QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 10 23, 00:32)
Tai kad va niekaip nerandu priezasties. Gal sakau ta Spelta kokios itakos turi,kad man ji nepakyla arba pakyla ir nukrenta. Bet paskaiciau dar,kad ir kambario temperatura kazkiek itakoja sekminga kepima, tai pas mus salta namuose,atseit tada pries tai reik pasildyt ta duonkepe,bet kaip neparasyta. Nes nebezinau ka itart. O kokias mieles dedat?Sausas?Ir ant miltu?O su kokia programa kepat?nes bandziau ir 1 ir 3 ir baltai duonai skirta.
Hm, įdomi situacija pas jus Aš tai tokių miltų nesu bandžiusi, tik paprastus 812D, o jie tokie patys iš pažiūros, kaip ir paprasti kvietiniai?
Šiaip viską darot lyg ir teisingai. Dėkit pradžioj skystus produktus, tada miltus, o pabaigoje sausas mieles. Bandykit jų pusę šaukštelio mažiau dėt. Kepkit 1 programa. Minkant žiūrėkit, kokia tešla darosi. Turi gautis gražus rutuliukas. Pačiupinėkite, jei labai limpa, tada dar miltų šiek tiek įdėkite O jei labai kieta tešla, tuomet vandenuko truputį dapilkit. Kol duonkepė minko, galima tą tešlą koreguoti. Pasibaigus minkymui labai neatidarinėkite duonkepės, o kai jau ptradės kepti (t.y. laikrodukas rodys 1.30), tuomet jokių būdu neatidarykite duonkepės. Turi gautis. Nebent čia miltai kokie kitokie Beje, vandenį pilkite drungną. O duonkepės šildyt nereikia, ji pati pagal kambario temperatūra pašyla, kiek reikia, jau proceso metu.