Įkraunama...
Įkraunama...

Kada pratinti vaiką sėstis ant puoduko?

mes ant puoduko bandem sedet kai ismokom sedet, o sysiuka daryt i kriaukle dar anksciau (kaip semetos kristina pasakojo)
taciau prasytis tai tik dabar jau ismoko ir tai ne visada, o prasosi taip: i klyna su rankute patapsnoja, ir tada jau bega...
Atsakyti
tiesa, nakty tai vis dar su pamperiu, nes miega puse nakties musu lovoj, tai avariju nesinori... nors pries miega pampery labai nenoriai dedasi wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo traliabum: 11 sausio 2004 - 03:13
Noriu mamyčių paklausti. Vakar mačiau pirkti puoduką - kėdutę. Na toks kur kaip kėdutė, atsidengia ir tada pudukas. Manau žinot. Gal kuri tokį turite, ar verta jį pirkti, gal mažylis ant jo noriau sėda? Ar geriau tas tradicinis?
Atsakyti
Mes tai tokio labai ieskojom... Patogesnis vaikui sedet, o ir kas turejo rekomendavo thumbup.gif Bet kiekvienas vaikas skirtingai... Maniske pvz. ant paprasto puoduko nesesdavo nei uz ka, turejom 2- paprasta ir grojanti. Iskart ant tualeto, specialus dangtis irgi nepatiko, tai laikydavau, dabar jau pati sedi. Tai ir norejom kedute pirkt, tik niekur nematem tokios... huh.gif
Atsakyti
Daug paprasciau vaika priprantinti , jei pradedi sodinti ant puoduko nuo 6-9men, (kai jau vaikas pats sedi). Tai pampersai tampa maziau reikalingi. Ir sulaukus 1.5 metu vaikas pats nenores ju detis. Mano sunui dar tik metai ir 4men. , o jau pampersai beveik neraikalingi (tik mieste).
Atsakyti
Sūnui metukai ir 4 mėnesiai, ir tik prieš pora dienų jis sąmoningai padarė į puoduką. Nebuvo jokių pratinimų, sodinimų ( nors būdamas 7-8 mėn kartais pasėdėdavo, bet beveik be rezultatų..). Sūnui sulaukus metukų puoduku ėmė "naudotis" jo mylimiausi pliušiniai žaisliukai, pvz. pasodinu Karlsoną, jau ir Margiris sėdi smile.gif Taip pat visados aiškinau, kad į puoduką reikia daryti "ssss", manau, vaikas suprato, tačiau sodinamas imdavo priešintis ir pykti. Tai ir nustojau jam puoduką siūlyti ( esu absoliučiai prieš bet kokią prievartą), o su balutėmis ant grindų (kai lakstydavo be pamperso) susitaikiau.

Tačiau užvakar įvyko lūžis - sūnus tiesiog atisėdo ir padarė ką reikia ir kur reikia, man net nebūnant kambaryje smile.gif Galvojau, gal atsitiktinumas, tačiau šiandien, vos nuėmiau pampersą, Margiris rimtai pasakė " ssss", tada, mane palikęs virtuvėje, pats nuėjo į kambarį ir ..po kelių minučių puoduke radau dar šiltą sąmoningos veiklos įrodymą smile.gif

Taigi, turiu ir savąją pratinimo prie puoduko teoriją - neversti vaiko, pasitikėti juo ir leisti jam pačiam atrasti savo laiką...
Atsakyti
Maniske 1.5 metu mergina su puoduku isvis nedraugauja huh.gif . Laukausi nuostatos- jokios prievartos,nes,manau, rezultatai bus tik blogesni. Bandau sodinti ant puoduko,bet ji bega nuo puoduko kaip nuplikyta, ne minuteles nepasedi,uztat sedi ant puoduko ir sese ir visi meskinai,bet tik ne maze rolleyes.gif .
Vyresnioji prie puoduko priprato labai greitai, kiek pamenu,pusantru metuku sauskelnes naudojom tik nakciai.
Mazoji labai daug sneka, daug ka supranta, bet,matyt,puoduko laikas dar neatejo,uoliai naikinam pampersus huh.gif .
Atsakyti
Maniskei 1m ir 4men. Pamperiai reikalingi tik miegui (pietu m. ir nakciai) ir i lauka. Naktinis pamperis visada buna pilnas ir dar atsikelus daug padaro. O is lauko dazniausiai griztam su tusciu, t.p. per pietu miega dazniausiai nespeja pridaryti. Bet va kai einam i svecius ir pradeda prasytis, nesupranta kodel jos ant puodo nesodinam. Ji KAKU KAKU ir ziuri i mus. Teks puoda su savim temtis. rolleyes.gif
Atsakyti
Tai va pasigyriau, kad su puodu bendraujam visai neblogai, tai dabar po svenciu vel teko zengti zingsni atgal sad.gif Beveik tris dienam visur bastemes ir neturejom laiko kada su puodais zaist ir "leidom" daryt i pampa. Ji pasipraso, o mes tipo "daryk daryk", padaro... aha... jokio diskomforto... dabar jau nustojo prasytis ir vakar vakare 6 kelnias susiusiojo sad.gif Dabar turiu sodinti savo nuoziura, visa laime, kad neatsisako sestis ant puodo unsure.gif . Tikiuosi per savaite vel grisim i senas vezias rolleyes.gif
Atsakyti
nu va, musu 1,8 m. dukryte jau antr savaite kaip mokosi sio meno. Sekasi neblogai - pasipraso "sis" ir padaro. Bet su didesniu reikalu - panasiai kaip pas Paulute, kad rase... tik i pamperi ar i kelnes, ar ant zemes, o ant puodo - priesinasi ta daryt. Tiesa, 2 kartus padare verkdama, bet kazkaip netycia, turbut nepavyko "sustabdyt", nes siaip sustabdo ir sutraukia viska atgal, jei pasodinam.

Per savaitgali daug buvom gamtoj - tai liepdavau i pamperi daryt tai dabar ir vel truputi aptingo prasytis. blink.gif
Atsakyti
QUOTE (gitana s @ 2004 02 09, 16:52)
Daug paprasciau vaika priprantinti , jei pradedi sodinti ant puoduko nuo 6-9men, (kai jau vaikas pats sedi). Tai pampersai tampa maziau reikalingi. Ir sulaukus 1.5 metu vaikas pats nenores ju detis. Mano sunui dar tik metai ir 4men. , o jau pampersai beveik neraikalingi (tik mieste).

ne velnio. Sodindavau panele tokia amziaus ant puoduko ir dazniausiai jinai padarydavo sisi tenai. Bet va kazkur nuo metu kategoriskai atsisake sestis ant puodo - ir taip kazkur du menesius. Dabar vel p otruputi sedasi ant puoda, bet nieko nepadaro - pasedi, paklauso kaip as sakau daryk sisi dar pasedi ir nueina.
Atsakyti
Atsiprashau mamyciu, jei jau shi tema kazkur buvo nagrineta, bet ash saziningai ieshkojau, ir neradau tongue.gif
Kada jus pratinotesavo atzalas sestis ant puoduko? Mano tevai man pasakojo, kad buvau 8 menesiu, kai pradejo sodinti, o 14 men. jau pati "pasisakydavau", kad noriu Aaa aaa... biggrin.gif Mano dukrai 11 men, bet man atrodo dar per kvailute, kad sodinciau ant puoduko...
Mano drauges sunus jau beveik 4 metu, ir vis dar su pampersais... g.gif
Tad kada, jusu nuomone, optimaliausias amzius sodinti vaika ant puoduko? cool.gif
Atsakyti