Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duonelę pačios

Duonos gaminimas:
Visi ingredientai sumaišomi dubenyje. Uždenkite ir palikite 12-18 valandų.
Keksinė kepimo forma 26-30 cm sutepama aliejumi, pabarstoma sėlenomis rugių. Tešlą perdedame į formą ir pabarstome viršų miltais, atidedame augti (po 30-60 min užpildo formą).
Įkaitinkite orkaitę iki 230 C. t
Iš apačios užpilkite 1 puodelis ledo kubelių.
Įdėkite duoną į orkaitę.
Po 10 minučių, sumažinti temperatūrą iki 210 laipsnių Celsijaus ir kepti dar 30-40 minučių.
Atsakyti
Miltai kvietiniai į pabaigą, reik naujų užsipirkti, bet kiek beskaitau nesuprantu kokius pirkti doh.gif kadangi imčiau didesnį kiekį tai negaliu užsipirkti visokių rūšių maišais, truputį per daug. ax.gif iš skaitymo supratau, kad sveikiausi pilno grūdo miltai, gal tokius ir imti g.gif nataliuncik terra pipete ar dažnai naudojat tokius?
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2010 10 26, 13:02)
Miltai kvietiniai į pabaigą, reik naujų užsipirkti, bet kiek beskaitau nesuprantu kokius pirkti  doh.gif  kadangi imčiau didesnį kiekį tai negaliu užsipirkti visokių rūšių maišais, truputį per daug.  ax.gif  iš skaitymo supratau, kad sveikiausi pilno grūdo miltai, gal tokius ir imti  g.gif nataliuncik terra pipete ar dažnai naudojat tokius?

Aš naudoju tik pirmos rūšies (812D)Šiaulių malūno miltus ir rupius kvietinius Ustukių malūno. O iš ruginių, tai naudoju rupius ruginius. Aukščiausios rūšies jokių miltų nenaudoju. Pilno grūdo labai geri duonai!
Atsakyti
Savaitgalį kepiau Ciabata
user posted image

Receptą ėmiau iš tokios knygos Artisan Bread in 5 Minutes.
Esmė tame, kad duonos tešlos paruošimas užtrunka labai trumpai. Kept reik orkaitėj čia wink.gif Tešlą galima laikyti šaldytuve iki dviejų savaičių.
Taigis ciabatai receptas buvo toks (čia rec beveik 2kg duonelės. Aš mažinau viską per pusę)
3 puodeliai šilto vandens
1+ 1/2 šaukšto mielių
1+ 1/2 šaukšto druskos
6 + 1/2 puodelio miltų

Iš produktų išminkyti tešlą. Tešlą reik išmaišyti greitai tik tiek, kad neliktų sausų miltų. Užminkius idėti į dubenį ir palikti 2val. Tada galima kepti iš karto duonelę. Kepaliukus reik formuot šlapiom rankom ir greitai (max per minutę).paliekat pakilt 20min (kol orkaitė įkais). Tada įkaitinti orkaitę iki 230C , įdėti bliudą su vandeniu. Duonele kepti apie 20Min arba kol gražiai paruduos....
Jei kepat ne iš visos tešlos, likusią tešlą dedat į šaldytuvą ir laukiat kito karto.... Išraukus formuojat iškarto kepaliuką....
Įdomi tokia technika. Turiu parsisiuntus visą knygą... Daug visokių receptukų yra....
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2010 10 26, 13:02)
Miltai kvietiniai į pabaigą, reik naujų užsipirkti, bet kiek beskaitau nesuprantu kokius pirkti  doh.gif  kadangi imčiau didesnį kiekį tai negaliu užsipirkti visokių rūšių maišais, truputį per daug.  ax.gif  iš skaitymo supratau, kad sveikiausi pilno grūdo miltai, gal tokius ir imti  g.gif nataliuncik terra pipete ar dažnai naudojat tokius?

Pilno grūdo miltai gal net geresni nei 812, nes raugas geresnis gaunasi, tik juos reikia maišyti su 550 ar I rūšies miltais (baltoms duonoms). Kiek skaičiau receptų vien tik iš pilno grūdo miltų mažai kas kepa, paprastai daro mišinius. Bet jų gerai turėti.
Pati juodą duoną kepu iš 812C ir ruginių pasijotų miltų, nes tokius gavau. Baltus gaminius darau iš 550C miltų (bandelės su sezamu).
Matai, kai pirkau tiesiog ėmiau miltus mažesnėmis pakuotėmis po 25 kg, o ne tokius kokių labiau norėčiau, bet po 50 kg, nes paskui vargas išdalinti...
O šiaip tai visada turiu po ranka ruginių, kvietinių, miežinių kruopų, iš jų darau plikinį duonai, arba sumalu kavamale, jei prireikia.

laurechka, sveikinu, turiu atsisiuntus ir aš kelis receptus šitų autorių, tik dar nieko nekepiau, bet smagu, kad naudoji profesionalią literatūrą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pipete: 26 spalio 2010 - 15:20
QUOTE(Sense @ 2010 10 26, 13:02)
Miltai kvietiniai į pabaigą, reik naujų užsipirkti, bet kiek beskaitau nesuprantu kokius pirkti  doh.gif  kadangi imčiau didesnį kiekį tai negaliu užsipirkti visokių rūšių maišais, truputį per daug.  ax.gif  iš skaitymo supratau, kad sveikiausi pilno grūdo miltai, gal tokius ir imti  g.gif nataliuncik terra pipete ar dažnai naudojat tokius?

Kvietinius miltus duonai dabar naudoju550D, anksčiau maišiau su 812, o iš ruginiu naudoju pasijotus, pilno grūdo(bet kaip rašė pipete reikia maišyt) ir skaldytus grudus thumbup.gif (jie man pati pačiausi)
Jei nori imt didesni kieki, tada patarčiau su kuo nors kooperuotis ir pasidalint, bet imt nors dviejų rūšių (parašyk man į AŽ, nes norim t.p. ruginius imt)

laurechka, thumbup.gif kokios skylės bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 26 spalio 2010 - 16:41
Na, technika ten jų įdomi tokia...
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2010 10 26, 15:31)
Savaitgalį kepiau Ciabata
Įdomi tokia technika. Turiu parsisiuntus visą knygą... Daug visokių receptukų yra....

Labai skaniai atrodo! Gal galit parašyt nuorodą iš kur galima parsisiųsti knygą?
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 10 26, 19:30)
Labai skaniai atrodo! Gal galit parašyt nuorodą iš kur galima parsisiųsti knygą?

man ir idomu, ar knyga pirkote ar atsisiuntete el variantu... blush2.gif
Atsakyti
Terra, jų puslapis čia
O čia amazon.uk puslapis.
Dar video
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pipete: 26 spalio 2010 - 18:22
Pagaliau ir man pavyko iskepti balta duonele thumbup.gif truputuka sukrito, bet nebetiek kaip pirmus kartus, recepta naudojau is duonkepes info knygos.

Perziurejau ir laurechka nurodyta puslapi, kelis video bigsmile.gif labai skaniai atrodo ju duoneles...
Atsakyti
Sveikutės!
Vakar dienos "Lietuvos ryte" buvo straipsnis apie naminės duonos virusą(gerąja prasme). Jei kam įdomu, galima paskaityti čia: http://www.lrytas.lt...d...1026&view=2
Atsakyti