Vakar įsigijome duonkepę, skaitau skaitau ir jau galva baigia susisukt Pasimečiau tarp miltų Turiu Malsenos kvietinius 550D - ar jie tinkami baltai duonai ar pirkti kitokius? Jei pirkt - tai kokius?
QUOTE(Sinuhas @ 2010 10 15, 18:44)
Vakar įsigijome duonkepę, skaitau skaitau ir jau galva baigia susisukt Pasimečiau tarp miltų Turiu Malsenos kvietinius 550D - ar jie tinkami baltai duonai ar pirkti kitokius? Jei pirkt - tai kokius?
tinka, batonui geriau imt 550C, bet nieko ir su šitais, tik kiek pilkšvesnis bus
QUOTE(nataliuncik @ 2010 10 15, 19:07)
tinka, batonui geriau imt 550C, bet nieko ir su šitais, tik kiek pilkšvesnis bus
LAbas vakarelis beveik pas visas gal syvakar duoneles kepa. as kepu sviesia jau antra kepaliuka. pirmas visiskai nepakilo,tai toks kietas kepalas gavosi gal sakau mieles kaltos rusisku pavadinimu baltas pakelis. dabar su kitom mielem kepu paziuresim kas gausis. ir aplamai gal kas ka patars ,kepiau bociu duona sukrito, kepiau borodino duona irgi sukrito , gal ka ne taip darau nesuprantu ?
QUOTE(nataliuncik @ 2010 10 15, 17:12)
QUOTE(karosimi @ 2010 10 15, 18:59)
LAbas vakarelis beveik pas visas gal syvakar duoneles kepa. as kepu sviesia jau antra kepaliuka. pirmas visiskai nepakilo,tai toks kietas kepalas gavosi gal sakau mieles kaltos rusisku pavadinimu baltas pakelis. dabar su kitom mielem kepu paziuresim kas gausis. ir aplamai gal kas ka patars ,kepiau bociu duona sukrito, kepiau borodino duona irgi sukrito , gal ka ne taip darau nesuprantu ?
neisivaizduoju kaip gali visiskai nepakilti duona kazkas su mielem tada negerai. o su kokiom mielem kepet juodas duonas? nes sukritimo priezastys yra dvi: 1. per skysta tesla 2. der daug arba per stiprios mieles.
Sveikos mamytes!
karosimi, gal vandens maziau reikia? As paskutiniu metu kokiu 10 ml vandens maziau dedu, toks grazus kepaliukas gaunasi.
O del mieles, tai man visai nieko tos is Maximos Fermipan Red, bet as jos pradejau truputi maziau det, negu recepte parasyta, gaunasi neblogai
karosimi, gal vandens maziau reikia? As paskutiniu metu kokiu 10 ml vandens maziau dedu, toks grazus kepaliukas gaunasi.
O del mieles, tai man visai nieko tos is Maximos Fermipan Red, bet as jos pradejau truputi maziau det, negu recepte parasyta, gaunasi neblogai
Na as ir vel ilendu pas jus siandien issikepiau duonike, tad galvoju pasidalinsiu ir su Jumis receptuku, nes tikrai vertas demesio. As kepu be jokiu duonkepiu o tieisog orkaitej... senutej senutej bet vistiek gaunas seniau labai norejau duonkepes, bet kai vietos nera tai tik svajoti belieka ... taigi bulvine duonike su spirguciais
500 g miltu 1050 rusies ( org.recepte dejos 1200 rusis)
1 1/2 a.s. druskos
125 g su lupena virtu bulviu
10 g svieziu mieliu
100 ml + 225 ml pieno
85 g sonines spirguciu
Miltus susimaisyti su druska ir padaryti viduje duobute. I duobute sudeti sviezias mieles ir biski pirstais patrinti su miltais.
Sonines spirgucius pakepinti sausoje keptuveje kol sie grazia spalva igaus ir riebaliukus isskleis.
I 100 ml pieno sudeti nuluptas ir trintas bulves ( as dar siltas bulves ispaudziau su joms skirtu trintuvu tiesiai i piena; bet bulves kuo puikiausiai galima sutrinti ir sakute . Gauta tirsta mase sukresti i miltu duobute ir truputi pamaisyti. Leisti 15 min pastoveti siltai. Supilti likusi piena, sudeti spirgucius ir uzminkyti elastinga tesla. As minkiau ~ 10 min. Tesla labai gerai minkes ir visiskai nelipo prie ranku. Tada uzdengti dregnu ranksluosteliu ir palikti siltai ar tai kambario temperaturoj kad gerai pakiltu. Man uztruko ~1,5 val. Pakilusia tesla atsargiai issiversti ant stalo (miltuoti stalo nereikia!) ir pasidalinti i tris lygias dalis. Jas atsargiai isvolioti i volelius. Volelius supinti ir padejus ant kepimo kilimelio uzdengti ir leisti dar 25 min siltai (kambario temp.) pastoveti.Apibarstyti lengvai miltais (as apsijojau) ir pasauti i salta orkaite 180° ~ 1val. Skanaus! Mums laaaabai patiko. Traski plutele ir minkstas vidus
500 g miltu 1050 rusies ( org.recepte dejos 1200 rusis)
1 1/2 a.s. druskos
125 g su lupena virtu bulviu
10 g svieziu mieliu
100 ml + 225 ml pieno
85 g sonines spirguciu
Miltus susimaisyti su druska ir padaryti viduje duobute. I duobute sudeti sviezias mieles ir biski pirstais patrinti su miltais.
Sonines spirgucius pakepinti sausoje keptuveje kol sie grazia spalva igaus ir riebaliukus isskleis.
I 100 ml pieno sudeti nuluptas ir trintas bulves ( as dar siltas bulves ispaudziau su joms skirtu trintuvu tiesiai i piena; bet bulves kuo puikiausiai galima sutrinti ir sakute . Gauta tirsta mase sukresti i miltu duobute ir truputi pamaisyti. Leisti 15 min pastoveti siltai. Supilti likusi piena, sudeti spirgucius ir uzminkyti elastinga tesla. As minkiau ~ 10 min. Tesla labai gerai minkes ir visiskai nelipo prie ranku. Tada uzdengti dregnu ranksluosteliu ir palikti siltai ar tai kambario temperaturoj kad gerai pakiltu. Man uztruko ~1,5 val. Pakilusia tesla atsargiai issiversti ant stalo (miltuoti stalo nereikia!) ir pasidalinti i tris lygias dalis. Jas atsargiai isvolioti i volelius. Volelius supinti ir padejus ant kepimo kilimelio uzdengti ir leisti dar 25 min siltai (kambario temp.) pastoveti.Apibarstyti lengvai miltais (as apsijojau) ir pasauti i salta orkaite 180° ~ 1val. Skanaus! Mums laaaabai patiko. Traski plutele ir minkstas vidus
QUOTE(nataliuncik @ 2010 10 14, 19:29)
aiškėja po truputį.
QUOTE(LinaGustė @ 2010 10 14, 22:14)
Jei būtumėt Kaune, tai perleisčiau keletą kg Ustukių malūno, nes turiu daug užsipirkusi - nesunaudosiu tiek
deja, Vilniuje. O kvietinių rupių ar būna parduotuvėse, nes kažkaip nemačiau?
Tiesa, vis guodžiausi, kad nepavyksta iškepti mielinio batono. Pavyko... iš 5 karto Dabar kepu kone kasdien.
QUOTE(JusRuMa @ 2010 10 16, 00:41)
aiškėja po truputį.
deja, Vilniuje. O kvietinių rupių ar būna parduotuvėse, nes kažkaip nemačiau?
Tiesa, vis guodžiausi, kad nepavyksta iškepti mielinio batono. Pavyko... iš 5 karto Dabar kepu kone kasdien.
deja, Vilniuje. O kvietinių rupių ar būna parduotuvėse, nes kažkaip nemačiau?
Tiesa, vis guodžiausi, kad nepavyksta iškepti mielinio batono. Pavyko... iš 5 karto Dabar kepu kone kasdien.
iki, maximose būna
QUOTE(aguonele @ 2010 10 15, 21:20)
Na as ir vel ilendu pas jus siandien issikepiau duonike, tad galvoju pasidalinsiu ir su Jumis receptuku, nes tikrai vertas demesio. As kepu be jokiu duonkepiu o tieisog orkaitej... senutej senutej bet vistiek gaunas seniau labai norejau duonkepes, bet kai vietos nera tai tik svajoti belieka ... taigi bulvine duonike su spirguciais
500 g miltu 1050 rusies ( org.recepte dejos 1200 rusis)
1 1/2 a.s. druskos
125 g su lupena virtu bulviu
10 g svieziu mieliu
100 ml + 225 ml pieno
85 g sonines spirguciu
Miltus susimaisyti su druska ir padaryti viduje duobute. I duobute sudeti sviezias mieles ir biski pirstais patrinti su miltais.
Sonines spirgucius pakepinti sausoje keptuveje kol sie grazia spalva igaus ir riebaliukus isskleis.
I 100 ml pieno sudeti nuluptas ir trintas bulves ( as dar siltas bulves ispaudziau su joms skirtu trintuvu tiesiai i piena; bet bulves kuo puikiausiai galima sutrinti ir sakute . Gauta tirsta mase sukresti i miltu duobute ir truputi pamaisyti. Leisti 15 min pastoveti siltai. Supilti likusi piena, sudeti spirgucius ir uzminkyti elastinga tesla. As minkiau ~ 10 min. Tesla labai gerai minkes ir visiskai nelipo prie ranku. Tada uzdengti dregnu ranksluosteliu ir palikti siltai ar tai kambario temperaturoj kad gerai pakiltu. Man uztruko ~1,5 val. Pakilusia tesla atsargiai issiversti ant stalo (miltuoti stalo nereikia!) ir pasidalinti i tris lygias dalis. Jas atsargiai isvolioti i volelius. Volelius supinti ir padejus ant kepimo kilimelio uzdengti ir leisti dar 25 min siltai (kambario temp.) pastoveti.Apibarstyti lengvai miltais (as apsijojau) ir pasauti i salta orkaite 180° ~ 1val. Skanaus! Mums laaaabai patiko. Traski plutele ir minkstas vidus
500 g miltu 1050 rusies ( org.recepte dejos 1200 rusis)
1 1/2 a.s. druskos
125 g su lupena virtu bulviu
10 g svieziu mieliu
100 ml + 225 ml pieno
85 g sonines spirguciu
Miltus susimaisyti su druska ir padaryti viduje duobute. I duobute sudeti sviezias mieles ir biski pirstais patrinti su miltais.
Sonines spirgucius pakepinti sausoje keptuveje kol sie grazia spalva igaus ir riebaliukus isskleis.
I 100 ml pieno sudeti nuluptas ir trintas bulves ( as dar siltas bulves ispaudziau su joms skirtu trintuvu tiesiai i piena; bet bulves kuo puikiausiai galima sutrinti ir sakute . Gauta tirsta mase sukresti i miltu duobute ir truputi pamaisyti. Leisti 15 min pastoveti siltai. Supilti likusi piena, sudeti spirgucius ir uzminkyti elastinga tesla. As minkiau ~ 10 min. Tesla labai gerai minkes ir visiskai nelipo prie ranku. Tada uzdengti dregnu ranksluosteliu ir palikti siltai ar tai kambario temperaturoj kad gerai pakiltu. Man uztruko ~1,5 val. Pakilusia tesla atsargiai issiversti ant stalo (miltuoti stalo nereikia!) ir pasidalinti i tris lygias dalis. Jas atsargiai isvolioti i volelius. Volelius supinti ir padejus ant kepimo kilimelio uzdengti ir leisti dar 25 min siltai (kambario temp.) pastoveti.Apibarstyti lengvai miltais (as apsijojau) ir pasauti i salta orkaite 180° ~ 1val. Skanaus! Mums laaaabai patiko. Traski plutele ir minkstas vidus
Labai skaniai atrodo,manau reikes pameginti
QUOTE(AisteZ @ 2010 10 16, 08:20)
Labai skaniai atrodo,manau reikes pameginti
aciu lauksiu atsiliepimu