Įkraunama...
Įkraunama...

Laparoskopija

QUOTE(Rute @ 2010 09 21, 14:15)
darė darė. Čia 2in1  biggrin.gif  klausk kas domina. Daro laparaskopiją, ir po tapačia narkoze histeroskopiją padaro.  4u.gif

papasakokit kaip pasiruosti siai operacijai bijau labai ir ka ten daro per ta operacija?
Atsakyti
QUOTE(mergicka393 @ 2010 09 21, 13:18)
papasakokit kaip pasiruosti siai operacijai bijau labai ir ka ten daro per ta operacija?

ruoštis analogiškai kaip LP. Tik tiek, kad darydami histero, apžiūrės gimdą iš vidaus.
Aš į ligoninę ėmiau chalatuką, šlepetes, higienos reikmenis, vandenuko ir skaitinių. Depiliaciją pasidariau pati namie būdama. Manęs neklizmavo, ir jokių 'valančių' gėrimukų negėriau. Iš vakaro tiesiog mažiau ir lengviau valgiau. Ryte paguldė ir išoperavo, sekančią dieną paleido iš ligoninės.
LP metu ties bamba padaro skylutę ir įveda kamerą, o pilvo apačioje padaro 1 arba 2 skylutes vamzdeliams (2 skylutes padaro kai ką nors tvarko operacijos metu). Pati operacija atliekama su narkoze, tad nėra labai baisu.
Atsibudus irgi skausmai pusėtini ir nėra labai dideli. Gal didesnis diskomfortas kyla dėl į organizmą pripustų dujų, bet jos su laiku išsivaikšto. 4u.gif
Man atrodo pradiniame pusl. yra sarasa daiktu kuriuos reikia pasiimti.
Atsakyti
QUOTE(Rute @ 2010 09 21, 14:27)
ruoštis analogiškai kaip LP. Tik tiek, kad darydami histero, apžiūrės gimdą iš vidaus.
Aš į ligoninę ėmiau chalatuką, šlepetes, higienos reikmenis, vandenuko ir skaitinių. Depiliaciją pasidariau pati namie būdama. Manęs neklizmavo, ir jokių 'valančių' gėrimukų negėriau. Iš vakaro tiesiog mažiau ir lengviau valgiau. Ryte paguldė ir išoperavo, sekančią dieną paleido iš ligoninės.
LP metu ties bamba padaro skylutę ir įveda kamerą, o pilvo apačioje padaro 1 arba 2 skylutes vamzdeliams (2 skylutes padaro kai ką nors tvarko operacijos metu). Pati operacija atliekama su narkoze, tad nėra labai baisu.
Atsibudus irgi skausmai pusėtini ir nėra labai dideli. Gal didesnis diskomfortas kyla dėl į organizmą pripustų dujų, bet jos su laiku išsivaikšto.  4u.gif
Man atrodo pradiniame pusl. yra sarasa daiktu kuriuos reikia pasiimti.

o prie taves kas nors buvo salia po operacijos? man tai daris santariskese Ciurliene, mazum yra kam dariusi ji?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergicka393: 21 rugsėjo 2010 - 12:40
Kiek naujų mergaičių bigsmile.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
o gal yra tokiu, kurios uzmigo tikedamosi, kad joms padarys laparoskopija, o atsibudusios po narkozes suzinojo, kad joms vis delto prireike padaryti laporotomija? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kiskius @ 2010 09 21, 09:50)
rimtai????  bigsmile.gif tai apsigalvojai? kodel? o kas vedejas/a siuo metu yra? nes kiai mane operavo tai Ivonaitis buvo..  g.gif

Aš nepersigalvojau, tiesiog Abromavičienė nedirba, atostogauja atrodo ax.gif Šiuo metu vedėja - Valikonytė bigsmile.gif Tai žinok pati Petrauskienė viską už mane susitarė su vedėja (nes pasak jos, vedėja tas operacijas labai gerai daro), nieko nesipirkau iš anksto (ten kitoms kažkokių priemonių reikia susipirkti) blush2.gif Ir dar pooperacinėje palatoje mane abi aplankė ir domėjosi kaip jaučiuosi ax.gif

QUOTE(Rute @ 2010 09 21, 13:27)
Atsibudus irgi skausmai pusėtini ir nėra labai dideli. Gal didesnis diskomfortas kyla dėl į organizmą pripustų dujų, bet jos su laiku išsivaikšto.  4u.gif

Man tai praktiškai neskaudėjo ir neskauda pilvo (net per mm labiau skaudėdavo) biggrin.gif Bet va tos dujos tai doh.gif Visą naktį petį skaudėjo, bet dabar jau beveik nebejaučiu thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(mergicka393 @ 2010 09 21, 13:30)
o prie taves kas nors buvo salia po operacijos?

Aš tai atsibudau pooperacinėje palatoje kažkur po 1,5 val nuo operacijos pabaigos, tada kažkur po valandos nuvežė į mano palatą (nes lašino 2 lašelines) ir tada jau iškart atėjo MB, po to mama su sese biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kivuka @ 2010 09 21, 14:55)
Aš nepersigalvojau, tiesiog Abromavičienė nedirba, atostogauja atrodo  ax.gif Šiuo metu vedėja - Valikonytė  bigsmile.gif  Tai žinok pati Petrauskienė viską už mane susitarė su vedėja (nes pasak jos, vedėja tas operacijas labai gerai daro), nieko nesipirkau iš anksto (ten kitoms kažkokių priemonių reikia susipirkti)  blush2.gif Ir dar pooperacinėje palatoje mane abi aplankė ir domėjosi kaip jaučiuosi  ax.gif
Man tai praktiškai neskaudėjo ir neskauda pilvo (net per mm labiau skaudėdavo)  biggrin.gif  Bet va tos dujos tai  doh.gif  Visą naktį petį skaudėjo, bet dabar jau beveik nebejaučiu  thumbup.gif
Papildyta:

Aš tai atsibudau pooperacinėje palatoje kažkur po 1,5 val nuo operacijos pabaigos, tada kažkur po valandos nuvežė į mano palatą (nes lašino 2 lašelines) ir tada jau iškart atėjo MB, po to mama su sese  biggrin.gif

o po kokio laiko galima bandyti pastoti?
Atsakyti
QUOTE(mergicka393 @ 2010 09 21, 13:59)
o po kokio laiko galima bandyti pastoti?

Gali bandyti ir tą patį ciklą (jei turėsi jėgų ir noro ND atlikti) biggrin.gif Mano atveju, tai šį ciklą O anksčiau buvo, tai pradėsiu nuo kito gaudyti žirniuką ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kivuka @ 2010 09 21, 15:03)
Gali bandyti ir tą patį ciklą (jei turėsi jėgų ir noro ND atlikti)  biggrin.gif  Mano atveju, tai šį ciklą O anksčiau buvo, tai pradėsiu nuo kito gaudyti žirniuką  ax.gif

o kokio tikimybes po sios operacijos pastoti yra?
Atsakyti
QUOTE(mergicka393 @ 2010 09 21, 14:11)

Mergaitės, VISADA pastojimo tikimybė yra 50/50- arba pastoji arba ne tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(mergicka393 @ 2010 09 21, 14:11)

Na tai jeigu viską tau ten pajėgia sutvarkyti, tai pati didžiausia tikimybė pastoti būtent per pirmą pusmetį mirksiukas.gif Nes ne visada visoms įmanoma ten atrastas bėdas sutvarkyti... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Krempudra @ 2010 09 21, 13:42)
o gal yra tokiu, kurios uzmigo tikedamosi, kad joms padarys laparoskopija, o atsibudusios po narkozes suzinojo, kad joms vis delto prireike padaryti laporotomija?  unsure.gif

pirmą kartą ruošiausi LP, o nuvažiavus operuojantis gydytojas iškart pasakė kad bus laparotomija (buvo per didelė mioma). Nieko, iškenčiamas tas skausmas 4u.gif Palyginus LP su laparotomija, LP yra tikrai tik juokas.
Skaičiau, kad kažkuriai merginai forume buvo, kad operacijos metu teko atlikti laparotomiją, bet čia jau matyt atskiri ir tikrai vienetiniai atvejai. 4u.gif
Atsakyti