Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duonelę pačios

Vakar įsigijome duonkepę, skaitau skaitau ir jau galva baigia susisukt wacko.gif Pasimečiau tarp miltų ax.gif Turiu Malsenos kvietinius 550D - ar jie tinkami baltai duonai ar pirkti kitokius? Jei pirkt - tai kokius? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sinuhas: 15 spalio 2010 - 17:44
QUOTE(Sinuhas @ 2010 10 15, 18:44)
Vakar įsigijome duonkepę, skaitau skaitau ir jau galva baigia susisukt wacko.gif Pasimečiau tarp miltų ax.gif Turiu Malsenos kvietinius 550D - ar jie tinkami baltai duonai ar pirkti kitokius? Jei pirkt - tai kokius? ax.gif

tinka, batonui geriau imt 550C, bet nieko ir su šitais, tik kiek pilkšvesnis bus
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 10 15, 19:07)
tinka, batonui geriau imt 550C, bet nieko ir su šitais, tik kiek pilkšvesnis bus

aciuks.gif
Atsakyti
LAbas vakarelis beveik pas visas gal syvakar duoneles kepa. as kepu sviesia jau antra kepaliuka. pirmas visiskai nepakilo,tai toks kietas kepalas gavosi doh.gif gal sakau mieles kaltos rusisku pavadinimu baltas pakelis. dabar su kitom mielem kepu paziuresim kas gausis. ir aplamai gal kas ka patars ,kepiau bociu duona sukrito, kepiau borodino duona irgi sukrito , gal ka ne taip darau nesuprantu ?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 10 15, 17:12)
nieko nereikia tept, ten spec.paviršius
o į duoną galima įdėt aliejaus


ok.gif essen.gif
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2010 10 15, 18:59)
LAbas vakarelis beveik pas visas gal syvakar duoneles kepa. as kepu sviesia jau antra kepaliuka. pirmas visiskai nepakilo,tai toks kietas kepalas  gavosi  doh.gif gal sakau mieles kaltos rusisku pavadinimu baltas pakelis. dabar su kitom mielem kepu paziuresim kas gausis. ir aplamai gal kas ka patars ,kepiau bociu  duona sukrito, kepiau borodino duona irgi sukrito , gal ka ne taip darau nesuprantu ?


neisivaizduoju kaip gali visiskai nepakilti duona g.gif kazkas su mielem tada negerai. o su kokiom mielem kepet juodas duonas? nes sukritimo priezastys yra dvi: 1. per skysta tesla 2. der daug arba per stiprios mieles.
Atsakyti
Sveikos mamytes!
karosimi, gal vandens maziau reikia? As paskutiniu metu kokiu 10 ml vandens maziau dedu, toks grazus kepaliukas gaunasi.
O del mieles, tai man visai nieko tos is Maximos Fermipan Red, bet as jos pradejau truputi maziau det, negu recepte parasyta, gaunasi neblogai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inesska: 15 spalio 2010 - 19:41
Na as ir vel ilendu pas jus blush2.gif siandien issikepiau duonike, tad galvoju pasidalinsiu ir su Jumis receptuku, nes tikrai vertas demesio. As kepu be jokiu duonkepiu o tieisog orkaitej... senutej senutej bet vistiek gaunas smile.gif seniau labai norejau duonkepes, bet kai vietos nera tai tik svajoti belieka ... taigi bulvine duonike su spirguciais

user posted image

500 g miltu 1050 rusies ( org.recepte dejos 1200 rusis)
1 1/2 a.s. druskos
125 g su lupena virtu bulviu
10 g svieziu mieliu
100 ml + 225 ml pieno
85 g sonines spirguciu

Miltus susimaisyti su druska ir padaryti viduje duobute. I duobute sudeti sviezias mieles ir biski pirstais patrinti su miltais.

Sonines spirgucius pakepinti sausoje keptuveje kol sie grazia spalva igaus ir riebaliukus isskleis.

I 100 ml pieno sudeti nuluptas ir trintas bulves ( as dar siltas bulves ispaudziau su joms skirtu trintuvu tiesiai i piena; bet bulves kuo puikiausiai galima sutrinti ir sakute smile.gif. Gauta tirsta mase sukresti i miltu duobute ir truputi pamaisyti. Leisti 15 min pastoveti siltai. Supilti likusi piena, sudeti spirgucius ir uzminkyti elastinga tesla. As minkiau ~ 10 min. Tesla labai gerai minkes ir visiskai nelipo prie ranku. Tada uzdengti dregnu ranksluosteliu ir palikti siltai ar tai kambario temperaturoj kad gerai pakiltu. Man uztruko ~1,5 val. Pakilusia tesla atsargiai issiversti ant stalo (miltuoti stalo nereikia!) ir pasidalinti i tris lygias dalis. Jas atsargiai isvolioti i volelius. Volelius supinti ir padejus ant kepimo kilimelio uzdengti ir leisti dar 25 min siltai (kambario temp.) pastoveti.Apibarstyti lengvai miltais (as apsijojau) ir pasauti i salta orkaite 180° ~ 1val. Skanaus! Mums laaaabai patiko. Traski plutele ir minkstas vidus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 15 spalio 2010 - 21:21
QUOTE(nataliuncik @ 2010 10 14, 19:29)


4u.gif aiškėja po truputį.


QUOTE(LinaGustė @ 2010 10 14, 22:14)
Jei būtumėt Kaune, tai perleisčiau keletą kg Ustukių malūno, nes turiu daug užsipirkusi - nesunaudosiu tiek  doh.gif


deja, Vilniuje. O kvietinių rupių ar būna parduotuvėse, nes kažkaip nemačiau? g.gif

Tiesa, vis guodžiausi, kad nepavyksta iškepti mielinio batono. Pavyko... iš 5 karto clap.gif Dabar kepu kone kasdien.
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2010 10 16, 00:41)
4u.gif aiškėja po truputį.
deja, Vilniuje. O kvietinių rupių ar būna parduotuvėse, nes kažkaip nemačiau? g.gif

Tiesa, vis guodžiausi, kad nepavyksta iškepti mielinio batono. Pavyko... iš 5 karto clap.gif  Dabar kepu kone kasdien.


iki, maximose būna 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2010 10 15, 21:20)
Na as ir vel ilendu pas jus  blush2.gif  siandien issikepiau duonike, tad galvoju pasidalinsiu ir su Jumis receptuku, nes tikrai vertas demesio. As kepu be jokiu duonkepiu o tieisog orkaitej... senutej senutej bet vistiek gaunas  smile.gif  seniau labai norejau duonkepes, bet kai vietos nera tai tik svajoti belieka ... taigi bulvine duonike su spirguciais

user posted image

500 g miltu 1050 rusies ( org.recepte dejos 1200 rusis)
1 1/2 a.s. druskos
125 g su lupena virtu bulviu
10 g svieziu mieliu
100 ml + 225 ml pieno
85 g sonines spirguciu

Miltus susimaisyti su druska ir padaryti viduje duobute. I duobute sudeti sviezias mieles ir biski pirstais patrinti su miltais.

Sonines spirgucius pakepinti sausoje keptuveje kol sie grazia spalva igaus ir riebaliukus isskleis.

I 100 ml pieno sudeti nuluptas ir trintas bulves ( as dar siltas bulves ispaudziau su joms skirtu trintuvu tiesiai i piena; bet bulves kuo puikiausiai galima sutrinti ir sakute smile.gif. Gauta tirsta mase sukresti i miltu duobute ir truputi pamaisyti. Leisti 15 min pastoveti siltai. Supilti likusi piena, sudeti spirgucius ir uzminkyti elastinga tesla. As minkiau ~ 10 min. Tesla labai gerai minkes ir visiskai nelipo prie ranku. Tada uzdengti dregnu ranksluosteliu ir palikti siltai ar tai kambario temperaturoj kad gerai pakiltu. Man uztruko ~1,5 val. Pakilusia tesla atsargiai issiversti ant stalo (miltuoti stalo nereikia!)  ir pasidalinti i tris lygias dalis. Jas atsargiai isvolioti i volelius. Volelius supinti ir padejus ant kepimo kilimelio uzdengti ir leisti dar 25 min siltai (kambario temp.) pastoveti.Apibarstyti lengvai miltais (as apsijojau) ir pasauti i salta orkaite 180° ~ 1val. Skanaus! Mums laaaabai patiko. Traski plutele ir minkstas vidus


Labai skaniai atrodo,manau reikes pameginti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AisteZ @ 2010 10 16, 08:20)
Labai skaniai atrodo,manau reikes pameginti mirksiukas.gif

aciu blush2.gif lauksiu atsiliepimu 4u.gif
Atsakyti