O aš pastebėjau vieną dalyką - duonkepės su dviem mentelėm geriau, ruginei duonai iškepti pilnai užtenka valandos ir gaunasi drėgna labai skani duona, orkaitėj man kažkaip ji sausesnė būna. Mama turi su viena mentele duonkepę tai ir keksai kepa žiauriai ilgai - su viskuo apie 4,5 val. o tos didesnės - tik 1,20 val., tai gal todėl ir duona neiškepa daug kam, tada reikia ilgiau kepti arba kept orkaitėj.
O dėl maišymo, tai aš pabandžiau kaip kažkas patarė - rankom, vis padrėkinant, tai dabar kitaip ir nebemaišau, kaip mat viskas susiminko ir elektross nereikia naudot , nors pradžioj tai sudedu visus sausus produktus ir inde viską sumaišau, o tada jau pilu vandenį, raugą ir išmaišius minkau. Kildinti galima ir duonkepės kibirėlyje, tik mentelę reikia išimti - aš tai uždengiu ir įstatau ją į pašildytą orkaitę, labai gražiai iškyla, tik jau dėti į duonkepę atgal reikia labai atsargiai nes sukrenta...
Laba, visoms kepėjėlėms
Tikiuosi, priimsit į savo gretas Duonytę jau keletą mėnesių kepu. Kepu kvietinę ir ruginę tik su raugu ir tik orkaitėje, bet vat bėda, kad ne visada gaunasi......
Ir nžn, ar čia miltai kalti, ar kepėja Nes pastaruoju metu nuadoju neekstrinius kvietinius miltus. Ir su kildinimu sunkoka, kai orai atšalo. Kildinu 4 val maždaug 30-40 laipsnių orkaitėje, apačioje įstačiusi skardą su vandenuku. Arba į didesnį indą pilu verdantį vandenį ir į jį dedu formą su tešla, dar pridengiu formą popieriumi. duonelę iš 500g miltų kepu kiek daugiau nei valandą. Bet ji man paskutiniu metu gaunasi tokia pašlapiavusi vietom, kaip kažkuri jau rašė, tokia besivelianti.....
Gal kuri galėtų pasakyt, kur klaidas darau????
Papildyta:
chmm, labai suintrigavo, apie kokią čia knygą kalbate?????
Tikiuosi, priimsit į savo gretas Duonytę jau keletą mėnesių kepu. Kepu kvietinę ir ruginę tik su raugu ir tik orkaitėje, bet vat bėda, kad ne visada gaunasi......
Ir nžn, ar čia miltai kalti, ar kepėja Nes pastaruoju metu nuadoju neekstrinius kvietinius miltus. Ir su kildinimu sunkoka, kai orai atšalo. Kildinu 4 val maždaug 30-40 laipsnių orkaitėje, apačioje įstačiusi skardą su vandenuku. Arba į didesnį indą pilu verdantį vandenį ir į jį dedu formą su tešla, dar pridengiu formą popieriumi. duonelę iš 500g miltų kepu kiek daugiau nei valandą. Bet ji man paskutiniu metu gaunasi tokia pašlapiavusi vietom, kaip kažkuri jau rašė, tokia besivelianti.....
Gal kuri galėtų pasakyt, kur klaidas darau????
Papildyta:
QUOTE(jolanka @ 2010 09 20, 14:47)
Smagus tokie pokalbiai
As uzsiprasiau jusu knygos, tam puslapy, kur nuoroda buvo. Parasiau savo el.pasta. laaabai noreciau ja isigyti
As uzsiprasiau jusu knygos, tam puslapy, kur nuoroda buvo. Parasiau savo el.pasta. laaabai noreciau ja isigyti
chmm, labai suintrigavo, apie kokią čia knygą kalbate?????
QUOTE(Ugniux @ 2010 09 21, 17:36)
Laba, visoms kepėjėlėms
Tikiuosi, priimsit į savo gretas Duonytę jau keletą mėnesių kepu. Kepu kvietinę ir ruginę tik su raugu ir tik orkaitėje, bet vat bėda, kad ne visada gaunasi......
Ir nžn, ar čia miltai kalti, ar kepėja Nes pastaruoju metu nuadoju neekstrinius kvietinius miltus. Ir su kildinimu sunkoka, kai orai atšalo. Kildinu 4 val maždaug 30-40 laipsnių orkaitėje, apačioje įstačiusi skardą su vandenuku. Arba į didesnį indą pilu verdantį vandenį ir į jį dedu formą su tešla, dar pridengiu formą popieriumi. duonelę iš 500g miltų kepu kiek daugiau nei valandą. Bet ji man paskutiniu metu gaunasi tokia pašlapiavusi vietom, kaip kažkuri jau rašė, tokia besivelianti.....
Gal kuri galėtų pasakyt, kur klaidas darau????
Tikiuosi, priimsit į savo gretas Duonytę jau keletą mėnesių kepu. Kepu kvietinę ir ruginę tik su raugu ir tik orkaitėje, bet vat bėda, kad ne visada gaunasi......
Ir nžn, ar čia miltai kalti, ar kepėja Nes pastaruoju metu nuadoju neekstrinius kvietinius miltus. Ir su kildinimu sunkoka, kai orai atšalo. Kildinu 4 val maždaug 30-40 laipsnių orkaitėje, apačioje įstačiusi skardą su vandenuku. Arba į didesnį indą pilu verdantį vandenį ir į jį dedu formą su tešla, dar pridengiu formą popieriumi. duonelę iš 500g miltų kepu kiek daugiau nei valandą. Bet ji man paskutiniu metu gaunasi tokia pašlapiavusi vietom, kaip kažkuri jau rašė, tokia besivelianti.....
Gal kuri galėtų pasakyt, kur klaidas darau????
Sveikutės visos!
Orai, žinoma, nepalankūs kildinimui. Aš kildinu orkaitėje tik įjungus lemputę ir uždengus tešlą rankšluoščiu. Pakyla per 3val. O su vandens vonelių pagalba, tešla tik prisigeria daug drėgmės ir gaunasi dar sunkesnis kilimas. Jeigu duonos vidus veliasi po kepimo, tai greičiausiai pradinė orkaitės temperatūra per žema. O gal ir miltai sudrėkę pasitaikė. Tokiu oru kol parsinešam iš parduotuvės, jie spėja prisigerti drėgmės.
labai labai labai dėkui už vertingus patarimus panašu, kad jau aiškios mano esminės klaidos. Mėginsiu taisytis
Iskepiau siandien plikyta sviesi duona pagal DaivaVe receptuka, zinuokit, super! Man labai patiko, labai skani duonyte.
Ir dar, man irgi idomu apie knyga
Ir dar, man irgi idomu apie knyga
QUOTE(Terra2 @ 2010 09 21, 17:57)
Jeigu duonos vidus veliasi po kepimo, tai greičiausiai pradinė orkaitės temperatūra per žema. O gal ir miltai sudrėkę pasitaikė. Tokiu oru kol parsinešam iš parduotuvės, jie spėja prisigerti drėgmės.
O jeigu man taip atsitinka kepant duonkep4ėe? Irgi temperatūra kalta? Miltus turiu iš anksčiau nusipirkusi, tai neturėtų būti sudrėkę Tai ką daryt tokiu atveju? Mažint skysčių?
QUOTE(LinaGustė @ 2010 09 21, 18:38)
O jeigu man taip atsitinka kepant duonkep4ėe? Irgi temperatūra kalta? Miltus turiu iš anksčiau nusipirkusi, tai neturėtų būti sudrėkę Tai ką daryt tokiu atveju? Mažint skysčių?
kai namie drėgniau, tai ir produktai sudrėksta, nors mes ir nepastebim, todėl reikia sumažint skysčių kiekį nors kelis šaukštus
QUOTE(Ugniux @ 2010 09 21, 17:49)
labai suintrigavo, apie kokią čia knygą kalbate?????
QUOTE(Inesska @ 2010 09 21, 18:32)
Ir dar, man irgi idomu apie knyga
aš jau ją šiandien prie rytinės kavos skaitinėjau Labai patiko
QUOTE(Inesska @ 2010 09 21, 18:32)
Iskepiau siandien plikyta sviesi duona pagal DaivaVe receptuka, zinuokit, super! Man labai patiko, labai skani duonyte.
Ir dar, man irgi idomu apie knyga
Ir dar, man irgi idomu apie knyga
Kaip smagu, kad patiko
O as siandien kepiau Puru batona pagal Nataliuncik recepta, tai gavosi batona kepiau pirma karta ir jauciu, kad pasiliksiu prie sito recepto
QUOTE(Niki @ 2010 09 21, 12:06)
O dėl maišymo, tai aš pabandžiau kaip kažkas patarė - rankom, vis padrėkinant, tai dabar kitaip ir nebemaišau, kaip mat viskas susiminko ir elektross nereikia naudot , nors pradžioj tai sudedu visus sausus produktus ir inde viską sumaišau, o tada jau pilu vandenį, raugą ir išmaišius minkau. Kildinti galima ir duonkepės kibirėlyje, tik mentelę reikia išimti - aš tai uždengiu ir įstatau ją į pašildytą orkaitę, labai gražiai iškyla, tik jau dėti į duonkepę atgal reikia labai atsargiai nes sukrenta...
bent man taip limpa prie visko tada ta tešla ir visa pasišiaušus gaunas, neina normaliai suformuot kepaliuko.
QUOTE(keistuole @ 2010 09 21, 23:58)
bent man taip limpa prie visko tada ta tešla ir visa pasišiaušus gaunas, neina normaliai suformuot kepaliuko.
O Jūs rankas ne vandeniu sudrėkinkit, o aliejumi!
Sveikutės
Seniai bebuvau čia pas jus
Pareikalavo mano šeimyna, kad iškepčiau tokią duoną, kaip parduotuvėj "Duona su medumi", Gudobelės kepyklos .Ir man ji patiko, tokia saldoka, juoda.
gal kuri kepat panašią ir pasidalintumėt receptuku?Temos pradžioj peržiūrėjau - neradau, nebent ji slepiasi po kokiu kitu pavadinimu
Seniai bebuvau čia pas jus
Pareikalavo mano šeimyna, kad iškepčiau tokią duoną, kaip parduotuvėj "Duona su medumi", Gudobelės kepyklos .Ir man ji patiko, tokia saldoka, juoda.
gal kuri kepat panašią ir pasidalintumėt receptuku?Temos pradžioj peržiūrėjau - neradau, nebent ji slepiasi po kokiu kitu pavadinimu