Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duonelę pačios

QUOTE(Terra2 @ 2010 10 19, 07:38)
Duonkepė stebuklų nedaro, stebuklus galim daryti tik mes pačios !

drinks_cheers.gif
Bent jau man duonkepė- nepamainomas daiktas namuose.Dažniausiai kepu batonus- nors mėgstu juos tik aš- MB ir sūnus dievina juodą duoną (ją irgi kepu, raugą pasigamint pavyko iš antro karto, bet jau duonkepėj nei maišau, nei kepu), o jei padžiūsta- ne bėda- sudžiovinu, paskui naudoju kur tik noriu- ar į kotletus, ar kepsniui pavoliot...Šeštadienį pas mus visada bandelių vakaras- tešlą maišo duonkepė, pati gaminu makaronus, koldūnus, lavašą- visom tešlom minkyti duonkepė nepamainoma, aš per tą laiką pasiruošiu įdarą ir dar salotas pasidarau. Kai reikia nedaug, išsiverdu džemo iš turimų vaisių ar uogų.Tikrai nepasigailėjau įsigijus thumbup.gif Vat garų puodas tai retai į darbą eina blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2010 10 19, 00:32)
sveikos 4u.gif
taip as uzsimaniau tos duonkepes, kad visgiiszyziau vyro...nenorejo jis, sako tik vieta uzims ir pan.. doh.gif
na nezianu, kazkaip jauciuosi kaip ir nusivylusi, vyrui negaliu prasitarti smile.gif
ka tik iskeptas batonas skanu, bet paskui... g.gif greit sudziuna ir pan...ne taip kaip parduotuvine...nes jau prisipirkau miltu ir produktu sociai doh.gif
sveikuoliu duonele visai nesigavo, tokia kieta,kad ir viska dejau pagal instrukcijas schmoll.gif teks ismesti, tik produktu gaila...
bandziau kugeli kepti-sakyciau pavyko, ir apkepa-irgi neblogai isejo, bet va su tom duonom ir batonais nesigauna...ir tiek ilgai kol iskepa, jei pvz normali programa-3.50 val doh.gif
na zodziu...reikes dar bandinetis, gal atrasiu savo skoniui kazka...


Tik nenusimink labai smile.gif jei patinka juoda duona, tai siulau isbandyti sita recepteli thumbup.gif aisku cia nera ta tikroji su raugu, bet man ji labai skani thumbup.gif kai iskepa buna minkstute ir dar kelias dienas tokia lieka thumbup.gif beje recepte vietoj tamsaus cukraus dedu paprasta blush2.gif
o del batono tai labai geras receptelis yra Purus batonas pagal Nataliuncik mirksiukas.gif
Patikek su duonkepe tikrai susidraugausi drinks_cheers.gif
Atsakyti
As juoda duona kepu pagal sita recepta.http://www.delona.lt/juoda-duona-natura,94.html
Pradzioje viska dariau, kaip cia.
Dabar vietoj sauso raugo ir sausu mieliu naudoju naturalu rugini rauga. Pirmam etape naudoju rupius kvietinius miltus, antram -ruginius, treciam per puse ruginius su kvietiniais. Dar dedu truputi pasmulkintu daigintu kvieciu, saulegrazu seklu ir linu semenu.
Musu seimai tai pati skaniausia juoda duona.
Dabar jau net nieko nesveriu. Dedu viska is akies. Gaunasi visada thumbup.gif
[attachmentid=204853]
Duonkepes neturiu ir dabar net dziaugiuosi, kad nepaskubejau. Sita duona labai lengvai pasidaro ir minkyti tikrai daug nereikia, tiesiog viska ismaisau ir palieku rugti. Dabar kilimo procesas uztrunka ilgiau nei vasara.
Atsakyti
pasimeciau tarp info

gavau rauga. ten pagal recepta gaunas [plikyta duona nes pirma karta uzplikai miltus cukru druska ir kmynus verdanciu vandeniu kai atvesta supili atsideda ar gauta dovanu rauga.... o jei as nenoriu plikytos duonos kazi galiu ta rauga gamintis is paprasto silto vandens. tiesiog nenuplikyti miltu g.gif gal kas bandet?
Atsakyti
QUOTE(Frekė @ 2010 10 19, 13:20)
pasimeciau tarp info

gavau rauga. ten pagal recepta gaunas [plikyta duona nes  pirma karta uzplikai miltus cukru druska ir kmynus verdanciu vandeniu kai atvesta supili atsideda ar gauta dovanu rauga.... o jei as nenoriu plikytos duonos kazi galiu ta rauga gamintis is paprasto silto vandens. tiesiog nenuplikyti miltu g.gif gal kas bandet?


o koks ten raugas? kookia jo sudetis? jei jis normalus ruginis, tai galit kepti ka norit, tik raug avis maitinti reik miltais ir vandeniu mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif

Siandienine mano baltoji duonele vel kepant sukrito ax.gif dar neragavau, bet tikriausiai skani bus tongue.gif
Raugas jau gyvena ant "radijatoriaus" bandysiu ir tamsesne kepti, gal pavyks geriau g.gif
Radau internete, kur pardavineja salykla, ten jis pagrinde alui, bet prie vieno kvieciu tamsaus radau prierasa, kad tinka ir duonos kepimui ir kaina normali po 1 kg galima pirkti.
Pas mus yra kletas kepykleliu tai dar pabandysiu ten uzsukti, bet jauciu, kad nenore su manim terliotis tongue.gif
Atsakyti
sudetis: kvietiniai miltai, vanduo cukrus druska ir kmynai.
esme ta jei nori duonos uzsipili miltus su vandeniu cukrumi ir druska bei kmynais kai pravesta sudedi ta marmala ir laikai 2 paras vel cukraus stikline i vidu ismaisai jokiu ten maitinimu ner g.gif tada atsidedi kiek ten jau kitam kartui ir visa ta marmala sumaisai su miltais ir palieki kilti kai iskyla kepi. veliau jei vel duonos nori vel imi miltus uzpili vandeniu cukrumi druska kmynais kai pravesta dedi ta marmala po dvieju paru dedi cukru ismaisai atsidedi ir tada jau ta marmala maisai su miltais g.gif kvietiniai miltai nes duona gaunas sviesi na plikyta duoda grazi g.gif
Atsakyti
Mergaites, o as norejau pasiklausti del bageciu blush2.gif ar kam nors pavyksta iskepti tokia, kaip parduotuveje? Ta prasme, kad pluta butu nestora ir traski, o vidus purus ir minkstas? As kepiau pagal moulinex recepta (duonkepeje), bet man nelabai patiko, kazkaip pluta labai jau stora buvo...
Atsakyti
QUOTE(Frekė @ 2010 10 19, 14:53)
sudetis: kvietiniai miltai, vanduo cukrus druska ir kmynai.
esme ta jei nori duonos uzsipili miltus su vandeniu cukrumi ir druska bei kmynais kai pravesta sudedi ta marmala ir laikai 2 paras vel cukraus stikline i vidu ismaisai jokiu ten maitinimu ner g.gif  tada atsidedi kiek ten jau kitam kartui ir visa ta marmala sumaisai su miltais ir palieki kilti kai iskyla kepi. veliau jei vel duonos nori vel imi miltus uzpili vandeniu cukrumi druska kmynais kai pravesta dedi ta marmala po dvieju paru dedi cukru ismaisai atsidedi ir tada jau ta marmala maisai su miltais g.gif kvietiniai miltai nes duona gaunas sviesi na plikyta duoda grazi g.gif

Man tik vienas dalykas kelia abejoniu, kad visam sitam procese dalyvauja druska.
nes ji stabdo rugima.
Atsakyti
Kažkuri minėjo, kad kugelį duonkepėje kepa g.gif Ir kaip tas procesas vyksta? Tiesiog supilti tarkius ir kepti kepimo programa? Iškepa normaliai?
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 10 19, 09:38)
Sveika!
Na, tur būt, daugeliui taip nutinka, kai po keleto pirmųjų kepimų, tenka nusivilti. Man atrodo, kad norint gerai įvaldyti duonkepę, ir , kad ji tavęs klausytų, reikia ilgiau praktikuotis ir kepti vienos rūšies gaminį. Ir kai jau galima pagal savo nuožiūrą improvizuoti produktais, tada pradėti bandyti kitus receptus. Bent aš taip daryčiau, jei grąžint laiką, kai įsigijau duonkepę. Dabar ji man tarnauja tik kaip  maišytuvas ir tai praktiškai retai naudoju. O kad batonas greitai kietėja, tai ne duonkepė kalta, o miltai. Kuo auštesnės rūšies miltai, tuo iš jų mažiau naudos, tuo duona kietesnė ir organizmui toks produktas "niekinis". Nusipirkit kuo žemesnės rūšies , rupesnius miltus ir viskas gausis . Sėkmės!
Papildyta:
Duonkepė stebuklų nedaro, stebuklus galim daryti tik mes pačios !

tai geros rusies miltai duona daro kieta??? g.gif
turiu dbr visokiu tu miltu prisipirkusi doh.gif smile.gif
stebuklu galir nedaro, bet kai darai pagal receptura ir nusivilti tenka, tai...na nieko tex bandyt ir bandyt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xiuke: 19 spalio 2010 - 15:16
QUOTE(Frekė @ 2010 10 19, 13:53)
sudetis: kvietiniai miltai, vanduo cukrus druska ir kmynai.
esme ta jei nori duonos uzsipili miltus su vandeniu cukrumi ir druska bei kmynais kai pravesta sudedi ta marmala ir laikai 2 paras vel cukraus stikline i vidu ismaisai jokiu ten maitinimu ner g.gif  tada atsidedi kiek ten jau kitam kartui ir visa ta marmala sumaisai su miltais ir palieki kilti kai iskyla kepi. veliau jei vel duonos nori vel imi miltus uzpili vandeniu cukrumi druska kmynais kai pravesta dedi ta marmala po dvieju paru dedi cukru ismaisai atsidedi ir tada jau ta marmala maisai su miltais g.gif kvietiniai miltai nes duona gaunas sviesi na plikyta duoda grazi g.gif


aisku...na tai galtai plikytai duonai ir tinka.. ar kokiam pyragaui..bet juodai duonai tai abejoju unsure.gif siaip tai geriau pasidarykit normalu rauga rugini be jokio cukraus... tikrai nera sudetinga schmoll.gif o sitas raugas tai tikrai marmalas kazkoks g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margareta: 19 spalio 2010 - 15:26