Įkraunama...
Įkraunama...

Raumenų stangrinimas/riebalų deginimas

Jau 5 dienos vaikstau i treniruokliu sale ax.gif norisi eiti kasdien, bet girdejau, kad negerai eiti kasdien, nes raumenys turi pailseti ir t.t... Gal zinote kaip yra is tikruju? ir dar pastebejau viena dalyka, sportuoti einu kartu su drauge, pas mus ta pati programa sudaryta, bet as per treniruote tiesiog varvu nuo prakaito, o draugei gal ten pora lasiuku per visa laika ir susikaupia ant kaktos g.gif Gal kas zinote nuo ko cia priklauso, gal kuri is musu viska darome neteisingai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(nendre @ 2009 07 05, 12:08)
Jau 5 dienos vaikstau i treniruokliu sale ax.gif norisi eiti kasdien, bet girdejau, kad negerai eiti kasdien, nes raumenys turi pailseti ir t.t... Gal zinote kaip yra is tikruju? ir dar pastebejau viena dalyka, sportuoti einu kartu su drauge, pas mus ta pati programa sudaryta, bet as per treniruote tiesiog varvu nuo prakaito, o draugei gal ten pora lasiuku per visa laika ir susikaupia ant kaktos g.gif Gal kas zinote nuo ko cia priklauso, gal kuri is musu viska darome neteisingai? g.gif

Greičiausiai draugei netinka programa.
Atsakyti
QUOTE(Kaktusė @ 2009 07 05, 13:59)
Greičiausiai draugei netinka programa.

tikrai nebutinai. Kiekvieno organizmas skirtingai reaguoja į krūvį, todėl nereiktų sakyt "tinka/netinka" vien pagal išskiriamo prakaito kiekį. Toj pačioj aerobikoj yra taip pat intensyviai sportuojančių merginų, bet gi ne visos po treniruotės būna varvančios.
Atsakyti
O kaip ten del vaiksciojimo kasdien i treniruotes? as noriu tik raumenukus sutvirtinti, tai bijau, kad "nesudegtu", prigasdino mane kiti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nendre: 06 liepos 2009 - 20:44
QUOTE(nendre @ 2009 07 06, 20:42)
O kaip ten del vaiksciojimo kasdien i treniruotes? as noriu tik raumenukus sutvirtinti, tai bijau, kad "nesudegtu", prigasdino mane kiti biggrin.gif

Nesudegs, bet raumuo trumpės, gi pompuojatės salėj. 5 k/ sav. - idealu. Įsivaizduokit, jei mesit sportuot, o organizmas bus kasdien pripratęs gauti "dozę". Nepersistenkit, su 4-5 kartais galima drąsiai koreguot kūno formas.
Atsakyti
QUOTE(nendre @ 2009 07 06, 21:42)

As skaiciau, kad 3k/sav. - kuno formoms palaikyti, tvirtinti, 4k/sav. - raumenu auginimui, 5k ir daugiau / sav. - prof.sportininkams.

Siulyciau pradeti tik nuo 3k/sav., o po keliu menesiu ziureti , ar tau uztenka ar ne.
Pati kazkada sportuodavau 4k./sav, buvo lyg ir perdaug (bent psichologiskai tikrai), dabar 3k/sav, saziningai dirbant matysi rezultatus.
Atsakyti
QUOTE(be*starlet @ 2009 07 07, 15:32)
As skaiciau, kad 3k/sav. - kuno formoms palaikyti, tvirtinti, 4k/sav. - raumenu auginimui,  5k ir daugiau / sav. - prof.sportininkams.

Oi nea... profai sportuoja kone kasdien. Aš pati sportuoju 4-5k, man ne perdaug.. įprotis ir tiek. Aišku, jei nendre nesiruoši visuomet būti fiziškai aktyvi dėl kažkokių priežasčių, tai užsibrėžti 5k. tikrai nereiktų. Dar priklauso nuo to, ar anksčiau sportavusi ir kokiais "kiekiais".
Atsakyti
Pries vaikuti vaiksciojau i treniruokliu sale, lankiau sokius... o po vaiko atsiradimo i sporto klubus Lietuvoje nelabai turejau galimybes nueiti. Bet tekdavo dirbti visokius fizinius darbus, tai remontas namie, tai padeti tevams ivairiuose darbuose, tai dar visokiu darbeliu smile.gif o cia Anglijoje kaip ir neliko tokiu, tai pradejau eiti i treniruotes ax.gif

Kazin ar gerai, kad kita diena man nieko neskauda, kaip buvo pirmomis 2 dienomis g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(nendre @ 2009 07 07, 20:46)
Pries vaikuti vaiksciojau i treniruokliu sale, lankiau sokius... o po vaiko atsiradimo i sporto klubus Lietuvoje nelabai turejau galimybes nueiti. Bet tekdavo dirbti visokius fizinius darbus, tai remontas namie, tai padeti tevams ivairiuose darbuose, tai dar visokiu darbeliu smile.gif o cia Anglijoje kaip ir neliko tokiu, tai pradejau eiti i treniruotes ax.gif

Kazin ar gerai, kad kita diena man nieko neskauda, kaip buvo pirmomis 2 dienomis g.gif ?

Nieko ir neturi skaudėt. Mitas, kad jei kitą dieną nejauti raumenų skausmo - mažai arba blogai sportuoji. Išvis eik sportuot tada, kai norisi, o ne "šią sav sportavau tik 4 kartus, o man priklauso 5". Jei norisi, reikalauja organizmas - pirmyn. Nenori - ilsėkis.
Atsakyti
Man iškilo klausimas, po treniruotės rekomenduojama valgyti baltyminį maistą, kad raumenims būtų iš ko formuotis, o jei aš nieko nevalgau, tai čia kaip g.gif
Atsakyti
QUOTE(Meila @ 2009 07 08, 10:46)
Man iškilo klausimas, po treniruotės rekomenduojama valgyti baltyminį maistą, kad raumenims būtų iš ko formuotis, o jei aš nieko nevalgau, tai čia kaip g.gif

Ir nebūtina valgyti, bet per dieną vistiek tam tikras kiekis baltymų yra reikalingas, nesvarbu, kuriuo paros metu juos vartosite. Tiesiog baltyminis maistas yra sunkiai virškinamas, bet po treniruotės atstato raumenų tonusą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo: 08 liepos 2009 - 11:13
QUOTE(solo @ 2009 07 08, 12:05)
Ir nebūtina valgyti, bet per dieną vistiek tam tikras kiekis baltymų yra reikalingas, nesvarbu, kuriuo paros metu juos vartosite. Tiesiog baltyminis maistas yra sunkiai virškinamas, bet po treniruotės atstato raumenų tonusą.

Aišku 4u.gif
O baltyminis maistas neturi įtakos riebalų degimui blush2.gif
Atsakyti