Prezidente,ačiū už patarimą,bet nelabai įsivaizduoju siūlų džiovinimo po garinimo.
Gal galėtumėt patart, kiek moheros siūlų reikėtų suknelei 170 cm ūgiui? Ir kelių eilių servetėlės reikėtų, kad suknelė būtų iki kelių? Ačiū iš anksto
[quote=rasa32,2010 10 09, 17:18]
Rodau ''pilkosios sukneles'' savaji varianta
Pasuknele,kaspinas-cia tik mano atributai,kad galeciau pademonstruoti Kokie bus is tikruju net nezinau....Sukneles seimininke aukstesne ir didesne krutine,tai reik ivertint ziurint
labai grazi suknele
Rodau ''pilkosios sukneles'' savaji varianta
Pasuknele,kaspinas-cia tik mano atributai,kad galeciau pademonstruoti Kokie bus is tikruju net nezinau....Sukneles seimininke aukstesne ir didesne krutine,tai reik ivertint ziurint
labai grazi suknele
QUOTE(Sandriene123 @ 2010 10 11, 16:24)
Prezidente,ačiū už patarimą,bet nelabai įsivaizduoju siūlų džiovinimo po garinimo.
Siūlus reikėtų suvyti į gijas, kad ir kėdės atlošu pasinaudojant, (kaip čia) ir džiovinti panašiai kaip įprastus skalbinius. Kad ir ant virvės.
Šitaip siūlus galima net ir skalbti. (Tik rekomenduotina rankomis. )
QUOTE(grete @ 2010 10 12, 22:24)
Siūlus reikėtų suvyti į gijas, kad ir kėdės atlošu pasinaudojant, (kaip čia) ir džiovinti panašiai kaip įprastus skalbinius. Kad ir ant virvės.
Kam taip vargti? Pakanka sudeti siulu kamuolius i kiaurasamti ir palaikyti keleta minuciu virs puodo su verdanciu vandeniu. Tada sudeti kamuoliukus ant radiatoriaus (gyvatuko) ir laukti, kol isdzius. Galima padziovinus persukti kamuoliukus, kad vidurys isdziutu greiciau.
Svarbiausia, kamuoliuku nesusukti labai kietai, kad siulai neprarastu purumo.
Deja, is praktikos zinau, kad joks siulu garinimas nepadeda, kai mezginys ,,suka" i sona. Reikia keisti rasta.
QUOTE(Vandenė @ 2010 10 11, 22:02)
Gal galėtumėt patart, kiek moheros siūlų reikėtų suknelei 170 cm ūgiui? Ir kelių eilių servetėlės reikėtų, kad suknelė būtų iki kelių? Ačiū iš anksto
As suknele mezgiau sau is mocheros, mano ugis 175, bet dariau truputi zemiau keliu. Tai va, sunaudojau2800m, as matuoju metrais, bet esu stamboko sudejimo, tai dar aisku priklauso, ar megzi lieknai, ar apkuniai. Sukneles virsu mezgu plnesniais virbalais Nr. 2,5-3, o sijonine dali mezgu Nr. 4- Nr. 4,5. Sekmes, tikiuosi aiskiai paaiskinau, jei kas neaisku, klausk
meskute231, tos žydros suknelės rankoves platinai vienoj vietoj ar dvejose?
QUOTE(matre @ 2010 10 13, 13:08)
meskute231, tos žydros suknelės rankoves platinai vienoj vietoj ar dvejose?
dviejose. ten kur stulpeliai su užmetimu
QUOTE(mijuke @ 2010 10 13, 10:25)
As suknele mezgiau sau is mocheros, mano ugis 175, bet dariau truputi zemiau keliu. Tai va, sunaudojau2800m, as matuoju metrais, bet esu stamboko sudejimo, tai dar aisku priklauso, ar megzi lieknai, ar apkuniai. Sukneles virsu mezgu plnesniais virbalais Nr. 2,5-3, o sijonine dali mezgu Nr. 4- Nr. 4,5. Sekmes, tikiuosi aiskiai paaiskinau, jei kas neaisku, klausk
nu va,kaip viskas nuo mezgimo ir nuo mezgejos priklauso .Nesu sumezgusi daugiau nei 2000 m ,kad ir didesnio dydzio suknelei.o vidutinio M dydzio suknelei ilgom rankovem perku 6-7 kamuoliukus ,be rankoviu 5-6 kamuoliukus po 220-230m
Mijuke, ačiū
Viliuteee, o kokio storio virbalais jūs mezgate?
Dar nepasiekiau siūlų parduotuvės, tai dar megzt nepradėjau O lapkričio pabaigai jau norėčiau nusimegzt, tik kažin ar spėsiu
Viliuteee, o kokio storio virbalais jūs mezgate?
Dar nepasiekiau siūlų parduotuvės, tai dar megzt nepradėjau O lapkričio pabaigai jau norėčiau nusimegzt, tik kažin ar spėsiu
QUOTE(Tarškutė @ 2010 10 11, 14:24)
jei dar vis man klausimas, tai atsakau, viršus kiaurarščiu (1 eile - 2 sumegztos iš kairės, užmetimas , tada, pagal raštą, 3 eilė - užmetimas, 2 sumegztos iš dešinės, užmetimas, berods taip surašiau, tik kraštus riekia pasiderinti, kad neskersuotų, nes darugei nepavyko iš pradžių ) apačia gerom akim su kiauraraščio intarpu Geras akis lengva platinti
Ačiū Tarškute
Sandriene, siūlų džiovinti nereikia, jie nespėja sušlapti, reikia iš lėto traukiant sukti kamuolį ir vsio. Jie vos vos sudrėksta, ir jei iš karto naudoji, labai greitai susimezga. Dėl šventos ramybės galima ant radiatoriaus kamuolį padėt
Papildyta:
Ir man toks pervyniojimas bent iki šiol visada padėdavo. Pavargt reikia
Papildyta:
Ir man toks pervyniojimas bent iki šiol visada padėdavo. Pavargt reikia