Na aš jau taip senai planuoju išsikepti duonytės. Šiandien žiūrėjau Z.Kelmickaitės vedamą laidą, tai ten kepė duonytę su raugu dėjo lašinukų, tai taip jau skaniai atrodė.
QUOTE(Ingridamis @ 2010 10 23, 19:55)
Tai taip iseina,jeigu sudejusi visus produktus pasisveriu inda ir zinau kokio svorio duonele bus,taip?Ir tokiam svoriui programa parinkti kiek sveria visa produktu mase(aisku minusavus indo svori)
taip tokim svoriui ir programą užstatinėkit
Aš dar dėl tos mamytės duonos paklaust noriu kas kepat, tai ir darot kaip ten surašyta, per kelias programas, su viena kildinat, paskui atskirai kept statot? ar tiesiog užstatot vieną programą, kuri minko/kildina/kepa ir viskas?
Siandienine mano Bociu duona nelabai valgoma vietoj salyklo dejau giros misini (skysta) ir namini rauga. Pirmoji duona kuri nepavyko ir nelabai valgoma Reikes kazkam atiduoti, kad gyvuliukams sumaitintu, nors kazin ar ir jie valgys
QUOTE(keistuole @ 2010 10 23, 19:01)
taip tokim svoriui ir programą užstatinėkit
aciu labai,o as vis bandydavau atspet kiek ta duonele galetu sverti,dabar zinosiu,
Papildyta:
QUOTE(Sinuhas @ 2010 10 23, 19:10)
Aš dar dėl tos mamytės duonos paklaust noriu kas kepat, tai ir darot kaip ten surašyta, per kelias programas, su viena kildinat, paskui atskirai kept statot? ar tiesiog užstatot vieną programą, kuri minko/kildina/kepa ir viskas?
Plikini uzpyliau karstu vandeniu duonkepes inde,tada ijungiau makaronu programa,viska gerai ismaise,ir palikau kol atveso siek tiek,tada sudejau likusius ingredientus ir paleidau pilno grudo programa...
QUOTE(Ingridamis @ 2010 10 23, 21:34)
aciu labai,o as vis bandydavau atspet kiek ta duonele galetu sverti,dabar zinosiu,
aš iš pradžių irgi vis bandydavau atspėt tą svorį, o paskui pamasčiau, o ko nepaskaičiavus to ką dedu
QUOTE(keistuole @ 2010 10 23, 21:10)
aš iš pradžių irgi vis bandydavau atspėt tą svorį, o paskui pamasčiau, o ko nepaskaičiavus to ką dedu
as mazdaug ziuredavau pagal tas kur yra parasytas svoris,tai pagal ju miltu kieki ir daugmaz atspedavau,neskaitant pirmuju kartu.(rinkausi tik issamiausius receptus,kur viskas parasyta )
Jei nesunku gal galit paaiskinti kaip elgtis su starteriu,jeigu noriu dar ir kitam kartui atsideti,tai as ji irgi turiu paauginti kelias dienas pries kepima ar kaip?
Atrodo viskas aisku,bet cia man kazkaip neaisku,jeigu turiu tik 80gr.,tai is kur gauti dar kitam kartui?
QUOTE(Ingridamis @ 2010 10 23, 22:46)
as mazdaug ziuredavau pagal tas kur yra parasytas svoris,tai pagal ju miltu kieki ir daugmaz atspedavau,neskaitant pirmuju kartu.(rinkausi tik issamiausius receptus,kur viskas parasyta )
Jei nesunku gal galit paaiskinti kaip elgtis su starteriu,jeigu noriu dar ir kitam kartui atsideti,tai as ji irgi turiu paauginti kelias dienas pries kepima ar kaip?
Atrodo viskas aisku,bet cia man kazkaip neaisku,jeigu turiu tik 80gr.,tai is kur gauti dar kitam kartui?
Jei nesunku gal galit paaiskinti kaip elgtis su starteriu,jeigu noriu dar ir kitam kartui atsideti,tai as ji irgi turiu paauginti kelias dienas pries kepima ar kaip?
Atrodo viskas aisku,bet cia man kazkaip neaisku,jeigu turiu tik 80gr.,tai is kur gauti dar kitam kartui?
išsiimat maždaug parą prieš kepimą, pamaitinat (vienodu kiekiu miltų ir vandens) tada gerų porą šaukštų atsidedat kitam kartui
QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 10 23, 15:25)
Siandien bandziau pagal sita:
380g kvietiniu miltų (vietoj ju - Spelta ir truputis ryziu miltu)
250ml vandens
45g moliūgų sėklų alėjų (pyliau 20 ml. moliugu seklu,nes daugiau neturejau ir 20ml alyvuogiu)
2v.š. cukraus
1a.š. druskos
1.5a.š. mielių (dejau nepilna arbatini)
Ir ka. Mano dziaugsmui - duona pakilo ir bent jau nesukrito,bet vis dar nelabai valgoma Plutele virsuje jau visai nebloga gavosi,nekieta,graziai apskrudus,o va sonai ir apacia vis dar mediniai. Vidus irgi visai nieko ir is bedos jau gal ir suvalgysiu (jei atvesusi nesustabares ) Tai tiek. Ryt vel bandysiu laime Bet viduje labai poreta, kaip ciabatta
Šita "bulka" mano mėgiamiausia, praktiškai visada pavyksta, tik sykį (kai namie buvo šaltoka) reikėjo ilgiau pakildinti, kepu 2 programa (balta duona). Vasara gimusi, gal tavo duonkepė su broku?
Man tai neseniai buvo toks liapsusas: duonelę norėjau ilgiau pakildinti, išjungiau programą, o kai iškilo apsižioplinau ir nenustačiusi KEPIMAS įjungiau duonkepę . Viską išmaišė . Bet po to laukiau vėl, iškilo beveik tiek pat, iškepė ir normali buvo, tik kad laiko sugaišau .
QUOTE(keistuole @ 2010 10 23, 21:58)
išsiimat maždaug parą prieš kepimą, pamaitinat (vienodu kiekiu miltų ir vandens) tada gerų porą šaukštų atsidedat kitam kartui
Tai jeigu receptas praso kokius 200 gr. raugo tai man tiek ir maitinti deti 200 gr,miltu ir 200 ml vandens ar maziau...
QUOTE(Ingridamis @ 2010 10 24, 00:23)
Tai jeigu receptas praso kokius 200 gr. raugo tai man tiek ir maitinti deti 200 gr,miltu ir 200 ml vandens ar maziau...
po 100 g, jei pamatinsit po 200, turėsit 400
galit po kokį 110 -120, kad atsidėjimui tikrai liktų
QUOTE(keistuole @ 2010 10 23, 23:27)
po 100 g, jei pamatinsit po 200, turėsit 400
galit po kokį 110 -120, kad atsidėjimui tikrai liktų
galit po kokį 110 -120, kad atsidėjimui tikrai liktų
ir su juo visada taip,daugiau niekad nebereiks augint kelias dienas(t.y.paraugint)?
Aciu labai uz info,