QUOTE(Natuke @ 2007 11 26, 22:24)
nesamone, arba ačiū ponui Brazeltonui... Mano vaikas puikiai mokėjo pakentėt ir 4-5 mėnesių - niekada nedarydavo nei ant manes, nei į lovą (ne bent aš labai nekreipiau dėmesio į jo ryškiu NORIU). Sakyčiau, labiau kankinasi vaikučiai, kurie iki dvejų metų vaikščiojo su pamperiais, nes tokio amžiaus vaikas jau pripratęs prie savo pasaulio, rutinos ir nelabai nori savo gyvenimą keisti...
Plius "visada sausios" sauskelnes padaro mums meškos paslaugą - vaikas yra mokomas ignoruoti savo kuno signalus, nes jie tampa nereikšmingi. Ir vėl išmokinti jo to kartais būna labai sunku (tokios patirties taip pat turiu)
Ir dar - niekas nesodina mažus vaikučius ant puodo. Aš pasikartuosiu turbūt (jau kaškur rašiau, turbūt ir šitoj temoj), kad geriausiai sekasi susidraugauti su puoduku, jeigu vaikas ne sedi, o yra laikomas virš jo (vietoj puodo gali būti koks platesnis indas, bliudas...), vaikas labiau yra įpratęs būti pas mamą ant rankų, negu sedėt ant to plasmasinio daikto. Ir 4menesių kūdikius taip pat niekas nesodina.
as manau,kad kiekvienam vaikui yra viskas individualiai ir drasiai teigti,kad nuo 4 menesiu reikia pratinti butu neprotinga........mano sunus drasiai sedejo nuo 6 menesiu,o dukryte ismoko per 3 dienas budama 1,4 menesiu(na apytiksliai) anksciau bandziau neiseidavo,nenorejo.....mama pati turi pajusti,kada vaikui yra laikas,o nedaryti is to kulto,kad va nesedi,buna ir 2 metu vaikui nelaikas,o po menesio ziurek jis pats atsises,nereikia per prievarta ir laikytis taisykliu

Kas tas taisykles nustato,juk patys zmones,ziurek eina vaikas su pampersu o kitos mamos gedina,vaje dar nesedi ant puoduko

o musu jau sedi....
Kaip ir pvz pasakysiu su ciulptuku,dukrelei 1.10 menesiu ji vis kartais dar ciupltuka paciulpdavo,iprotis buvo,bandeme mesti,ne laikas buvo neisejo ir ka staiga sestadieni pajutau,kad ji jau gali atsisakyti jo ir graziai su juo atsisveikinome...be pykciu,.asaru,ar prievartos.Ir man visiskai vienodai,kad mano vaikui sakydavo,kad tokia didele o dar ciulptuka ciulpi,cia tik to zmogaus bedos,kuris taip sako
Sekmes susidraugauti su puoduku tada kai pats vaikas pajus jog nori to

ir kantrybes mamytems