Įkraunama...
Įkraunama...

Palapinės ir miegmaišiai

Pasidalinkit patirtimi kokias turite palapines bei apie jų privalumus. Norime nusipirkti palapinę, bet nieko nenusimanom....
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2007 08 13, 20:10)
Pasidalinkit patirtimi kokias turite palapines bei apie jų privalumus. Norime nusipirkti palapinę, bet nieko nenusimanom....

mes turim palapinę iš Easy Camp,tai jau trečius metus naudojam,nieko nenutiko schmoll.gif o be to,šią vasarą,turėjom 2 savaitgalius gamtoj,per kuriuos lietus pliaupė,tai dauguma miegojo balose,o mūsų palapinė visai vandens nepraleido-nei pro viršų,nei pro dugną thumbup.gif
Atsakyti
musu palapine irgi easy camp. nesiskundziam biggrin.gif
Atsakyti
smile.gif+2007 08 14, 14:12-->
QUOTE(curly smile.gif @ 2007 08 14, 14:12)
musu palapine irgi easy camp. nesiskundziam  biggrin.gif

ir mes. toookia didele thumbup.gif turim.pralaidumas 2000mm. 4 suauge ir vaikas.
ir tos pacios firmos miegmaisius.geriau nepagailet viena kart pinigu, kad nereiktu vis pirkinet. na zinot ta patarle...
Atsakyti
QUOTE(Stigma @ 2007 08 13, 19:22)
mes turim palapinę iš Easy Camp,tai jau trečius metus naudojam,nieko nenutiko schmoll.gif o be to,šią vasarą,turėjom 2 savaitgalius gamtoj,per kuriuos lietus pliaupė,tai dauguma miegojo balose,o mūsų palapinė visai vandens nepraleido-nei pro viršų,nei pro dugną thumbup.gif

Na o kiek ta Jūsų EASY CAMP kainavo? Aš kiek žiūrėjau tai yra dar su numeriais, o kuris Jūsų numeris? Ir dar klausimėlis 4u.gif kur pirkot?
Ačiū visoms už patarimus. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2007 08 15, 21:09)
Na o kiek ta Jūsų EASY CAMP kainavo? Aš kiek žiūrėjau tai yra dar su numeriais, o kuris Jūsų numeris? Ir dar klausimėlis 4u.gif kur pirkot?
Ačiū visoms už patarimus.  thumbup.gif

pirkom senukuose,pas mus yra 6vietė ax.gif vienoj pusėj 4 vietos,prieangis ir iš kitos pusės 2 vietos ax.gif kainavo 329Lt,bet verta mirksiukas.gif mes kol kas dviese tesivažinėjam,bet į tą 2vietį vis tenka draugus apgyvendint biggrin.gif o šiaip planavom,kai su vaiku važiuosim,jis turės savo kampą bigsmile.gif
Atsakyti
o mes turim LOAP cekiska palapine, jau kokius 6 metus, atlaiko viska, nepralyja, patogiai statosi ir ventiliuojasi gerai, labai dziaugiames ir dar draugams skoliname, tai pasinaudoje irgi tokia pat perka smile.gif
Atsakyti
Mes taip pat turim palatkę Easy Camp, jau trečią, nes poreikiai vis auga. Paskutinę pirkom tik šiemet, keturvietę , mokėjom apie 250 Lt. Vandens pralaidumas 2000ml, nors prieš tai buvusi trivietė pasirodo tik 800 ml praleisdovo, bet su ja jokių problemų taip pat nebūdavo.
Dar labai svarbu, kad palapinė lengvai būtų pastatoma ir išardoma, kad nereikėtų visą dieną sugaišti, kol ją pastatai.
Taip pat labai gerai turėti pripučiamą čiužinį į palapinę, o miegmaišį perkant reikia atkreipti dėmesį, iki kokios žemiausios temperatūros jis tinkamas naudoti. Aš pirkau iki +8, nes nusprendžiau, kad žiemą tikrai niekur nekeliausiu ir man nereikalingas iki -15, pvz. O nuo to ir kaina priklauso.
Tai tiek iš mano patirties!

Geros kelionės! tourist5.gif tourist5.gif
Atsakyti
QUOTE(Herbal @ 2007 08 21, 10:31)
Mes taip pat turim palatkę Easy Camp, jau trečią, nes poreikiai vis auga. Paskutinę pirkom tik šiemet, keturvietę , mokėjom apie 250 Lt. Vandens pralaidumas 2000ml, nors prieš tai buvusi trivietė pasirodo tik 800 ml praleisdovo, bet su ja jokių problemų taip pat nebūdavo.
Dar labai svarbu, kad palapinė lengvai būtų pastatoma ir išardoma, kad nereikėtų visą dieną sugaišti, kol ją pastatai.
Taip pat labai gerai turėti pripučiamą čiužinį į palapinę, o miegmaišį perkant reikia atkreipti dėmesį, iki kokios žemiausios temperatūros jis tinkamas naudoti. Aš pirkau iki +8, nes nusprendžiau, kad žiemą tikrai niekur nekeliausiu ir man nereikalingas iki -15, pvz. O nuo to ir kaina priklauso.
Tai tiek iš mano patirties!

Geros kelionės! tourist5.gif  tourist5.gif

Kur pirkai jei ne paslaptis 4u.gif Kažkaip jos man brangesnės atrode... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimukas @ 2007 08 21, 12:01)
Kur pirkai jei ne paslaptis  4u.gif  Kažkaip jos man brangesnės atrode... g.gif

man irgi atrodo turetu but brangesnes, gal cia su nuolaida?
nes jei gera palapine tai dviviete apie 200lt kainuoja, na cia tokia musu salygom, ne i kalnus smile.gif apie tas jau nesneku.
mes irgi dabar noretume i didesne pasikeisti, nors turime keturviete, bet zema, noretume dabar aukstos kokiu 160cm aukscio smile.gif
o del miegmaisiu, tai labiau reik ziuret temperatura komforto, nes ta kritine, tai jau reiskia, kad bus salta, bet nenusalsi smile.gif ir dar labai svarbu ziuret, kad miegmaisio siules nebutu kiaurai persiutos, na net nezinau kaip paaiskint, zodziu turetu but virsutine medz. susiuta su uzpildu, bet nepersiuta per apatine, o kitoj vietoje apatine medz. su uzpildu, tada nepucia ir nesala per siules smile.gif tikiuosi kas nors suprato tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimukas @ 2007 08 21, 14:31)
Kur pirkai jei ne paslaptis  4u.gif  Kažkaip jos man brangesnės atrode... g.gif

Senukuose buvo su nuolaida tipo, bet kažkur kitur tokią pat mačiau tik kitokios spalvos - kaina ta pati be nuolaidos. Čia vasaros pradžioje pirkom. Grįžus namo pažiūrėsiu tikslų pavadinimą. O jos aukštis 185 cm - labai patogi, bet prieangis mažokas, rašė 150 cm, o kai pastatai gaunasi mažas, nes į viršų siaurėja. Bet nuo lietaus šį tą paslėpti tikrai galima. Ir kaip jau minėjau - lengvai pastatoma. Nes būna kitos sudėtingos konstrukcijos, nors jei ruošiamasi atostogauti gamtoje 2 savaites ar pan. labai patogu turėti didelę. thumbup.gif

va taip didis.gif
Atsakyti
Man yra tekę statyt tą Easy Camp lietui lyjant, taigi sušlapo viršutinis sluoksnis greičiau, nei spėjom įtempti jį ir aišku kol rišau viduj šniurelius ir kabinau prie kilpučių, tai iš vidaus irgi liečiausi prie šlapio audinio. Taigi, drėgnoka buvo, prieangio dalyje ant lubų kabėjo vandens lašai. Instrukcijoj rašo, kad negalima prie šlapio liestis iš vidaus. Čia kaip ir lietsargio principas, nešlampa tik įtempta medžiaga, tik išskleistas. Tai va, lyjant kiek sudėtinga buvo laikytis taisyklių...
Atsakyti