daugiau duokite gerti prieš 18 valandą. Pastebėjau, jei darželyje maniškis išgerdavo daug arbatos, tai namuose gerti nebenorėdavo.
Linkiu sėkmės!