Įkraunama...
Įkraunama...

Kada pratinti vaiką sėstis ant puoduko?

mum niekaip neišeina susidraugaut su puoduku, nesėda nors tu ką verysad.gif , kai nori prašosi kad uždėčiau pampersą, padaro, nuimu ir taip iki kito karto, nei geruoju nei per prievartą prisišnekint neina verysad.gif , jau 2,3 metukai, puikiai žino kada nori, ant klozeto taip pat nesėda. Neišmanau ką daryt, gal kas ką gudraus patars smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fiona35 @ 2007 11 25, 13:48)
Pediatrai teigia,kad vaikai sugeba kontroliuot šlapinimasį,kuomet pradeda vaikščiot.Bent jau man tas vaiko mokinimas sėsti ant puodo nuo 4-6mėn.panašu į dresiravimą.Maniškiai pradėjo mokintis nuo 1.5m,o 2m.sėkmingai darė į puodą(ir naktį).

nesamone, arba ačiū ponui Brazeltonui... Mano vaikas puikiai mokėjo pakentėt ir 4-5 mėnesių - niekada nedarydavo nei ant manes, nei į lovą (ne bent aš labai nekreipiau dėmesio į jo ryškiu NORIU). Sakyčiau, labiau kankinasi vaikučiai, kurie iki dvejų metų vaikščiojo su pamperiais, nes tokio amžiaus vaikas jau pripratęs prie savo pasaulio, rutinos ir nelabai nori savo gyvenimą keisti...

Plius "visada sausios" sauskelnes padaro mums meškos paslaugą - vaikas yra mokomas ignoruoti savo kuno signalus, nes jie tampa nereikšmingi. Ir vėl išmokinti jo to kartais būna labai sunku (tokios patirties taip pat turiu)

Ir dar - niekas nesodina mažus vaikučius ant puodo. Aš pasikartuosiu turbūt (jau kaškur rašiau, turbūt ir šitoj temoj), kad geriausiai sekasi susidraugauti su puoduku, jeigu vaikas ne sedi, o yra laikomas virš jo (vietoj puodo gali būti koks platesnis indas, bliudas...), vaikas labiau yra įpratęs būti pas mamą ant rankų, negu sedėt ant to plasmasinio daikto. Ir 4menesių kūdikius taip pat niekas nesodina. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2007 11 26, 22:24)
nesamone, arba ačiū ponui Brazeltonui... Mano vaikas puikiai mokėjo pakentėt ir 4-5 mėnesių - niekada nedarydavo nei ant manes, nei į lovą (ne bent aš labai nekreipiau dėmesio į jo ryškiu NORIU). Sakyčiau, labiau kankinasi vaikučiai, kurie iki dvejų metų vaikščiojo su pamperiais, nes tokio amžiaus vaikas jau pripratęs prie savo pasaulio, rutinos ir nelabai nori savo gyvenimą keisti... 

Plius "visada sausios" sauskelnes padaro mums meškos paslaugą - vaikas yra mokomas ignoruoti savo kuno signalus, nes jie tampa nereikšmingi. Ir vėl išmokinti jo to kartais būna labai sunku (tokios patirties taip pat turiu)

Ir dar - niekas nesodina mažus vaikučius ant puodo. Aš pasikartuosiu turbūt (jau kaškur rašiau, turbūt ir šitoj temoj), kad geriausiai sekasi susidraugauti su puoduku, jeigu vaikas ne sedi, o yra laikomas virš jo (vietoj puodo gali būti koks platesnis indas, bliudas...), vaikas labiau yra įpratęs būti pas mamą ant rankų, negu sedėt ant to plasmasinio daikto. Ir 4menesių kūdikius taip pat niekas nesodina.  cool.gif

as manau,kad kiekvienam vaikui yra viskas individualiai ir drasiai teigti,kad nuo 4 menesiu reikia pratinti butu neprotinga........mano sunus drasiai sedejo nuo 6 menesiu,o dukryte ismoko per 3 dienas budama 1,4 menesiu(na apytiksliai) anksciau bandziau neiseidavo,nenorejo.....mama pati turi pajusti,kada vaikui yra laikas,o nedaryti is to kulto,kad va nesedi,buna ir 2 metu vaikui nelaikas,o po menesio ziurek jis pats atsises,nereikia per prievarta ir laikytis taisykliu smile.gif Kas tas taisykles nustato,juk patys zmones,ziurek eina vaikas su pampersu o kitos mamos gedina,vaje dar nesedi ant puoduko cool.gif o musu jau sedi.... doh.gif
Kaip ir pvz pasakysiu su ciulptuku,dukrelei 1.10 menesiu ji vis kartais dar ciupltuka paciulpdavo,iprotis buvo,bandeme mesti,ne laikas buvo neisejo ir ka staiga sestadieni pajutau,kad ji jau gali atsisakyti jo ir graziai su juo atsisveikinome...be pykciu,.asaru,ar prievartos.Ir man visiskai vienodai,kad mano vaikui sakydavo,kad tokia didele o dar ciulptuka ciulpi,cia tik to zmogaus bedos,kuris taip sako biggrin.gif
Sekmes susidraugauti su puoduku tada kai pats vaikas pajus jog nori to mirksiukas.gif ir kantrybes mamytems wub.gif
Atsakyti
maniske, tai nuo metuku jau prasytis pradejo, bet...neilgam, ir vel nebesipraso doh.gif
Atsakyti
O mano 1.7metuku sunus,nesipraso zodziais tik tiek kad kai nori atsinesa puoda,ir seip dziaugiuosi per koki menesi mes jau bevik beveik viska darome i puoda lotuliukas.gif ,atsitinka ir taip kad ir i kelnes pridarom lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2007 11 27, 00:24)

Ir dar - niekas nesodina mažus vaikučius ant puodo. Aš pasikartuosiu turbūt (jau kaškur rašiau, turbūt ir šitoj temoj), kad geriausiai sekasi susidraugauti su puoduku, jeigu vaikas ne sedi, o yra laikomas virš jo (vietoj puodo gali būti koks platesnis indas, bliudas...), vaikas labiau yra įpratęs būti pas mamą ant rankų, negu sedėt ant to plasmasinio daikto. Ir 4menesių kūdikius taip pat niekas nesodina.  cool.gif

drinks_cheers.gif juk nuo mazens diegiame vaikams poziurius ir elgesio normas, tai kodel negali buti vienas is ritualo sudeciu sedejimas (nebutinai tiesiogiai) ant puoduko g.gif Juk cia butu ne kankinimas, o kasdienybe prie kurios vaikas priprates.
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2007 11 27, 00:24)

drinks_cheers.gif tikra tiesa
Atsakyti
Maniškei 1,4 m.,sėdėt sėdim ant puoduko,bet nieko į jį nepadarom,gali ji išsėdėti ne vieną minutę,,tik atsistojus nubėga kur ir padaro sisiuką. biggrin.gif Nor vyresnioji nuo metų darė į puoduką,net pati pampersus plėšdavo šalin.
,
Atsakyti
na as pradejau pratinti didziaja anksti , kai tik pradejo vaiksciot , nuo 7 menesiu
Atsakyti
QUOTE(auduse @ 2007 12 14, 01:14)
, kai tik pradejo vaiksciot , nuo 7 menesiu

oho,jau 7men.vaiksciojo blink.gif
Atsakyti
Oi galvos skausmas mums šis klausimas doh.gif
Nuo vasarėlės karts nuo karto bandom padaraugauti su puoduku, bet galiu pasakyti, kad kaku puikiai jis ryte ant puoduko padaro, o vat sysiu schmoll.gif
Bet džiaugiuosi jau ketvirta diena mes draugaujame ne su puoduku o su klozetu biggrin.gif Kaku jau visad padaro į klozeta nu žinoma kartu ir sysiuką, bet va, kad prašytusi sysiu pats dar ne smile.gif Nu ką lauksime manau tuoj ir į mūsų namus ateis šventė tongue.gif
Tad manau reik išlaukti mirksiukas.gif
Atsakyti
O mes tik retsykiais pasiprašom ant puoduko,nors jau 2 metukai blink.gif .kaku jis daro užlindęs už fotelio ie niekaip negaliu atpratinti.Nesinori imtis griežtomo,nes visai nesisės kai užsispirs schmoll.gif .Na gal kaip nors priprasim,reiks pabandyti kitą puoduką nupirkti.Kaip jūs mamytės už grojančius?patarkit smile.gif
Atsakyti